reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Juta u doktora G byłam na jednej wizycie bo akurat mojego nie było i robił mi punkcje. Słyszałam dobre opinie o nim.

juta - kilka rzeczy ktore moge dodac ze swojej strony:
- tak, zwykle im dluzszy protokol tym lepsza jakosc komorek. przy niskim amh czy wysokim fsh zaleca sie wykonywanie krotkiego. ty masz ladne amh i nie wiem czemu lekarz chce robic pierwsze podejscie krotkim. moze ma wiecej info niz my (bo my wlasciwie zadnego nie mamy). ponadto, to co zwykle nie oznacza ze zawsze. bocian to dobra klinika wiec napewno jest jakies uzasadnienie tego co robi. chyba ze mu odbilo:) tlumaczyl czemu chce isc krotkim? ile masz lat? jaki bmi? cos wiecej napisz
- skad ten pomysl o transferze w drugiej dobie? rozumiem ze to ty teraz tak myslisz ze nie lekarz, bo jesli lekarz to radze zmienic klinike. nie mozna zakladac transferu w zadnej dobie. kiedy bedzie transfer podejmuj sie w oparciu o: ilosci zarodkow ktore masz (a nie ktore chcesz transferowac), i ich jakosci. jesli chcesz miec transferowane 2 to trzeba tyle czekac, az embriolog bedzie w stanie wylapac 2 najlepsze i wlasnie te ci podac. w drugiej dobie transfer ma tylko sens jesli masz wogole 2 zarodki i nic wiecej.... wtedy nie ma co czekac
- stosunek amh do lh nie ma zadnego znaczenia przy ivf (tylko naturalnych staraniach)

ciesze sie ze przestalas jesc cukier. ja tez jestem an bezcurkowej diecie bo wyciszanie zaczynam od sierpnia wiec sie juz przygotowuje.

ps. mozecie dac mi swoje opinie o blogu? chce zeby byl jak najciekawszy, zeby dawal info w sposob jasny i ciekawy, zeby ludzie sie czegos nauczyli lub dowiedzieli ciekawego. jesli jest ok to powiedzcie ze jest ok. jak cos byscie proponowaly do zmian to dajcie znac. wszelkie komentarze mile widziane

Hejka dziewuszki, narazie mało sie odzywam bo niewiele wiem, uczę sie od was:) lolitka ciekawe to co piszesz:), mam pytanie do dziewczyn ktore robiły in vitro w gdyńskim invimedzie , czy któraś chodziła do doktora K? Czy byliście zadowolone, juz martaczi mi napisała , dziękuje ci kochana, ale chciałabym poznać opinie innych dziewczyn, narazie jestem zielona w temacie in vitro:confused:, mimo iż wiem na pewno wiecej niż niejedna moja rowiesniczka:/ 15 mam wizytę kwalifikacyjną , właśnie jak jest z tymi protokolami?
Asiu 3mam za ciebie kciuki, bo przeszlas zbyt wiele juz w swoim zyciu!!! miłego wieczora dziewczyny

I zaliczyłam dzisiaj falstart ze stymulacją...:no:niestety został z poprzedniego cyklu pęcherzyk, estradiol za wysoki i musimy poczekać kolejny cykl...dostałam antyki i mam nadzieję że się wchłonie i nie będzie powtórki z rozrywki....
Tak bardzo liczyłam na ten cykl:-(
Ehh jak zwykle pod górkę, byłoby za łatwo, ciekawe co jeszcze mnie spotka...

lolitka twój blog bardzo mi sie podoba, podczytuję go od początku. W końcu w jednym miejscu można znaleźć wszystkie informacje. Też pod wpływem Twojego artykułu ograniczyłam cukier (oj ciężko jest), a teraz będę musiała wytrzymać o miesiac dłużej, ale to mi na dobre wyjdzie:-D

lolitka szczerze mówiąc to nie wiem dlaczego ma być to krótki protokół :zawstydzona/y: transfer będzie w drugiej dobie jeśli uda nam się uzyskać zarodek ponieważ zdecydowaliśmy że zapładniamy tylko dwie komórki, nie chcemy mrożenia wiem że to znacznie obniża nasze szanse ale nie chcę o tym dyskutować. Dr stwierdził że w takiej sytuacji nie ma na co czekać dlatego to będzie druga doba. Co do wieku to dokładnie dziś stuknęło mi 29 lat, bmi mam 24,2 jest dość wysokie ale niby w widełkach się mieszczę jeszcze. Kiedyś już tu pisałam o sobie ale trafiłam wtedy w nie odpowiedni czas chyba. A więc staramy się 6 lat, mamy za sobą 4 iui, ja hsg i laparoskopia- drożne wszystko stwierdzona endometrioza I stopnia, problem z tarczycą- niedoczynność, mąż jakość dobra tylko problem z ilością są wahania od 3 mln do 9 mln. To tak z grubszego:-)
jeny Ciebie lolitka to podziwiam tyle już przeszłaś ale masz już swoje szczęście to najważniejsze
Co do bloga to mi również bardzo się podoba i uważam że nic mu nie brakuje:tak:

milagros a to nie jest tak że amh mówi nam tylko o tym ile mamy jeszcze czasu na to by mieć dziecko? A jakość to swoją drogą? Dlatego się martwię że może nie być co zapładniać. Co z tego że niby mam jeszcze tych komórek jak np. większość jest pusta czy nie zdolna do zapłodnienia. Wiem że tego nie da się przewidzieć w żaden sposób to dopiero się okaże tak jak piszesz wyjdzie w praniu. Tylko kurka te moje ostatnie wyniki estradiolu mogą na to wskazywać. Nie pozostaje mi nic innego jak mieć nadzieję że stymulacja podrasuje choć troszkę te moje komóry.

jutta - jesteś podobnym przypadkiem do mnie:) ja jeszcze mam przeciwciała niestety+tarczyca+endometrioza. Jeśli chodzi o protokoły to czytałam, że przy endometriozie polecają długi a mój gin wybrał krótki i aż za dużo komórek napłodziłam - czy przetrwają rozmrażanie i będą się dalej dzielić to już inna bajka. Co do AMh to jak na moją wiedzę to ten wskaźnik daje tylko wiedzę o ilości komórek
Maya25 - przykro mi strasznie. Myślałam, że w tym cyklu razem podejdziemy. Ja co prawda nadal czekam na @... mam nadzieję, że też mnie nic nie zaskoczy. Już i tak miałam pod górkę więc teraz czas na z górki, prawda?
drk i inne dziewczyny - kiedy testujecie? Jakoś kalendarz nieaktualny:-(

reklama
Do góry