reklama
dagnes78
Fanka BB :)
martaczi chcę się wyciszyć, podejść do tego inaczej niż zwykle. W końcu to jakby ostatnia szansa... na tą chwilę nawet odeszła mi chęć na kolejne stymulacja, nerwy, szarpanie czy się udało czy nie. A może właśnie tego potrzeba, całkowicie poprzestawiać sobie w głowie? a kostka, tak, bolała, pierwsze 72 h były najgorsze, teraz już ok, powinnam leżeć i jej nie obciążać, ale spazmów dostaje jak mam siedzieć nieruchomo maratczi a Ty już wiesz kiedy próba?
dagnes78
no to chyba coś przeoczyłam???????? Sylwiaaaaaaaaaaaaa?????
martaczi
ja tez przeoczyłam sprawdzam czy to ta sama Sylwiatak sie cieszę!!!
Sylwia a to ty kiedyś przez chwilę miałaś na czerwono wielkimi literami napisane koniec przygody z in vitro???
dagnes ja mam 4 komórki zamrozone w invimedzie ale zdecydowałam sie je na razie zostawić i w środe jade na wizytę kwalifikacyjną z rządówki do invicty długo sie nosiłam z ta decyzją z braku kasy ale teraz chyba damy radę chyba że nas nie zakwalifikują ze względu na to że właśnie mam zamrożone te komórki
Sylwia a to ty kiedyś przez chwilę miałaś na czerwono wielkimi literami napisane koniec przygody z in vitro???
dagnes ja mam 4 komórki zamrozone w invimedzie ale zdecydowałam sie je na razie zostawić i w środe jade na wizytę kwalifikacyjną z rządówki do invicty długo sie nosiłam z ta decyzją z braku kasy ale teraz chyba damy radę chyba że nas nie zakwalifikują ze względu na to że właśnie mam zamrożone te komórki
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
martaczi wizytę mam koło 24-25 lipca. Jeszcze się nie umówiłam, ale chyba czas najwyższy. :-)
dagnes ale na program rządowy będziesz si starała na przyszły rok? Bo coś mi się obiło o uszka, że na ten rok już prawie nie ma miejsc. Ale o czym my tu prawimy, przecież na jesieni będziesz w ciąży.
Zobacz u mnie teraz na 4 mrożaki przeżył jeden. Wszystkie mi podali. Dwa na pewno się nie rozwinęły, bo w 6 dobie miały po 3-4 komórki. Jeden zatrzymał się na stadium 8 komórkowca. Tylko jedna kruszynka osiągnęła blastocysta. Ogólnie ten transfer to był pod górkę. Endometrium znów mi spadło w dniu transferu. Nie liczyłam jakoś na sukces, ale nie myślałam o tym. Starałam się zajmować swoje myśli czymś innym. I 6 dpt zobaczyłam cień cienia na sikaczu. Ale jednak każdy dzień to jest dla mnie obawa, każda wizyta w łazience to strach czy nie ma krwawienia.
Także już niedługo osiwieję :-).
A Ty kochana wierz w swoje maleństwo, bo zobacz że cuda się zdarzają.
dagnes ale na program rządowy będziesz si starała na przyszły rok? Bo coś mi się obiło o uszka, że na ten rok już prawie nie ma miejsc. Ale o czym my tu prawimy, przecież na jesieni będziesz w ciąży.
Zobacz u mnie teraz na 4 mrożaki przeżył jeden. Wszystkie mi podali. Dwa na pewno się nie rozwinęły, bo w 6 dobie miały po 3-4 komórki. Jeden zatrzymał się na stadium 8 komórkowca. Tylko jedna kruszynka osiągnęła blastocysta. Ogólnie ten transfer to był pod górkę. Endometrium znów mi spadło w dniu transferu. Nie liczyłam jakoś na sukces, ale nie myślałam o tym. Starałam się zajmować swoje myśli czymś innym. I 6 dpt zobaczyłam cień cienia na sikaczu. Ale jednak każdy dzień to jest dla mnie obawa, każda wizyta w łazience to strach czy nie ma krwawienia.
Także już niedługo osiwieję :-).
