reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ale napisalyscie od wczoraj - chcialam luknac na chwilke a tu czytam i czytam...

Jo.M - ja bralam fragmin to chyba najgorsze zastrzyki - tez mialam sinioli jak nie wiem - czasem mi sie udawalo nie zrobic ale nie wiem od czego to zalezy - moze powolnego wpuszczania plynu i lezenia...

Olusia - no to czekamy na twoj wynik wieczorkiem - powodzenia

ann.k1 - no to masz dwa maluszki w brzusiu - teraz odpoczywajcie i relaksujecie sie a my trzymamy kciuki zeby za 14 dni byl najszczesliwszy dzien w twoim zyciu:)

Basidrak - betka jeszcze niska ale jest i tez wierze ze od tego momentu bedzie pieknie przyrastac - czekamy do niedzieli - trzymam mocno kciuki

mnie tez cale to in vitro dobija - z poczatku myslalam ze to formalnosc ze raz ciach i po bolu o boszsze jak ja sie mylilam....

reklama
basidrak musisz być pełna optymizmu. Wiara czyni cuda !!! wg wyników jesteś w ciąży:-):-):-)
Jo.M. nawet nie myśl o @. jestem pewna, ze nie przyjdzie.

mam pytanie do dziewczyn po transferze. o 10 podano mi dwa zarodeczki a teraz przy toalecie widzę dziwną wodnistą wydzielinę wydobywającą sie z pochwy. Pewnie się nakręcam ale boję sie, że one wypłynęły z macicy. Czy któraś z Was też miała taki objaw?

ann.k - Super , że dzieciaczki są już z Tobą. Nie przejmuj się nie wylecą Ci nie ma takiej opcji. Co Ci wypływa to raczej śluz + może luteina , nie martw się.

Zuzia - No ja też tak 4 lata temu myślałam. Byłam przekonana , że jak podają gotowy zarodek to nie ma innej opcji jak ciąża. A tu co "zonk" :baffled:.

Dziewczyny przed pierwszą próbą ja byłam pozytywnie nakręcona, że musi się udać. Dopiero jak się nie udało to weszłam na to forum i wtedy mi się oczy otworzyły...

Dziewczyny - plamie.
Byłam zaaplikować lutinusa i plamie :(
Tzn póki co jest rózowo. Brzuch mnie nie boli jak na okres. Może faktyczniu u mnie wszystko wolniej... w 12 dniu plamienia a miały być wcześniej. nic mnie nie boli ( nie licze jajników bo one to bolą często i zawsze.)

ann.k1 no to w ciąży od dziś jesteś:-)

Basidrak kciuków do niedzieli nie puszczam. Tylko przy tych plamieniach nie odstawiaj leków. Kiedyś mój lekarz mówił, ze ma teraz pacjentkę z piękną ciążą, a plamienia miała takie jak okres.

Zuzia, Jo.M., Lilia no przecież musi się w końcu udać, w ostatnich dniach dziewczyny pisały o swoich ciążach, a też niemało przeszły.

Basidrak - Nie wiem co mam Ci powiedzieć bo plamienia to tak jak i pozostałe sygnały mogą znaczyć wszystko. Myślę , że powinnaś poleżeć teraz więcej. Zostaw ten obiad i do łóżka:tak:

Siaga - No niby tak , tylko wiesz 7 nieudanych prób i teraz 8 niepewna to jak się zastanowić katastrofa po prostu. Pożyjemy zobaczymy.

keki84 tak, miałam transfer blastocysty. Po tym co napisałaś, że w ciąży byłaś mam ochotę jutro zrobić progesteron i betę. Może się trochę uspokoję. Tylko boje się wyniku, bo to jeszcze wcześnie, a jak beta będzie niska.

Jo.M. jesteś dopiero w 4dpt. Fakt, może być różnie, ale gdybyś całkiem straciła nadzieję to nie podchodziłabyś kolejny raz do transferu. Dopóki walczysz i nie masz czarno na białym wyników bety, że się nie udało jest szansa na macierzyństwo:happy:

reklama
Bziumelka - w lutym miałam pierwsze podejście, nie udane. Od marca przygotowuję się do crio, ale nie podchodzę, ponieważ miałam problemy natury nie ginekologicznej, musiałam zrobić różne badania, żeby wyjaśnić moje dolegliwości. U mnie niestety jest tak, że stymulacja źle wpłynęła na moje jelita. Dziewczyny ja chyba oszaleję, wzięłam dopiero 2 tabletki antyków i już mi jelita wariują. Mam bóle, ja się chyba wścieknę. Mam gdzieś ten cykl sztuczny ja chce na naturalnym!! Jak zaczęłam w styczniu brać antyki przed pierwszą póbą to miałam okropne bóle i mięły jakieś 5 m-cy zanim doprowadziłam siebie do jakiegoś normalnego stanu. Nie chce znowu tego przechodzić!!

Do góry