reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam dziewczyny , jestem już po wizycie póki co wszystko ok. endo 6,5 w 6dc. W sobotę mam kolejną wizytę i może będzie wiadomo kiedy transfer. Zdecydowałam się na hodowlę moich zarodków 3 dniowych do 5 doby i poinformowałam dziś o tym lekarza. Zapytałam go też czy mu coś wiadomo o stosowaniu relanium po transferze powiedział , że tak no i ja powiedziałam , że też chcę spróbować z relanium. Także na razie do przodu... ////////// cross-mind- Niestety ja też nie mam pojęcia która klinika z Warszawy jest godna polecenia także nie pomogę. //////////// Zuzia - Kurcze też nie wiem co masz zrobić z tym estrofemem , ja zawsze miałam od 2 dc a od 5dc nie wiem czy powinnaś go brać czy nie i jaki będzie miał wpływ na Ciebie? Może poszłabyś gdzieś na USG w tym 5dc i zobaczysz jakie jest endo i jak coś to możesz wziąć wtedy estrofem. Albo po prostu zaryzykuj i bierz leki jak Ci lekarz z Polski przepisał w razie czego zobowiązuję się wysłać Ci więcej tabletek jak będzie trzeba:-) . ////////// Giza - przykro mi z powodu Twoich zarodeczków , czy to znaczy , że nie masz już zamrożonych zarodków? Trzymaj się i się nie poddawaj do końca bo nigdy nic nie wiadomo. Buziaki

gizas kurczę strasznie mi przykro ale nie trać wiary w to maleństwo które jest z tobą. Trzymam kciuki&&&&
cross przykro mi ze nie moge ci pomoc nie mam opinni na ten temat ale jesli sama będę musiała dokonać tego wyboru to zdecyduje się na Nowum . Jest mi najbardziej znane , byłam tam raz na wizycie.
Zuziaja mam mieć taki zestaw leków ustalony od lekarza z Polski metmorfine 500 vigantoleten 100 folik 5mg q10 probiotyki clexane zastrzyki oraz prednizon10mg/dz wspominał rownież o colostrum ale boje się tego brać ze za bardzo przytyje.

Jo.M i Giza - a ja uważam, że nasza klinika ma nawijmy to średniego embriologa. Dopiero jakiś tydzień temu poskładałam fakty... Jak zaczynałam swoją przygodę ze staraniami (6 lat temu) trafiłam z moim ex do Provity na badania nasienia - 2 razy wyszły mu fatalne, po czym brał suplementy niecałe 3 miesiące i kolejne badania zrobiliśmy w Novomedice i wyszły super. Już kedyś pisałam, że morfologia z jakiś 4 czy 7% skoczyła mu na 84 czy jakoś tak. Lekarzowi powiedziałam, ze ex brał suplementy na co lekarz powiedział, że to jest niemożliwe i kazał pokazać wyniki z poprzedniej kliniki i jak zobaczył nazwisko Pani to powiedział, że ona u nich pracowała i ją wywalili bo nie przykładała się do pracy... Teraz pracuje w naszej klinice jako embriolog. Mowiem Wam, że jak sobie poskładałam wszystko i potwierdziałam, że to to samo imię i nazwisko to mnie zmroziło... Uważam, że ta pani jest bardzo miła i czytałam że nasza klinika ma bardzo dobrego embriologa. Teraz zaczęłam niestety mieć wątpliwości. Przepraszam, że to napisałam bo moim celem nie jest kogoś straszyć ale musiałam bo gryzło mnie od tego tygodnia, że może któraś z Was chciałaby wiedzieć co ja wiem. Oczywiście może sytuacja się zmieniła, może licząc plemniki Pani się nie realizowała a jako embriolog jest super ale mnie to zaczęło zastanawiać...

Cross o Matko co za scenariusz! naprawdę dramatyczny trzymam kciuki, żeby Ci się wreszcie udało:tak: tez nie pomogę w wyborze kliniki:no: ale dobrze, że szukasz informacji bo ja od razu zdecydowałam i potem nie byłam zadowolona:-(
Alternatywa witaj dzięki za kciuki :-D a co tam u Ciebie?

ale tu dziś cisza...

Zula - No nie załamuj mnie , a mówisz o tej Pani embriolog chyba blondynce bo teraz nie kojarzę nazwiska? Wiesz co , moja droga też zaczynała się od Provity prawie 4 lata temu. Kurcze nie wiem co powiedzieć bo jak do tej pory u mnie w sumie wszystko jest ok z zarodkami tzn miałam 8 komórek i wszystkie 8 się zapłodniło i zostały zamrożone w 3 dobie a były 6x 8A i 2x8B i z odmrożeniami też nie było problemu. Jak będę w sobotę to mam rozmawiać chyba z embriologiem w sprawie przedłużonej hodowli także chyba ją nastraszę czymś żeby pilnowała moje dzieciaczki dużo bardziej :-).

Jo.M - ja na pierwszy rzut oka też nie miałam jej nic do zarzucenia. Na 18 komórek 12 się zapłodniło. W sumie na razie 6 odmrażałam i 3 były podawane, 2 jak wiesz w 4 dobie nie przeżyły a 1 został zamrożony jeszcze raz... Tylko jakoś nie widzę dziewczyn z naszej kliniki, którym udało się dohodować zarodki do blastocysty. Mam nadzieję, przeeeogromną, że Twoje przeżyją i dadzą dobry przykład:) A sama się z Panią embriolog umawiałaś czy jakoś lekaz Ci to sugerował?

reklama
cross-dobrze,ze ponowiłaś zapytanie ,bo faktycznie przez weekend to nikogo tu nie było.Znam lekarza,który jest specjalistą od endometriozy i pracuje w klinice leczenia niepłodności...z tym,że jest to na Słowacji.Klinika nazywa się ISCARE i ma oddział w Martinie a główna siedziba jest w Bratysławie.ALe z Polski to najbliżej do Martina. On pomógł wielu osobom...z endometriozą, jednym jajnikiem,bardzo dużymi problemami ginekologicznymi osobom po 40.Ja teraz jestem przed 40 i też u niego działam.Z tym,że w przypadku osób ,któe nie mają obywatelstwa cennik obejmuje usługi bez refundowania z NFZ.

Do góry