A Ty kochana wierz w swoje maleństwo, bo zobacz że cuda się zdarzają.
dagnes78
no pięknie, co ja się tu dowiaduję widzę że nasza Sylwia już na ''ciężarówkach po invitro'' :-) ale wiesz co!!!!!!!!! w tyłek Ci dam!!!! ja nie wchodzę na inne wątki, kiedy to się stało???????? czy ja tu coś przegapiłam?? bo sprawdzam, sprawdzam i nic nie wyłapuje żebyś miała transfer????????? w każdym razie trzymam kciuki ukrywaczu nasz
martaczi, ja zamierzam dopytać w klinice w której się leczymy, oni też zakwalifikowali się do rządowych wiec może się uda, pomimo zarodka, który mamy. Trzeba być dobrej myśli ;-)
martaczi, ja zamierzam dopytać w klinice w której się leczymy, oni też zakwalifikowali się do rządowych wiec może się uda, pomimo zarodka, który mamy. Trzeba być dobrej myśli ;-)
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
ja tez przeoczyłam sprawdzam czy to ta sama Sylwiatak sie cieszę!!!
Sylwia a to ty kiedyś przez chwilę miałaś na czerwono wielkimi literami napisane koniec przygody z in vitro?
Tak, tak. To nadal ja. A kobieta zmienną jest, kiedyś był czerwony napis "koniec przygody z in vitro", teraz już go nie ma. Wiem, wiem pokręcona ze mnie dusza :-).
Nie chce Was dziewczyny martwić, ale mnie nie przyznali właśnie dlatego, że mam mrozaki :-(
Na wizytę kwalifikacyjną proponuję iść do swojego lekarza prowadzącego, bo może popatrzy na Was innym okiem. My byliśmy u innego stąd efekt.
Pocieszeniem jest to, że w przyszłym roku też będą dofinansowania
Na wizytę kwalifikacyjną proponuję iść do swojego lekarza prowadzącego, bo może popatrzy na Was innym okiem. My byliśmy u innego stąd efekt.
Pocieszeniem jest to, że w przyszłym roku też będą dofinansowania
Ostatnia edycja:
Sylwia1985
Mamusia Sierściuszka
no pięknie, co ja się tu dowiaduję widzę że nasza Sylwia już na ''ciężarówkach po invitro'' :-) ale wiesz co!!!!!!!!! w tyłek Ci dam!!!! ja nie wchodzę na inne wątki, kiedy to się stało???????? czy ja tu coś przegapiłam?? bo sprawdzam, sprawdzam i nic nie wyłapuje żebyś miała transfer????????? w każdym razie trzymam kciuki ukrywaczu nasz
A ten transfer to ogólnie tajemnica była. Nawet chciałam ukryć go przed mamą i siostrą. No ale się domyśliły. Tutaj przyznałam się 5 dpt. Miałam nic nie mówić do testu, ale mam za długi język .
Stało się to 29.06 (sobota) o godzinie 12. Dzisiaj już mój 16 dpt i nadal jeszcze nie wierzę, że to się dzieje ;-).
Lilia na suwaczek jeszcze poczekam. Zrobię go po tym, jak zobaczę i usłyszę serce mojego maleństwa.
reklama
martaczi
Sylwia tak mi utkwił ten przerażający napis że się kiedyś rzeczywiście cofałam w postach i szukałam czy to Ty gratuluje Kochana jeszcze raz i trzymam kciuki za wizytę!
a tak poza tym ciężarówki proszę o większą aktywność i wsparcie
wracam po weekendzie a tu 3 strony do nadrobienia:-(
Lilia ja mam zamrożone komórki to jest różnica???powiedz czy to była wizyta z rządówki ta za darmo i czy badali Cie na tej wizycie?
Dagnes jak masz zarodki to na pewno się nie zakwalifikujesz!
a tak poza tym ciężarówki proszę o większą aktywność i wsparcie
wracam po weekendzie a tu 3 strony do nadrobienia:-(
Lilia ja mam zamrożone komórki to jest różnica???powiedz czy to była wizyta z rządówki ta za darmo i czy badali Cie na tej wizycie?
Dagnes jak masz zarodki to na pewno się nie zakwalifikujesz!
Podziel się: