reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Asia 77, Drk trzymam kciuki za jutro.
Fusun i Maja za was oczywiście też nieustająco;).

A ja jutro wybieram się na wizytę u prof. W z Artemidy w Białymstoku bo akurat jest w Warszawie. Jest tylko raz w miesiącu, zadzwoniłam tak w ciemno chciałam sie zapytac ewentualnie w jakim terminie będzie a tu JUTRO!! No to się zapisałam wiem, że jeszcze za wcześnie bo dopiero co była porażka, ale pojdę zobaczę co mi powie, może będzie miał pomysł na mój beznadziejny przypadek. Muszę pomysleć co dalej czy zmieniać klinikę czy nie.

Nika85 - a już przebadałaś siebie i swojego emka u endokrynologa? Ja to zrobiłam i mam diagnozy jakieś konkretne wreszcie co mam nadzieję pomoże mi przy kolejnym podejściu ( zresztą już ostatnim moim).

Giza nie wiem nic o dofinansowaniu... Na liście tej co dziewczyny zamieszczały nie ma Gyncentrum... A byłaś już u M?
Asia, trzymam mocno kciuki za jutro.

Ja jutro mam w domu spęd znajomych z ich dziećmi. Będzie ok 9 dzieciaków. Jak ja to przeżyję:-(

Co do scratchingu to wiem, że raczej robi się go w cyklu poprzedzającym transfer a ja zrobię chyba tak jak darii mówi - jak się teraz nie uda transfer to zrobię scratching przed kolejnym podejściem

Asia_77 - że cukrzycową dietę to wiem, ale co np.? Bo mi się już pomysły wyczerpują ( zwłaszcza, że nie mogę ani pieczywa, ani kasz, an makaronów, ani ryży - nawet tych pełnowartościowych).

ja mam zakaz słodyczy, napoi gazowanych, pieczywa , ziemniaków...mogę jeść ryż i kaszę
Więc nie wiem Kochana co Ci doradzić :-(

a właśnie tak przy okazji zapytam : czy jak mój Blastuś ma nacinaną otoczkę to jakoś szybciej się implantuje? Szybciej zaczyna się produkcja hcg?

Ostatnia edycja:
Joasia – sądzę, że to głównie zasługa metfominy. Nie ćwiczę, choć pewnie przydałoby mi się trochę wzmocnić kręgosłup ćwiczeniami. Niestety mój zawód daje predyspozycje do wszelkich schorzeń kręgów, szczególnie odcinka szyjnego. Nie stosuję żadnej diety, ale staram się unikać produktów zakazanych w cukrzycy typu 2. Jednak tą zasadę stosuję już ponad rok, a chudnę od momentu podania mi sioforu w okolicach grudnia 2012. Alkoholu nie lubię, ale ostatnio jakiegoś dnia utopiłam smutki i wypiłam pół butelki czerwonego. Jezuuuu, ale miałam kaca. To wszystko przez to, że nie piję w ogóle, nawet szampana na nowy rok, ot nie smakują mi procenty.

Kinga – jestem fanatyczką książek Tatonia. A taka fajna z przepisami, które nie raz realizowałam w swojej kuchni to „Zdrowe i smaczne żywienie osób z cukrzyca i ich rodzin”.

Ewis – ja po odstawieniu leków dostawał zazwyczaj po tygodniu. Tylko ostatnio dostałam po 3 dniach. Musisz poczekać, aż spadnie poziom progesteronu we krwi po odstawieniu leków. A czas zazwyczaj zależny jest od metablolizmu Twojego organizmu.

reklama
Do góry