reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

I co ci napisze,ze najpierw podali mi 2 najsilniejsze,a teraz slaby jest,siedzi sciskany miesniakami lekoman:),no tyle co wybralam lekow to szok. Sama po nich ledwo zyje....
Ja bym wziela 2 a 1 bym na rezerwe dala,skad wiesz,co bedzie,zima,czt nie zachorujesz,jak psychiczne samopoczucie bedzie. Nikt tego nie wie,a rezerwe miec to nawet psychiczny spokoj. A ty zrobisz jak chcesz,to Twoje dzieciaki :)

reklama
genna a jak jest z tymi lekami na cyklu naturalnych i sztucznym? bierze sie inne leki i inaczej? bo na na sztucznym cyklu biore estrofem i lutka.. a ty piszesz o tych lekach na cyklu naruralnym... :-)
?
Olusia ja podchodzilam do mojego pierwszego in vitro i takie leki jak pisałam dostałam dopiero po transferze, u mnie niestety nic nie przetrwała do mrozenia więc nie miałam crio:(
Esiek jakiego wina? Ty w ciazy jesteś:) tylko my ktore znamy bol niemożności zajścia w ciaze sie zrozumiemy, szkoda ze inn tego nie rozumieją i czasami wiedząc o tym kopią leżącego :/

Olusia – staram się myśleć pozytywnie, ale sama wiesz nie zawsze to wychodzi :-(

Kola, keki84, basidrak – witajcie dziewczyny.

Jo.M. – mnie też się wydaje, że Olusia zrobiła bete i nam się nie chwali :-)

Zuzia – ja ogólnie jestem osobą z natury niecierpliwą, najlepiej jak mam coś już od razu. Ale jeżeli chodzi o in vitro to musiałam się nauczyć cierpliwości, wyjścia nie miałam.

Esiek – dokładnie wiem o czym piszesz. Ja mam wrażenie, że jestem ostatnią kobietą w mojej okolicy, która jeszcze nie zaszła w ciąże. Tak więc dokładnie wiem co czujesz.

LISTOPAD:

29: basidrak - wysoka beta

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
2: Olusia - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
3/4: Jo.M. - wysoka beta
6: olo2012 - wysoka beta
9: genna - koooolejna wizyta u immonologa
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12-13: Zuzia2011 - przyblizona data crio - jestem mama:)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

Piiiiii. Piiiiiii. Piiiiii.
Obudzil mnie tak straszny bol brzucha. Myslalam ze jajko zniose. Poplakalam sie. Poszlam do wc. Troszke przeszlo. Wezme nospe i do lozka. Ale to nie skorcze. Mnie tak brzuch boli przy okresie. Mam endometrioze i okres dla mnie to cos strasznego.
Mam przed soba jeszcze kilka godzin snu. Musze wstac o 7.
Nie wim czem spowodowany byl ten negly bol. Wczoraj wieczorem z nerwow czekolady zjadlam pol wiieczorem.

Molla o rety nie poddałaś się Kochana gratuluję z całego serca :-) spokojnej ciąży Boże Molla dopiero co przeczytałam Twoją wiadomość ryczę jak bóbr coś Ty musiała przeżyć ale jestem pewna że będzie wszystko w porządku tylko sie cieszyc i odpoczywać!
Romka o ja super że i Tobie się udało co to ma być w ogólebyć jakieś ciąże w ukryciu dawać tu od razu takie dobre wiadomości a nie sobie po cichu podczytywać!
Basidrak bidulo oby do rana a potem już tylko lepiej musi być!
Lilia ale wyliczyłaś terminy :szok:
ja wczoraj miałam wizytę ale nie zrobił mi usg powiedziała że jak jest beta poniżej 1000 to może jeszcze nie być widać pęcherzyka więc mam 3 grudnia wczoraj moja beta była 950:-D
Okatvi super wieści! cieszę się że wracasz do walki
Jo.M Olusia jak tam się czujecie idziecie łeb w łeb
Kola Keki witaj:-)
Ann zaciskam za transfer &&&
och Zuzia nie zazdroszczę Ci nie wiadomo co tu zrobić z tymi lekami!

a ja już jestem umówiona na prenatalne na styczeń i to na nfz w Invikcie:szok: no proszę jestem w szoku, że nasze państwo refunduje!
wizytę pęcherzykową mam 3.12 Minni chyba mamy w takim razie razem :-) potem serduszko już 11.12
zmienił mi dawki leków pogratulował że jestem niby w 4 tyg i 3 dniu w ciąży jak to brzmi szok
zakazał oczywiście wyjazdu do Pragi pamiętacie mówiłam że jedziemy na kilka dni bo mój m jedzie na koncert i zarezerwował kilka dni więcej ale nawet się nie zmartwiłam:tak:
dobra jest dobrze zaczynam ziewać od 2 nie śpię oszaleję z ta bezsennością!

Ostatnia edycja:
Martaczi : tak, ja tez usg mam 3 grudnia :)
A tak zapytam: usg mam na godz. 12, czy rano mam zaaplikowac sobie luteine dopochwowo, czy lepiej odpuscic?

Basidrak – to zależy gdzie robisz bete. U mnie w klinice na wynik czeka się 2 h, a jak robię w szpitalu badanie to wyniki mam po 14.00. Jak chcesz mieć wcześniej wynik to po prostu dopytaj tel. Ile się na wynik czeka. Powodzenia :-)

LISTOPAD:

29: basidrak - wysoka beta

GRUDZIEŃ:

2: Esiek - wysoka beta
2: Olusia - wysoka beta
3: Minni27 - USG po wysokiej becie
3: martaczi - USG pęcherzykowe
3/4: Jo.M. - wysoka beta
6: olo2012 - wysoka beta
9: genna - koooolejna wizyta u immonologa
12: dorotav - wizyta przed udanym crio
12-13: Zuzia2011 - przyblizona data crio - jestem mama:)
13: peti30 - USG po wysokiej becie
14: Bziumelka - wstępna data punkcji
17: genna - wyniki kariotypów (oczywiście tylko pozytywne)

Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

reklama
Basidrak: to wszystko zalezy gdzie zrobic Ta betke. W Novum czeka sie do dwoch godzin, ale jak robie w normalnej przychodni kolo domku to wynik jest dopiero nastepnego dnia kolo 13.

Do góry