reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

a wiecie może od czego zależy czy lekarz wybiera dla kobiety długi czy krótki protokół?

To zależy od rezerwy jajnikowej, wieku pacjentki i od ew. wcześniejszych stymulacji. Ja przeszukałam na ten temat juz chyba cały internet i wyczytałam ze ten moj protokół z antagonista podaje sie kobieta ze slaba rezerwa jajnikowa oraz takim w którym lekarz boi sie hiperstymulacji wiec chyba dlatego ja taki dostałam bo moje AMH to 6.4.

reklama
ann.k1 to trzymam kciuki za transfer.... :-)
Jo.M a powiedz mi bo teraz mi sie przypomnialo ty mialas podanego blastusia z tym zelem?:-) jedziesz jutro na ten progesteron? dalej bierzesz 3x6 lutki? tak mysle ze chyba im wiecej jej biore tym mi wiecej wyplywa... chociaz staram sie jak najdluzej wytrzymac by sie jednak wchlonela w organizmie... aaaa i jeszcze jedno kiedy ewentualny @ powinien wystapic przy cyklu sztucznym? ja dzis zadzwonilam do kliniki by mi pani doktor wypisala recepte na estrofem, lutke i encorton... bo estrofem mi sie konczy w niedziele a musze miec... a przy okazji wzielam reszte... .:-D

Siaga i Esiek a jak wy sie czujecie? macie jakies objawy? ja mam od 2 dni wrazliwszy biust, a biore juz leki od bardzo dawna... troszke pobolewa mnie brzuch ale chwilowo....

Basidrak trzymam kciuki za wysoka bete... daj zaraz znac co i jak...:tak:

Olusia ja w nocy mialam skurcze. Teraz juz ok ale pare razy zakulo mnie w lewej dolnej czesci brzucha, jedno takie mocne zaklucie mialam prz objedzie. Poza tym nic, cycki tkliwe ale nie bolesne. Plamien brak. A ty Olusia jak tam z tym progesteronem?
Tez trzymam kciuki za testujace jutro, a potem to juz chyba ja ... :/

To zależy od rezerwy jajnikowej, wieku pacjentki i od ew. wcześniejszych stymulacji. Ja przeszukałam na ten temat juz chyba cały internet i wyczytałam ze ten moj protokół z antagonista podaje sie kobieta ze slaba rezerwa jajnikowa oraz takim w którym lekarz boi sie hiperstymulacji wiec chyba dlatego ja taki dostałam bo moje AMH to 6.4.

Ja też szłam krótkim protokołem ze względu na wyższe ryzyko hiperstymulacji (AMH 10,9). Na szczęście wszystko poszło spokojnie :-)

Lilia, czy mogę prosić o dopisanie mnie do Waszej listy? Jak wszystko dobrze pójdzie w grudniu podejdę do crio (jestem aktualnie na mini stymulacji przygotowującej).

Do rana nedaleko.
Dziewczyny trzymajcie kciuki.
Nie pamietam jak nazywa sie lab. W ktorym bede robic bete.
Zapytam sie rano o ktorej wyniki. Jak pojade wczesnie rwno to moze beda popokudniu. Jjtro rano mam tez zrobic test.
Jak ja zasne....

dziękuję za odpowiedzi.

powiedzcie mi jeszcze, ja teraz wezmę 21 tabl, później po kilku dniach dostanę @ od kiedy zaczyna się brać leki stymulujące?

basidrak życzę Ci żebyś jednak zasnęła i szybko ta noc Ci zleciała. no i za jutrzejszą bete 3mam kciuki:-)

reklama
Olusia - Tak jak brałam embryoglue . Luteiny biorę tak jak zaczęłam od transferu 3x6 tabletek i faktycznie więcej tego wypływa no ale trzeba to jakoś znieść. Jutro pojadę na progesteron i tsh chcę sprawdzić bo przed transferem miałam 1,64 czyli trochę za wysokie. I w sumie nie wiem czy estradiol mam też badać ?

A jeszcze o @ pytałaś na cyklu sztucznym , to przynajmniej ja dostawałam dopiero jak odstawiłam leki

Ostatnia edycja:
Do góry