reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ratunku !!!

Jakbym miała mało nerwów to mi dziś tak dowalili że nie będę wiecej aż tak optymistycznie wypowiadać sie na temat Novum.
Byłam na podgklądaniu, poniewaz podchodze na własnym bez mocnej stymulacji miał być jeden dwa pęcherzyki, a wyszło tak.... od poczatku miałam torbiel od roku gdzieś dawali leki nawet nakłuwali nic nie pomogło ale do końca nie wiedza czy to ta sama czy nowe. Dwa dni temu powiedzieli mi ze raczej nic z tego nie bedzie bo coś tam jest ale za małe no i ta torbiel. Dzis na wizycie usłyszałam ze jest pęcherzy 16 albo torbiel i nie wiedza czy to pecherzyk sliczny nadajacy sie do punkcji czy torbiel i musza sie zastanowić. Wiec moze w piątek punkcja, a miałabyć najwczesniej w sobote wiec mąż też na sobote przygotowany bo tak beda tylko dwa dni abstynecji, a na dodatek rozlali moja krew która mi pobierali estradiol 277.
O co chodzi ???
Mąż twierdzi ze od poczatku wszystkie znaki mówiły że coś jest nie tak bo cały czas było odwlekane bo coś a dziś jeszcze to. Czekam na telefon ale wiem ze powiedza zeby robić punkcje bo chca kase. A ja mam zapłacić za kolejne nakłucie torbieli bo raczej to ona czy mam odpuscić. Naprawde zgłupiałam nie wiem co robić.
Raptem cud ze od roku majac 1-3 torbiele teraz nie mam nic tylko piękny pęcherzyk.
Prosze doradzcie obiektywnie co robić ???

Jak dojdę do siebie poczytam co u Was, kiki ja dalej wierze że u Ciebie dziecinka w brzuszku się zagnieżdza i trzymam kciuki za Wasze transfery punkcje i wysokie bety. Kazda z nas zasluguje na słowo mama, ja już je słyszałam i słysze nawet teraz :) i Wam też tego życzę. Miałam tylko nadzieje usłyszeć je od drugiego Cudu .........

reklama
ja mam relanium po to żeby uniknąć skurczą macicy bo ma na celu między innymi zwiększonego napięcia mięśniowego stosuje się go przez 4 dni czyli od dnia transferu do I weryfikacji no i ogólnie wycisza uspokaja lepiej się śpi:-)
ona weryfikacje dodatkowo taką opcję wykupiłam i mam robić badanie progesteronu estradiolu i betę wtedy zadzwonić do lekarza i on stwierdza jak dalej przyjmować leki myślę że to istotne bo jak wiadomo idą schematem i każdej zapisują takie same dawki!

Karusia nasza kurko gratuluję i zaciskam za zarodeczki niech rosną silne:tak:

dzięki dziewczyny za odpowiedź. Wczoraj miałam mega doła i jeszcze to przeziębienie. Ale dziś jest ok i postanawiam się więcej nie gnębić, bo z tego nic dobrego nie będzie. Także wrzucam na luz.

Karusia ja też trzymam mocno kciuki!

Tak sobie myślę, że cieszę się, że tu zajrzałam, bo jakiegoś takiego kopa mi to dało i wielgachną nadzieję i wiarę, że musi być ok.

kiedy miałyście pierwsze usg podczas stymulacji?

dokładnie Kwiatuszek wystarcza na 7 dni bo w opakowaniu jest 21 tabletek a za opakowanie w invikcie na miejscu zapłaciłam 180zł w aptekach nie mogłam dostać zamawiałam i płaciłam ponad 200 zł :szok: z tego co wiem w invimedzie dostajesz po transferze jedno opakowanie za darmo:tak:
jak komuś luteina zwykła dowcipna to pisać podeśle bo nie używam a mam chyba z 2 opakowania:biggrin2:
Szyszka głowa do góry nie ma co się poddawać ani zamartwiać i tak niczego nie zmienisz żeby to tylko od nas zależało to już dawno każda byłaby w ciąży;-) a gdzie się leczysz?
ja miałam w 2dc pierwsze usg i wtedy też dostałam pierwszy zastrzyk kolejne było po tygodniu i potem jeszcze jedno przed punkcją jakieś 4 dni tak w invikcie miałam z kolei w invimedzie to miałam co 2 dni usg przez całą stymulację:szok:

n.v.m o ile mnie pamięć nie myli to w novum podają jednostki w nmol/l, czyli Twój wynik po przeliczeniu (bo 1ng/ml=3,67 nmol/l) to wychodzi Ci 75 ng/ml. Aby pęcherzyk był dojrzały powinien być powyżej 200, tylko czy Ci przez te kilka dni aż tyle urośnie?

Kochana musisz sobie przeliczyć ile wydałaś już na stymulację i ile ewentualnie by doszło Ci kosztów jeżeli okazałaby się to torbiel, a nie pęcherzyk. O ile mi wiadomo punkcja kosztuje 1 000 zł, pewnie jakby to była torbiel to byłby ostatni koszt. Z drugiej strony jakbyś teraz przerwała stymulację to też masz w plecy koszt leków i wizyt. Ciężka decyzja i raczej nikt tutaj Ci nie doradzi co masz zrobić.
Dziwi mnie tylko jedno, jeżeli miałaś już torbiele to powinni mieć zdjęcia z usg , z których możnaby było określić gdzie były torbiele, gdzie zaczynały rosnąć pęcherzyki, etc.

Mam nadzieję kochana że okaże się to piękny pęcherzyk i wszystko zacznie iść w dobrym kierunku

Sylwia1985, no własnie powinni mieć zdjecia, zapiski itd, a nie mają .... dr L nie zapisał. I teraz czekam az sobie przypomni .... brak słów. Punkcja 1500 zł wiec jesli to pęcherzyk i sią nada i sie zapłodni to jest marna ale zawsze szansa, jak torbiel to już koniec. To było ostatne podejscie i chyba je po prostu zawalili. Bo dr L dawał mnenopur, o którym wspominałas, a jak kolejne podgladanie było u dr T to szybko zmieniła na gonal. Nie wiem co mam o nich mysleć. A w Twoich wyliczeniach sie nie orientuje powiedziała ze rozmiar jest 16, torbiel tydzień temu przed stymulacja miała 18 ....... brak słów

reklama
Do góry