reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

to ze ktos jest w grupie podwyzszonego ryzyka nie oznacza ze od razu bedziesz przestymulowania. jest to po prostu sygnal do ostrozniejszego dawkowania i tyle

reklama
Hej
Przy pierwszej stymulacji byłam przestymulowana (za wysoki estradiol) ale żle się nie czułam, miałam pobranych tylko 5 komórek z czego transfer 2 trzydniowych.
W kolejnej próbie wyhodowałam 15, z czego do blastocysty dotrwały tylko 2. I tak nic z tego nie wyszło. czy trzydniowe czy blastki.

Lolitka nie martwię się, tzn martwie i to cholernie, ale komuś w tym całym bałaganie muszę zaufać i tym kimś jest mój gin, on jako jedyny podchodzi do tego na spokojnie z rutyną. A my invitrówki co? Szalejemy, czytamy, pytamy - może i dobrze jakoś to trzeba z siebie wyrzucić bo inacze byłby zbyt na kałasze i kupa trupów na ulicach hehe. Tak bardzo chcemy wiedzieć, że to nam na głowę szkodzi. A ty Loli co? Brzmisz ostatnio jakbyś się totalnie poddała. To ty zawsze stawiałaś nas do pionu, opieprzałaś jak była potrzeba, a został tylko cień ciebie na forum. Dziewczyno czuj się opieprzona i kopnięta w tyłek na rozpęd, ja wiem, że po tylu próbach można mieć dość ale zbieraj się i działaj.... I nie miej mi za złe tych słów.
Mirela ja mam 31 a mój M 32. Jesteśmy ze śląska, a wy? Powiedz mi jeszcze, bo gdzieś mi się o uszy obiło, że podobno zażywanie CLO podwyższa FSH, słyszałas może o tym. A tak wogóle to trochę mnie przestraszyłaś, że mogą mi chcieć najpierw zbić FSH i wszystko się wtedy automatycznie przesunie.

Baśka pisz, pisz, pisz, pisz................. przysyłaj fluidki szczęściaro!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
nimfuś może coś w tym jest że CLO może podwyższać FSH nie słyszałam osobiście my też jesteśmy ze śląska,
basset moje FSH ostatnie 3 badania to 10, a jak twoje FSH,
bombel jak po transferze.

anja.Jakość transferu czyli to kto go wykonuje ,dowiedziałam się tak prywatnie , że są lekarze , którzy mają lepsze wyniki w transferach niż inni i dlatego mam już plan na kolejną próbę .

Witam kochane jestem tu nowa i jest mi bardzo ciezko jestem w trakcie ivf,a dokladnie w trakcie zastrzyko gonal dzis bylam na pierwszym usg i mojen pecherzyki sa zamale zwiekszyli mi dawke z 112.5 na 150 i w piatek znow usg lecze sie w Bourn hall cambridge tu lekarze za duzo nie chca mowi tylko krok po kroku ma nadzieje ze wszystko bedzie ok trzymam za wszystki kciuki buzka

Labo - heh tylko gdyby tak można sobie wybierać kto ma przeprowadzić transfer...ja takiej opcji nie miałam..

Witaj kama35, ja też jestem z uk. Nie przejmuj się jeszcze że pęcherzyki są małe.Jeśli zwiększyli Ci dawkę to wszystko jest na dobrej drodze.A jaki masz protokół, długi czy krótki?Trzymam kciuki i pozdrawiam!

reklama
Do góry