reklama
Hope84
Fanka BB :)
Hey Tak czytam o tym relanium i chyba bede go brala po crio transferze....
Jak nalezy go stosowac tzn. od kiedy do kiedy i w jakich dawkach?
Mam jeszcze jedno pytanie, czy blastocyscie tez sie nacina otoczki aby ulatwic wyjscie czy tylko przy zarodkach 2,3dniowych?
Jak nalezy go stosowac tzn. od kiedy do kiedy i w jakich dawkach?
Mam jeszcze jedno pytanie, czy blastocyscie tez sie nacina otoczki aby ulatwic wyjscie czy tylko przy zarodkach 2,3dniowych?
Ostatnia edycja:
Jo.M.
Hope - no też mnie to relanium zastanawia . Dziś zapytam lekarza.
Jeżeli chodzi o blastocysty to nie wiem czy nacina się otoczkę ale w sumie to czemu nie taki sam zarodek tylko starszy. Zapytałabym lekarza na Twoim miejscu i jeżeli tak to myślę że warto skorzystać;-)
Jeżeli chodzi o blastocysty to nie wiem czy nacina się otoczkę ale w sumie to czemu nie taki sam zarodek tylko starszy. Zapytałabym lekarza na Twoim miejscu i jeżeli tak to myślę że warto skorzystać;-)
Hope84
Jo.M. zapytam o to naciecie otoczki....pewnie wszystko zalezy od tego jaka ona gruba jest, bo nie wszystkie maja do tego wskazania....mi prof i embriolog nic nie mowili czy gruba czy cienka i teraz sie tak wlasnie zastanawiam...
Daj znac jak bedziesz juz cos wiedziala co z tym relanium
Daj znac jak bedziesz juz cos wiedziala co z tym relanium
sylwia
znam te leki tylko sie zastanawialam po co bo juz tu na forum slyszalam od kilku dziewczyn ze maja przepisane a je sie tylko bierze po transferze??? wlasnie ta weryfikacja tez mnie zastanawiala ale u mnie w klinice tego nie stosuja ciekawa jestem dlaczego, a co do progesteronu to tez dobry pomysl zrobic wczesniej ale moj lekarz nawet nie robil przed transferem progesteronu kilka tab lutki dolozylam sobie na wlasna reke i tak tego nie da sie przedawkowac ))
jo.m
wlasnie chyba brakuje tego szczescia ((( a teraz to brzuch mnie boli jak na @ (( i schizuje coraz bardziej
hope
nacinaja otoczki w tym i tym przypadku nie ma to znaczenia ja mialam ponacinane przy mrozakach i sie nie udalo (( ale moze pomaga co do relanium dlugo nie mozna brac bo uzaleznia to wiem napewno
znam te leki tylko sie zastanawialam po co bo juz tu na forum slyszalam od kilku dziewczyn ze maja przepisane a je sie tylko bierze po transferze??? wlasnie ta weryfikacja tez mnie zastanawiala ale u mnie w klinice tego nie stosuja ciekawa jestem dlaczego, a co do progesteronu to tez dobry pomysl zrobic wczesniej ale moj lekarz nawet nie robil przed transferem progesteronu kilka tab lutki dolozylam sobie na wlasna reke i tak tego nie da sie przedawkowac ))
jo.m
wlasnie chyba brakuje tego szczescia ((( a teraz to brzuch mnie boli jak na @ (( i schizuje coraz bardziej
hope
nacinaja otoczki w tym i tym przypadku nie ma to znaczenia ja mialam ponacinane przy mrozakach i sie nie udalo (( ale moze pomaga co do relanium dlugo nie mozna brac bo uzaleznia to wiem napewno
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
mi mi moja dr zalecała mi brać w dniu transferu i w razie potrzeby po transferze. Chyba brałam za 3 podejściem, bo wtedy bardzo to przeżywałam i płakałam prawie cały czas. Teraz nie brałam, bo się w ogóle nie stresowałam. Byłam przekonana że raczej sprawa przegrana.
Tak jak pisałam co klinika to inny obyczaj. ostatnim razem miałam badany progesteron dzień przed transferem i miałam chyba 9 ng/ml i wtedy mi dr podwyższyła. Poprzednim razem miałam 6 dpt badany.
Tak jak pisałam co klinika to inny obyczaj. ostatnim razem miałam badany progesteron dzień przed transferem i miałam chyba 9 ng/ml i wtedy mi dr podwyższyła. Poprzednim razem miałam 6 dpt badany.
Karusia28
Dziewczynki !!!!!!!!!!!!
Wczoraj miałam punkcję pobrano mi 7 komórek .
Dziś rano dostałam telefon iż z tych 7 tylko 4 nadawały się do zapłodnienia. Wszystkie cztery komórki zapłodniły się . W tej chwili jestem mamuśką czworaczków hihih
Jestesmy tacy szczęśliwi..........
Jutro mają do nas dzwonić z informacją kiedy bedzie transfer czy w piątek czy w niedzielę
Wczoraj miałam punkcję pobrano mi 7 komórek .
Dziś rano dostałam telefon iż z tych 7 tylko 4 nadawały się do zapłodnienia. Wszystkie cztery komórki zapłodniły się . W tej chwili jestem mamuśką czworaczków hihih
Jestesmy tacy szczęśliwi..........
Jutro mają do nas dzwonić z informacją kiedy bedzie transfer czy w piątek czy w niedzielę
reklama
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
dziewczyny relanium tylko w dniu tranferu godzine przed a tak nie uzywajcie bo dziecko moze urodzic sie chore!!!
Z tego co mówią lekarze to do 1 tabl dziennie spokojnie można brać. Wiele dziewczyn z ciężarówek po in vitro przyjmowało i nie mają chorych dzieci.
Do bety zarówno relanium jak i hydroksyzyna są dopuszczalne.
To tak samo jak z encortonem - poczytaj sobie ulotkę. Sterydy to najgorsza grupa leków, która ma największą ilość skutków ubocznych. A jednak przyjmuje się go. Ja brałam do 10 tc. Niektóre dziewczyny nawet brały do końca pierwszego trymestru.
Ostatnia edycja:
Podziel się: