reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hope - już Ci melduję co i jak było ze mną.

1 scratching to był luzik trochę pobolało ale było ok.
Teraz miałam 2 raz robiony i powiem szczerze że masakra , bardzo bolało a to bez znieczulenia robią . Jak zeszłam z fotela i wstałam to od razu poczułam że robi mi się słabo , ciemno przed oczami , w uszach echo i oblały mnie poty , więc musiałam się położyć a do mdlejących osób nie należę. Za chwilę doszłam do siebie i już było prawie ok , potem resztę dnia trochę pobolewało ale nic specjalnego. Tylko się nie stresuj bo jak mówię przy 1 razie było ok , także reguły nie ma.

Tym razem kazali mi brać od 2 dc 2x1 estrofem , w 9 dc miałam wizytę i sprawdzenie endometrium i od tego dnia 3x1 estrofem , 3x4 luteina dopochwowo. W 12 dc miałam podane 2 śnieżynki zamrożone w 3 dobie.
Leki 3x1 estrofem, 3x4 luteina , 1x1 encorton , 1x1 fraxiparina . Oprócz scratchingu zdecydowałam się na AH i embrioglue - bo przy 6 transferze to człowiek już wszystkiego się łapie.A czy coś zadziała to zobaczymy ???????

reklama
witajcie Dziewuszki

lawendowy
jupi jak się cieszę gratulacje Kochana:rofl2:
genna trzymam kciuki :-D ale to zleciało :szok:
mazenka super gratuluję!

chciałam się pochwalić że u mnie już dziś 3 dzień stymulacji w Invikcie:-) kurcze ja ostatnio zalatana nie mam czasu Was czytać ale ciągle myślę i trzymam kciuki i tańcuję :-)

Novum- Warszawa - koszt 3700zł plus leki i wizyty
wybór zarodków-co do grupy krwi i podobieństwa.
nie czeka sie na zarodeczki.

my postanowiliśmy adoptować zarodeczek..nie mamy juz innej możliwości...
jest może ktoś tu,na forum kto korzystał z z adopcji zarodków?komu się udało?

Lawendowy - gratuluje bety i nie zazdroszcze tych nerwow jakie mialas przedwczoraj.
kwiatuszek- super ,ze mozecie zaczynac. na pewno sie uda. ( musimy tak sobie non stop myslec)

Ja rowniez poprosze o fluidki ciazowe. Oby jak najwiecej.

Dziewczyny co to jest scratching?

Genna, jutro myślami jestem z Tobą.

A dzisiaj odprawiam czary za jajeczka.

stylowi_pl_dziecko_4909403.jpg

No i specjalnie dla Ciebie bliźniaki.

stylowi_pl_dziecko_1985102.jpg

Lawendowy przepiękne zdjątka , zdążyłam je zobaczyć przed punkcja i zrobiło mi sie baaaardzo milo:) dziękuje

Dziewczynki moje kochane dziękuje wszystkim i każdej z osobna za kciukasy, tańce i inne cuda, bo pomogły
biggrin.gif
Baaaardzo to milusie
jak przystało na żółwice wyleguje sie na plaży i odpoczywam.
Znioslam 13 jajek, doktor powiedział ze mam minimalną hiperstymulacje:/ ale jest oki, nic nie bolało , personel baaaardzo miły. Z wyjątkiem ciągle naburmuszonej pani z rejestracji, nawet moj M to zauważył:)
transfer w poniedziałek o 11 :) na weekend zostajemy w 3miescie, więc troszkę słońca jeszcze zlapiemy
buzaki

reklama
genna - No to faktycznie naznosiłaś , hurtowo :-). Zazdroszczę Ci tego weekandu bo pogoda zapowiada się super.

kwiatuszek - w zasadzie nie wiem czy i ile razy się powtarza scratching ja miałam 1 w marcu przed crio, no i teraz 1 cykl przed crio. Bo niby podnosi szanse zagnieżdżenia właśnie jak jest wykonywany cykl przed zabiegiem. Ale czy to prawda , nie mam pojęcia. Poprzednio mi się nie udało , zobaczymy teraz.Ale jakby co to już na kolejny nie idę:szok:.

Abstynencja przed oddaniem nasienia to 3-5 dni i tak masz rację trzeba oddać w dniu punkcji.

leia - scratching to jest nacięcie endometrium 1 cykl przed planowanym transferem , żeby pogrubić i ukrwić bardziej nedo.

Do góry