reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dorotav, no-spę możesz brać bez obaw. Jak przynosi ulgę, to ją bierz. Po co się masz męczyć.
Ja po transferze, też tak miałam. Brzuch bolał mnie jak na @ i też brałam no-spę.

Kasik a Ty miałaś zapładniane \icsi???? czy tak jak ja to mówię "na dziko"

Yplocka-ja przy krótkim protokole punkcję miałam w 14 dniu a w 19 miałam transfer.

Minni-gratuluję udanego zapłodnienia.O której masz jutro tranfer?

No a do mnie dzwonili z kliniki...mrozak wyciągnięty w ilości 1...90%pięknie się rozwija...babka mowiła tak szybko co i jak,że tylko zapamiętałam ze jest mrozak klasy 1 i tranfer jutro o 9:30.

Ostatnia edycja:
U mnie po transferze bolal mnie brzuch, wypchalo mi go, jajniki pobolewaly, mialam bole przy oddawaniu moczu... jak stalam to mnie bolal brzuch a jak lezalam bylo mi lepiej...

zula w Lublinie robilam te badania bylam u ciotki ona miala tam znajomosci w labolatorium wiec tam zrobilam a teraz szukam jakiegos dobrego genetyka bo jednak mi to taki lekarz bedzie musial pomoc z immunologia ok mam... test hamowania i tak teraz juz jak dla mnie jest niewazny bo na doszczepianie sie niezgadzam jak narazie... genetyka mi szwankuje wiec immunologia i tym testem i tak sie nie przejmuje choc to i tak pewnie do konca nie wiadomo czy to przez to sa te odrzuty zarodka :(((((( bo ja mam jeszcze pco niestety, a moj m jest w pelni zdrowy

lawendowy ty chyba tez mialas problemy z tymi mutacjami jak dobrze pamietam ??? jak to ci leczyli???

Witam dziewczyny , normalnie Was na pół dnia zostawić nie można bo potem kolejne pół dnia trzeba odczytywać Wasze posty:szok:

Zuzia - ja zwykle mam estrofem od 2 dc 2x1 , potem od ok. 6dc 3x1 . Douphaston jeżeli masz na tyle to brałabym już przynajmniej od transferu , acard możesz brać nawet teraz tylko przed punkcją 2 dni trzeba odstawić żeby krwotoku nie było.
Ja obecnie mam tak od jutra czyli 2dc estrofem 2x1 + od jakichś 2 tyg. biorę magnez , Q10 , wit. D , kwas foliowy na ostatniej wizycie (sobota) lekarka dorzuciła mi cynk i selen na endo i encorton oraz acard sama dorzuciłam. Potem jak zwykle dojdzie luteina 3x4 i fragmin.

U mnie dziewczyny w końcu @ wczoraj przylazła. Także zaczynam estrofem od jutra. We wtorek mam wizytę i zobaczymy co dalej.

Zgadzam sie z Jo.M ze was nie mozna zostawic - bo do nadrabiania tyle ze pozniej nie moge dotrzec do kona;-)

Jo.M - dziekuje za odpowedz - no ten estrofen chyba tez zaczne wczesniej brac i wiecej - bo po jednej tabletce to troszke malo a do kiedy go bedziesz brala?? ja mam do 21dc..- co do duphastonu - mam 5 opakowan czyli jakies 100 tabletek- wlasnie tak myslalam zeby go brac zaraz od transferu wiec 3 X1 to starczy mi na jakies 30 dni. a ten acard to mam przestac dwa dni przed transferem i pozniej znowu go brac po??? bo lekasz mi mowil ze ten acard nawet do 36 tyg ciazy?? tez biore witaminy dla starajacych+ Q10, wit D

Mi mi a pojakim czasie robi sie te badania genetyczne i immunologiczne? to sie robi dlaczego organizm odrzuca zarodek? dlaczego sie nie przyjmuje?

reklama
Lindi nie mam pojęcia jakie miałam zapłodnienie bo nie dopytałam ale myślę, że przy słabej armii M to pewnie icsi. Kciukasy za jutrzejszy transfer silnego mrozaczka :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry