reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, czy są jakieś zabronione czynności podczas stymulki? Podobno nie powinno się robić gwałtownych skłonów ani za mocno ćwiczyć, żeby pęcherzyki nie pękły?

reklama
zula na następny dzień po transferze zaczęłam brać progynova21, utrogest dowcipnie, metrelef spray do nosa i jednorazowo wstrzyknęłam 1/4 ampułki brevactid5000. Wszystko oprócz zastrzyku biorę do tej pory. A z ANA mam się zgłosić do kliniki reumatologicznej bodajże w 8tc. na badania :tak:.

lawendowy sen też chciało mi się wymiotować, współczucia :sorry2:.

Oktavi mi powiedzieli, żeby ogólnie się oszczędzać, nie forsować, odpoczywać na ile to możliwe. W sumie tak mnie brzuch bolał, że i bez tego bym odpoczywała :-p. A wydaje mi się, że to bardziej o skręt jajników może chodzić, bo są wtedy tak napuchnięte, że ojoj.

Zula jadę dzisiaj, mam wizytę na 17.20, ale mam złe przeczucia. Dodzwoniłam się do kliniki, pani z rejestracji powiedziała, że nie ma wpływu na to , że lekarz nie zareagował na mój sms. Rozumiem, cóż ona może. Po prostu pojadę dzisiaj, ale to będzie raczej moja ostatnia wizyta związana z tym transferem. Uważam, że zostałam potraktowana niepoważnie. Musze poszukać innego lekarza.Brzuch znowu mnie dzisiaj boli i mam niewielkie brązowe plamienia. Obawiam się żę to już za późno, ale cóż nadzieja umiera ostatnia.

dzidzius, trzymaj się myśli, że beta była ładna! Mojej koleżanki szwagierka plamiła-krwawiła przez pierwsze 3 m-ce ciąży, jest po 40-tce i bawi pięknego Marcinka!
zula_5, Jogo, lawendowy_sen, Oktavi, Maya_25 dziękuję jeszcze raz za wsparcie. Już jesteśmy spakowani, wyjeżdżamy wieczorkiem. Mam nadzieję, że odreagujemy, odpocznę i przygotuję się do przyjęcia następnej kruszynki:) Kiedyś musi się udać!

dzidzius moja mama też plamiła-krwawiła do 5 miesiąca przy każdej ciąży. To było sto lat temu, ale ciąże kończyły się szczęśliwie. Trzymam mocno &&&&&&&&&.

malailoncia bawcie się dobrze, musi się udać w końcu nam wszystkim! :tak:

mazenka - a ten brevactid5000 to miałaś faktycznie dopiero po transferze czy po punkcji lub przed nią. Wydawało mi się, że to lek który działa jak ovitrelle.

dzidziuś - ja tam myślę, że będzie dobrze. Daj koniecznie znać a ja mocno &&&&&&&&&&&&

zula brevactid5000 wzięłam pierwszy raz po stymulacji, jedną ampułkę. Po tym miałam punkcję. I byłam zdziwiona, że dzień po transferze rano mam wziąć 1/4 ampułki. P. doktor powiedziała, że pomoże mi to by nie odrzucić zarodka, czy coś w tym stylu. Byłam tak zakręcona wtedy, że nie pamiętam dokładnie jej słów:rofl2:.

reklama
Do góry