reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
aniaania27 ja dostalam w provicie

lilia - moja lekraka wypelniala taki formularz...i napsialam zakwalifikowano powiedziala ze juz moglibysmy zaczac procedure z dofinansowana ale ja mam jeszcze zraodki wiec je wykorzystam a potem jak sie nie uda to dofinansowanie. a duze byly kolejiki dzis??

joasia2906-bardzo prosze napisz u kogo sie leczysz,po kogo stronie jest problem,jak wyglądała ta rozmowa kwalfikacyjna do programu, i kiedy bedziecie podchodzic?/z góry dziekuje

hej dziewczyny
dawno mnie tu nie było, ale wznawiamy akcję z in vitro więc mam pytanie. czy którakolwiek coś wie o kwalifikacji w warszawie. bo ja dziś byłam w novum i lista osób zapisana jest już do września, ale lekarka mówiła, że szanse po wrześniu też są marne bo mało kasy dostali, czy któraś z was coś wie o innej klinice w wawie.

Joasia2906 - jedna para była przed nami, ale za nami już kilka się uzbierało. A wiesz coś na temat Gretki, jaki on jest? Trochę się obawiam tej jutrzejszej wizyty :-( Na dodatek muszę się jutro wyrwać z pracy na 1-1,5 i jeszcze nie wymyśliłam żadnej bajeczki...
Ja też chce najpierw wykorzystać mrozaczki, a później z dofinansowania jak dostaniemy.

Witam.
Dr G z katowickiej Provity to był pierwszy lekarz z kliniki niepłodności z jakim miałam doświadczenie. Z perspektywy czasu (to było dwa lata temu) i z racji mojej bogatszej wiedzy wiem że naciągnął nas na dwie IUI bez większych szans na powodzenie niż stosunek w dni płodne. Przy mojej endo i parametrach nasienia M, kto wie ile by jeszcze chciał zrobić IUI... my po dwóch z M się wycofaliśmy i podjęliśmy decyzję o ivf ale na pewno nie w Provicie. A dr G, niby miły ale nie profesjonaly, nie zalecił żadnych badań, nic... Ani TSH, ani PRL, FSH, LH żadnej bakteriologii . A przecież już wtedy na podstawie FSH można było wyczytać że mam obniżoną rezerwę i od razu zrobić ivf, a tak poszła kasa na IUI bez większych szans na powodzenie, gdzie wnaszymm przypadku nawet nie powinno się jej proponowac bo to wyłudzenie pięniędzy.

Byłam wczoraj u endokrynologa, zwiększyła mi dawkę euthoryxu do 50, mam brac co drugi dzień 50 na zmianę z 25. Bo 25 utrzymuje mój poziom na 2,8. Biorę teraz orgametrill (progesteron) na wchłoniecie torbieli, odstawiam 25 dc czekam na @ i robię świeże badania FSH i AMH. No i się okaże czy moge ubiegac się o rządówkę czy podchodzimy normalnie do ivf, ale tak będzie mnie stać tylko na jedną procedurę:zawstydzona/y:

Giza a ja biorę 37,5:-) - też mi nie wystarczyło 25. I Ty kobitko nie pisz o endometriozie bo pewnie jej nie masz.:-) Trzymam za Ciebie mocno, mocno
Lawendowy - jak badanie?
ja dziewczynki jutro idę do gina - mam nadzieję, że wyproszę usg i wymazy bo idę do takiego zwykłego... A dzisiaj byłam u Pani immunolog i dała mi listę badań, które mam zrobić, żeby mogłą wykluczyć u mnie chorobę autoimmunologiczną... boję się tych wyników jak szlak mimo, że jeszcze badań nie zrobiłam.:-)

A powiedzcie mi tak co do cukru bo mam akurat moje wyniki na czczo:
Glukoza - 89,83 przy normie 70-110
Insulina 10,37 przy normie 3-28
Mam robić wogóle krzywą cukrową czy coś innego? Pytam bo te czczo są dobre więc nie wiem czy powinno się coś robić więcej??

reklama
Do góry