reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hope - już Ci melduję co i jak było ze mną.

1 scratching to był luzik trochę pobolało ale było ok.
Teraz miałam 2 raz robiony i powiem szczerze że masakra , bardzo bolało a to bez znieczulenia robią . Jak zeszłam z fotela i wstałam to od razu poczułam że robi mi się słabo , ciemno przed oczami , w uszach echo i oblały mnie poty , więc musiałam się położyć a do mdlejących osób nie należę. Za chwilę doszłam do siebie i już było prawie ok , potem resztę dnia trochę pobolewało ale nic specjalnego. Tylko się nie stresuj bo jak mówię przy 1 razie było ok , także reguły nie ma.

Tym razem kazali mi brać od 2 dc 2x1 estrofem , w 9 dc miałam wizytę i sprawdzenie endometrium i od tego dnia 3x1 estrofem , 3x4 luteina dopochwowo. W 12 dc miałam podane 2 śnieżynki zamrożone w 3 dobie.
Leki 3x1 estrofem, 3x4 luteina , 1x1 encorton , 1x1 fraxiparina . Oprócz scratchingu zdecydowałam się na AH i embrioglue - bo przy 6 transferze to człowiek już wszystkiego się łapie.A czy coś zadziała to zobaczymy ???????

reklama
witajcie Dziewuszki

lawendowy
jupi jak się cieszę gratulacje Kochana:rofl2:
genna trzymam kciuki :-D ale to zleciało :szok:
mazenka super gratuluję!

chciałam się pochwalić że u mnie już dziś 3 dzień stymulacji w Invikcie:-) kurcze ja ostatnio zalatana nie mam czasu Was czytać ale ciągle myślę i trzymam kciuki i tańcuję :-)

Novum- Warszawa - koszt 3700zł plus leki i wizyty
wybór zarodków-co do grupy krwi i podobieństwa.
nie czeka sie na zarodeczki.

my postanowiliśmy adoptować zarodeczek..nie mamy juz innej możliwości...
jest może ktoś tu,na forum kto korzystał z z adopcji zarodków?komu się udało?

Lawendowy - gratuluje bety i nie zazdroszcze tych nerwow jakie mialas przedwczoraj.
kwiatuszek- super ,ze mozecie zaczynac. na pewno sie uda. ( musimy tak sobie non stop myslec)

Ja rowniez poprosze o fluidki ciazowe. Oby jak najwiecej.

Dziewczyny co to jest scratching?

Genna, jutro myślami jestem z Tobą.

A dzisiaj odprawiam czary za jajeczka.

stylowi_pl_dziecko_4909403.jpg

No i specjalnie dla Ciebie bliźniaki.

stylowi_pl_dziecko_1985102.jpg

Lawendowy przepiękne zdjątka , zdążyłam je zobaczyć przed punkcja i zrobiło mi sie baaaardzo milo:) dziękuje

Dziewczynki moje kochane dziękuje wszystkim i każdej z osobna za kciukasy, tańce i inne cuda, bo pomogły
biggrin.gif
Baaaardzo to milusie
jak przystało na żółwice wyleguje sie na plaży i odpoczywam.
Znioslam 13 jajek, doktor powiedział ze mam minimalną hiperstymulacje:/ ale jest oki, nic nie bolało , personel baaaardzo miły. Z wyjątkiem ciągle naburmuszonej pani z rejestracji, nawet moj M to zauważył:)
transfer w poniedziałek o 11 :) na weekend zostajemy w 3miescie, więc troszkę słońca jeszcze zlapiemy
buzaki

reklama
genna - No to faktycznie naznosiłaś , hurtowo :-). Zazdroszczę Ci tego weekandu bo pogoda zapowiada się super.

kwiatuszek - w zasadzie nie wiem czy i ile razy się powtarza scratching ja miałam 1 w marcu przed crio, no i teraz 1 cykl przed crio. Bo niby podnosi szanse zagnieżdżenia właśnie jak jest wykonywany cykl przed zabiegiem. Ale czy to prawda , nie mam pojęcia. Poprzednio mi się nie udało , zobaczymy teraz.Ale jakby co to już na kolejny nie idę:szok:.

Abstynencja przed oddaniem nasienia to 3-5 dni i tak masz rację trzeba oddać w dniu punkcji.

leia - scratching to jest nacięcie endometrium 1 cykl przed planowanym transferem , żeby pogrubić i ukrwić bardziej nedo.

Do góry