reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hey :) Tak czytam o tym relanium i chyba bede go brala po crio transferze....

Jak nalezy go stosowac tzn. od kiedy do kiedy i w jakich dawkach?

Mam jeszcze jedno pytanie, czy blastocyscie tez sie nacina otoczki aby ulatwic wyjscie czy tylko przy zarodkach 2,3dniowych?

Ostatnia edycja:
Hope - no też mnie to relanium zastanawia . Dziś zapytam lekarza.

Jeżeli chodzi o blastocysty to nie wiem czy nacina się otoczkę ale w sumie to czemu nie taki sam zarodek tylko starszy. Zapytałabym lekarza na Twoim miejscu i jeżeli tak to myślę że warto skorzystać;-)

Jo.M. zapytam o to naciecie otoczki....pewnie wszystko zalezy od tego jaka ona gruba jest, bo nie wszystkie maja do tego wskazania....mi prof i embriolog nic nie mowili czy gruba czy cienka i teraz sie tak wlasnie zastanawiam...
Daj znac jak bedziesz juz cos wiedziala co z tym relanium :)

sylwia
znam te leki tylko sie zastanawialam po co bo juz tu na forum slyszalam od kilku dziewczyn ze maja przepisane a je sie tylko bierze po transferze??? wlasnie ta weryfikacja tez mnie zastanawiala ale u mnie w klinice tego nie stosuja ciekawa jestem dlaczego, a co do progesteronu to tez dobry pomysl zrobic wczesniej ale moj lekarz nawet nie robil przed transferem progesteronu kilka tab lutki dolozylam sobie na wlasna reke i tak tego nie da sie przedawkowac :)))

jo.m
wlasnie chyba brakuje tego szczescia :(((( a teraz to brzuch mnie boli jak na @ :((( i schizuje coraz bardziej

hope
nacinaja otoczki w tym i tym przypadku nie ma to znaczenia ja mialam ponacinane przy mrozakach i sie nie udalo :((( ale moze pomaga co do relanium dlugo nie mozna brac bo uzaleznia to wiem napewno

mi mi moja dr zalecała mi brać w dniu transferu i w razie potrzeby po transferze. Chyba brałam za 3 podejściem, bo wtedy bardzo to przeżywałam i płakałam prawie cały czas. Teraz nie brałam, bo się w ogóle nie stresowałam. Byłam przekonana że raczej sprawa przegrana.

Tak jak pisałam co klinika to inny obyczaj. ostatnim razem miałam badany progesteron dzień przed transferem i miałam chyba 9 ng/ml i wtedy mi dr podwyższyła. Poprzednim razem miałam 6 dpt badany.

Dziewczynki !!!!!!!!!!!!
Wczoraj miałam punkcję :) pobrano mi 7 komórek .
Dziś rano dostałam telefon iż z tych 7 tylko 4 nadawały się do zapłodnienia. Wszystkie cztery komórki zapłodniły się . W tej chwili jestem mamuśką czworaczków :) hihih
Jestesmy tacy szczęśliwi..........
Jutro mają do nas dzwonić z informacją kiedy bedzie transfer czy w piątek czy w niedzielę :)

reklama
dziewczyny relanium tylko w dniu tranferu godzine przed a tak nie uzywajcie bo dziecko moze urodzic sie chore!!!

Z tego co mówią lekarze to do 1 tabl dziennie spokojnie można brać. Wiele dziewczyn z ciężarówek po in vitro przyjmowało i nie mają chorych dzieci.

Do bety zarówno relanium jak i hydroksyzyna są dopuszczalne.

To tak samo jak z encortonem - poczytaj sobie ulotkę. Sterydy to najgorsza grupa leków, która ma największą ilość skutków ubocznych. A jednak przyjmuje się go. Ja brałam do 10 tc. Niektóre dziewczyny nawet brały do końca pierwszego trymestru.

Ostatnia edycja:
Do góry