reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny orientujecie się może ile czeka się na wynik chlamydii? Na necie piszą że tydzień, dwa i sama nie wiem:eek:
Zrobiliśmy z M w klinice wszytskie badania które były wymagane do rządówki i tak sobie myślę, że dr od 2 dc kazał brac gonal F, teraz nie będzie ryzyka torbieli bo biorę antyki i sama widziałam że było czysto w środku. Ale przeciez może być zły wynik np chlamydii i trzeba będzie przeleczyć, a wiadomo że ma duży wpływ na sukces in vitra ta bakteria. Więc musze zadzwonić w przyszłym tygodniu do kliniki i zapytac się czy ok żeby nie było że znowu wezmę zastrzyki za 2500 zł nadaremnie:eek: Ehh zawsze trzeba myśleć za lekarzy. Ja wiem że on zakłada że będzie wszystko ok, ale to nie jest pewniakiem:zawstydzona/y:

reklama
dagnes, sham mój m. skręcił nogę kilka lat temu i do teraz mu puchnie przy obciążeniach i w czasie upałów :-(

Giza - wyluzuj i przestań uprawiać czarnowidztwo:) zadzwoń do klinikizanim zaczniesz brać zatrzyki czy są wyniki i już. Ja długo na nie nie czekałam.
Ja właśnie boksuję się z myślami czy brać choć trochę wolnego po transferze czy nie ale nie przez sam transfer tylko generalnie przez to że padam na pysk (ostatnie tygodnie związane ze ślubem były męczące, teraz miałam w pracy całą Polskę na swojej głowie bo m/ój zmiennik ma urlop i mam tak wykończony organizm że jedzie już na rezerwie:() no i nie wiem czy odpocznę przez weekend a transfer w poniedziałek:)
Dzisiaj potwierdził lekarz, że w poniedziałek mogę zabierać moją zamrożoną kruszynę. Endometrium urosło do 9,5mm:) Jutro ma embriolog dzwonić co i jak:)

Zula to trzymam kciuki za Twoją kruszynkę, żeby została na 9 miesięcy:tak: Jeśli masz taką możliwość żeby wziąć wolne to może warto:sorry:
Zadzwonie do kliniki w przyszłym tygodniu i się zapytam przed zastrzykami jeszcze. Największy stres już za mną, nie ma torbieli, jestem na rządówce a ostatnio tylko o tym myślałam...

Zula poniedziałek to juz tuż tuż, u mnie transfer będzie w ok 17 września :) jeśli wszystko dobrze pójdzie. Jak ja będę transferować Ty będziesz już w ciąży :D

Giza, sham dziękuję Wam z całego serca. Oby wszystko było ok ale czemu ma nie być, hehe
A kiedy powinnam zrobić pierwszą weryfikację progesteronu? Czy estradiol też mam badać. Napiszcie laikowi w temacie in vitro:)

Dziewczyny mam pytanie do tych które są w programie rządowym.
Czy płaciłyście za badania HIV, HBS, HCV, VDRL i chlamydię? W regulaminie widze że jest to w ramach dofinansowania, a ja zaplaciłam na wizycie 500 zł za to:angry: I nie wiem o co chodzi, może nie rozumiem tego regulaminu:baffled:
We wtorek będę dowiadywać się o wyniki to przy okazji spytam się o to czy te badania są płatne czy nie

reklama
tak mi się wydawało że nie powinnam płacić, ale tak się ucieszyłam że nie mam torbieli i że od razu możemy podchodzić że dopiero w domu zaczęłam myśleć:baffled: Zadzwonie w pon i się wypytam. Może moja klinika zakłada z góry że przekroczy się 7500 zł dofinansowania i od razu ciągnie kase:zawstydzona/y:
W sumie ICSI 4000 zł, ET 800 zł, punkcja 1000 zł, to jest 5800 plus za wizyty u mnie jest 80 zł, badania progesteronu i estradiolu. Ale na to zostaje 1700 więc badania na choroby zakaźne powinni chyba uwzględnić:wściekła/y:
Ania a gdzie podchodzisz i kiedy zaczynasz. Kiedy będziesz miec wyniki badań?

Do góry