reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć keki - witaj.

Muszę sie wyżalić....nie dość, że od paru dni mam wisielczy nastrój to jeszcze dziś dowiedziałam się od dwóch koleżanek że są w ciąży.... Boże dziewczyny chyba tylko wy mnie zrozumiecie jak sie czuje. WINA potrzebuje dużą ilość !!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Zusia nie wiem co ci doradzić, ja po transferze dostałam estrofem i dalej ciagnelam lutinusa , więc jezeli juz go masz a nie dadzą ci nic po transferze więc weź chociaz ten estrofem i dupka, tylko ja tak miałam przy normalnym transferze a nie przy crio

genna a jak jest z tymi lekami na cyklu naturalnych i sztucznym? bierze sie inne leki i inaczej? bo na na sztucznym cyklu biore estrofem i lutka.. a ty piszesz o tych lekach na cyklu naruralnym... :-)

Esiek
my ciebie tutaj doskonale rozumiemy, wiemy co to znaczy gdy dowiadujemy sie ktos obok nas zaciazyl a my .... przykre to jest.... tez mam ochote na wino... nalejesz mi troszke?

Witajcie dziewczyny.
Potrzebuję pomocy. Jestem po punkcji we wtorek 26.11 pobrano mi 4 oocyty z 6 pęcherzyków. Moje AMH to tylko 0,3. dziś dzwoniła embriolog z kliniki, komórki jajowe były dojrzale ale średniej jakości, trzy się zapłodniły, jutro będę wiedziala czy się rozwijają. W piątek transfer. Poradźcie mi proszę czy brać wszystkie trzy na raz czy też dwa a jeden próbować zamrozić. Boję się jak nie wiem co, muszę podjąć decyzję a przy takiej rezerwie to może być moja jedyna szansa. Trudno się stymulowałam bardzo. Powiedzcie co byście zrobiły.

Strasznie gratuluje dziewczynom z wysoką betką, i trzymam kciuki za te, które będą testować:-)

ANN.K ciezko mi powiedziec,to Twoja,decyzja. Ja na wiosne wzielam 2 i szczerze nawet tego zaluje,choc pragnelam bliziaki, dostalam krwawienia i niestety <wylecialy> obydwa. Teraz podczas crio bralam pojedynczo. Nie tylko od zarodkow zalezy powodzenie,choc glownie. Dochodzi tez endo,twoje samopoczucie.hormony w danym cyklu i wiele innych. Jskbym brala pojedynczo mialabym rezerwe

ANN.K i napisze Ci jeszcze,ze tez mialam wziasc 3 i dobrze,ze nie wzielam,bo ten jeden co zostal teraz w brzuszku rosnie,a tak nie mialabym nic i tego tez by nie bylo....

MOLLA Twoja historia jest niesamowita, wierzę, ze tym razem Ci się uda. moje endo w tym cyklu jest ok, hormony też. Boję się, że przy pojedynczym transferze pozostale zarodki nie przetrwają mrożenia. koszmarnie trudna decyzja

ANN.K moje endo tez bylo piekne,zawsze takie mam i nikt nie wie,dlaczego dostalam krwawienia. Moje zarodki byly zamrozone w 3 dobie i jakos kazdy przezyl. A z ciekawostki ci napisae,ze jak podchodzilam w ramtym roku,w tym samym czasue mniej wiecej z 2 prawie riwiesniczkami i pierwszy transfer po in vitro u zadnej nie skonczyl sie powodzeniem. Kazda z nas poronila, a z crio kazda ma po maluszku i teraz ma i ja chyba nastepna...

Sory za bledy ale na telefonie pisze :)
Ja bym tam chciala rezerwe miec,a Ty jak tam chxesz. Cofnij strony na tamten rok i zobacz,ja,tam wiem,ze po punkcji moze oslabiiny organizm albo co i dlatego,moze angina ktora zlapalam kilka dni po transferze,ale wiem tyle,ze jak nie,rokujacy zarodek to i tak nic z tego nie bedzie,a mrozenie go nie uszkodzi,wrecz przeciwnie crio jest wysoko skuteczne,Martka i Hola w tamtym roku,transfer 2 swiezych NIC,CRIO OBYDWIE MAJA JEDNA JUZ URODZILA,DRUGA W GRUDNIU RODZI ZDROWIUTKIE CHLOPAKI

reklama
Molla, dzięki. wcześniej byłam prawie zdecydowana na trzy. Po tym co napisałaś muszę porządnie pomyśleć. Odpoczywaj jak najwięcej zeby dzidziuś się dobrze rozwijał:-)

Do góry