reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ewis do crio można podchodzić już w następnym cyklu. Chociaż niektórzy zalecają 1 cykl odpoczynku (ja tak zawsze miałam). Co do schematu crio, to zależy od Twojego przebiegu cyklu. Jeżeli nie masz problemu z opóźnieniami w cyklu i owulacjami, to zazwyczaj podchodzi się na swoim cyklu. Jeżeli są jakieś problemy to przyjmuje się estrofem/progynovę i podchodzi na cyklu sztucznym.
Przykro mi, że się nie udało. Moja siostra też dzisiaj testowała i też miała poniżej 2.

reklama
Sylwia, Asia - dziękuję za informację. Miałam świadomość, że może się nie udać, tym bardziej, że czytam Was, ale łudziłam się, no cóż takie życie. Przykro mi z powodu siostry.
Jest mi źle i przykro - wiem że znacie to uczucie, ale nie poddam się przynajmniej do puki starczy mi sił.

Ewis ja mam cykle 28-29 dniowe...crio będę miała w 19 dniu cyklu...a blastuś jest 5 dniowy.
Sylwia kurczę boję się ,że przez ten encorton znów będzie porażka :-( Zaraz zadzwonię do kliniki i zapytam .

no niestety pani w rejestracji stwierdziła,że żaden lekarz bez wizyty nie może patrzeć do mojej kartoteki oprócz lekarza prowadzącego, którego dziś nie ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i nic się nie dowiedziałam ...matko dostanę wylewu zaraz :wściekła/y:

Asia no chyba sobie żartują. Raczej to wymówka, bo przede wszystkim wgląd do karty masz Ty i oni będąc w posiadaniu muszą podać Ci szczegóły. Przecież jakby dany lekarz odszedł z pracy to co? Akta utajnione do końca? Kpiny!

Sylwia ja tylko dzwoniłam i owszem mógłby mi odpowiedzieć inny lekarz na moje pytania , ale pod warunkiem,że umówię się na wizytę i będę osobiście :-( ale jaki to mam sens 1 dzień przed crio jechać do kliniki? Już i tak nic nie wskóram

Asia77 ja podchodziłam do crio bez encortonu, a właściwie bez żadnych innych leków, nie brałam nic prócz kwasu foliowego i witamin, dopiero bodajże w dzień transferu zaczęłam brać duphaston i luteine.

reklama
Asia ja równiez bez encortonu podchodzilam i bez innym leków..co wiecej, na cyklu bez owulacyjnym i mimo to zero leków...i sie udało:) głowa do góry:)

Do góry