reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czy ten żel to stadard w klinikach? pierwsz słyszę... U nas to pani embriolog decydowała o AH. W sumie to tak naprawdę dowiedzieliśmy się, że AH było przy płaceniu rachunku... Zastanawiam się co by zrobili jakbyśmy się nie zgodzili?

Dziewczyny - nie denerwujcie się. Nie wolno Wam!! Czasu swoimi nerwami nie przyspieszycie, a dzieciaczkom możecie zaszkodzić!!

reklama
Olusia - No to jest właśnie ten dokument , że wyrażasz zgodę na crio i w nim dodatkowo wpisują np że podali z embrioglue i z AH + dodatkowo na AH jest kolejny dokument do podpisania. Ja go dostałam wprawdzie przed wejściem na salę ale podpisywałam i oddawałam dopiero po zabiegu. Masz rację , że już wpływu na nic nie mamy . Trzymam za nas dwie kciuki. Zobaczymy w razie czego spotkamy się i uchlejemy się z żalu:baffled: . Później znowu zajrzę bo znowu mój M laptop potrzebuje :eek:

Alternatywa - Właśnie dobrze by było się nie stresować ale jak widać zawsze jest coś ......... Powiedzmy że ten żel to w miarę nowość i nie wiem czy wszystkie kliniki go stosują , trzeba pytać.

Jo.M pewnie ze jak cos to upijemy sie z zalu albo z radosci... :-) he he a krew gdzie pobierasz? u nich czy na 1 pietrze w laboratorium?

alternatywa chyba nie w kazdej klinice go stosuja.. hmm faktycznie powinni z wami porozmawiac czy chcecie a nie zrobila i potem plac... dziwne..

P.s umowilam sie jutro z kumpela na pizze.... he he :tak: trzeba sie odstresowac he he

Ostatnia edycja:
Olusia - dobrze, że się umówiłaś, pójdziesz pogadasz, objesz się i od razu będzie Ci lepiej :-)

Smacznej pizzay.jpg

Załączniki

• pizzay.jpg
    pizzay.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 75
Lilia, do jutra biorę Clo, w pon. (2 grudnia) kontrola i niby na zakończenie mam dostać niewielką dawkę Gonalu lub Menopuru na poprawę endo... W pon. będzie 14dc przy stymulacji rozpoczętej w 7dc. Biorąc pod uwagę wcześniejsze cykle na Clo, to nie spodziewam się owu prędzej jak koło 22dc (10 grudnia), czyli transfer pewnie w połowie grudnia :/ No chyba, że się zdziwię i pęcherzyki wyrosną prędzej... Hmm... Może jakoś w Święta wypadłoby testowanie...? :unsure:

keki84 to trzymam kciuki by pecherzyki ladnie rosly :-D i moze uda sie faktycznie testowac w swieta... Ale mialabys piekny prezent gdyby wyszly 2 kreseczki ... trzymam kciuki :-)

Olusia, ja już chyba przestanę przypasowywać testowanie do okazji, bo jakoś ani razu się nie udało :/ Testowanie po pierwszym transferze wypadało w moje urodziny i klapa... Jedyne, co pozytywnie przypasowało, to Sylwester 2011/2012: dokładnie 31.12 zobaczyłam drugą kreskę. Tę ciążę jednak straciłam, więc też średnio... Rany, to już 2 lata minęły... Przygnębiające to strasznie, już nie pamiętam jak to było, nie pamiętam tej radości :-(

keki84 wiem co czujesz... ja zobaczylam 2 kreski rok temu oraz pozytywna bete..ale nie tak dlugo cieszylam sie swoim szczesciem... i do tej pory nic... masz racje smutne to i przytlaczajace.....

reklama
Zjadlam pol litra lodow sernikowych truskakami i kawalkami ciasteczkami. I nie wiem czy nie zjem jeszcze.
Jutro wolne. Rano na 8 chce do lab pojechac a wcsesnij test zrobic.

Czytam co wy o jakims zelu poszecie i nie wiem o co chodzi.
Moj maz nie przyjmuje innej opcji niz na plus. A mi sie chce plakac. To moje pierwsze podejscie. Bedzie dobrze. Musze byc pozytywnie nastawiona.

Trzymam kciuki za jutrzjszy transfer.
Ide grac w LOLa moz sie odstresuje.

Do góry