reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

LISTOPAD:

5: genna - wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
5: szyszka 87 - serduszkowe USG
5: Fusun - mega wysoka beta
6: genna - kolejna wizyta u immunologa
6: Lilia♥ - kolejne USG
6: martaczi – USG
8: lilka-1986 – wysoka beta
15: dorotav – ogromna beta

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejscie do crio - jestem mama:)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

reklama
Dziewczyny moje kochane bardzo Wam dziękuję za słowa otuchy :tak: Co ja bym bez Was zrobiła :confused::baffled:

dorotav - ja też jestem za tym, żeby nas usypali na te 2 tygodnie do bety :-)

zula - no fakt nie będę mogła Ci oddać :-)Mój dr dmucha na zimne i dlatego przesunął criotransfer. Czy ja dobrze pamiętam, że tą torbiel masz z endometriozy??

Kurcze ale nam tu pozmieniali , połapać się nie mogłam.:rofl2:

Giza - Możesz mi wytłumaczyć o co chodzi z tym progesteronem bo nie bardzo wiem o co chodzi:baffled:. Nikt wcześniej nie sprawdzał mi progesteronu przed transferem chyba że sama sobie zrobiłam. A 1,24 to wg jakiego oznaczenia jest ten wynik?
No i oczywiście trzymam kciuki za piękne zarodeczki:tak:

zula - możesz mi powiedzieć jakiej klasy były Twoje zarodeczki te 2-dniowe co chciałaś dohodować do 5 doby?
A jeszcze jedno masz tel komórkowy do dr M? Możesz mi go przesłać.

Ostatnia edycja:
Ja też już po. Mój synuś nadal jest synusiem i waży 460 gram. I pierwsze co zaprezentował na usg to zawartość krocza:szok:, mały bezwstydnik.

Z usg nawet mam film nagrany i parę zdjęć, a oto jedno z nich

Zobacz załącznik 592022

Dziewczyny - cuda się zdarzają i to w najmniej oczekiwanym momencie. I powiem jedno warto walczyć do końca, do ostatniej komórki jajowej. I nie zastanowię się ani minuty jak rok po porodzie Wiktora pójdę po kolejne dziecko i będę musiała przejść całą procedurę na nowo.

Dziewczynki melduję, że miałam dzisiaj monitoring po 7 dniach stymulacji (Menopurem i Gonapeptylem) i wyhodowałam 5 pęcherzyków po około 19 mm na prawym i 1 malutki 12 mm na lewym. Estradiol 1262, progesteron 0,24 więc decyzja, że punkcja w środę. Problem tak jak przewidywałam jest z transferem bo Invicta preferuje 5 dobę (ja też) a to wypada 11 listopada. Mój doktorek teoretycznie załatwił z profesorem, że mi wykona transfer w święto ale może być problem z personelem pomocniczym i może być jednak w sobotę w 3 dobie. Dopiero do mnie dociera, że to już tuż, tuż :szok:

Fusun kciukasy za śliczną betę jutro :tak::-):tak:

Minni ja też mam punkcję w środę, w kupie raźniej :-)

Ostatnia edycja:
LISTOPAD:

5: genna - wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
5: szyszka 87 - serduszkowe USG
5: Fusun - mega wysoka beta

6: genna - kolejna wizyta u immunologa
6: Lilia♥ - kolejne USG
6: martaczi - USG
6: Minni27 - punkcja wielu pęcherzyków
6: kasik36 - punkcja wielu pęcherzyków
8: lilka-1986 - wysoka beta
8: Lindi77 - udany criotransfer
15: dorotav - ogromna beta

GRUDZIEŃ:

Zuzia2011 - podejście do crio - jestem mamą :)
Jogo - udany transfer

(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

genna, szyszka - dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach. Czekam na relacje :-)

Fusun - zgodnie z zapisem w kalendarzu życzę Ci mega wysokiej bety :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry