reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kinga czujemy się w miarę dobrze tylko już brzuch zaczyna przeszkadzać i powiem Ci że podziwiam ludzi otyłych, jak oni sobie radzą? Wiem, że nigdy nie doprowadzę się do takiego stanu :-) Na wadze mam tylko 3 kg do przodu, ale brzuch jest naprawdę olbrzymi :szok: Mały raz jest grzeczny a raz kopie gdzie popadnie :-)

A powiedz jak Twój tata się ma?

reklama
Kwiatuszek my się dostaliśmy do programu "in vitro z sukcesem" w Invimedzie z morfologią 2%. Zgodę na przyjęcie wyraził dyrektor placówki mimo nie spełnienia jednego z kryteriów.

dziewczyny wiem, że branie leków na własna rękę to trochę głupie :/ ale powiedzcie mi czy acard by mi zaszkodził jakbym go brała samemu bez konsultacji z lekarzem? W jakich dawkach go stosowałyście i w których dc?

Zielone_jabłuszko, pamiętaj tylko, żeby nie przekroczyć dawki 75 mg i nie łączyć acardu z innymi suplementami, bo może niwelować ich działanie. Jeśli nie masz problemu z krzepliwością, to Acard bierze się zwykle przed punkcją, nawet na klika miesięcy przed, ale należy go odstawić na 2 dni przed punkcją, a zacząć brać ponownie dzień po punkcji.

my jeszcze tak dokładnie o funduszach nie rozmawialiśmy lekarz tylko mówił ze jak już będziemy mieli kariotypy i te badania naszych hormonow wszystkie to przed rozpoczęciem stymulacji płaci sie 4500zł a w dniu transferu 6500 a jeśli leków wyjdzie mniej lub więcej to trzeba dopłacić albo oddadzą. Wizyty tez są wliczone a my na ta chwilę mamy około tylu wiec na ten program nawet nie startujemy pozyjemy zobaczymy jak to wszystko sie potoczy. Teraz te kariotypy bo jak wspommiałam nie wypisał nam skierowania rodzinny . 96procent plemników ma wady ogólnie jest ich bardzo mało musimy z emkiem

reklama
Kinga czujemy się w miarę dobrze tylko już brzuch zaczyna przeszkadzać i powiem Ci że podziwiam ludzi otyłych, jak oni sobie radzą? Wiem, że nigdy nie doprowadzę się do takiego stanu :-) Na wadze mam tylko 3 kg do przodu, ale brzuch jest naprawdę olbrzymi :szok: Mały raz jest grzeczny a raz kopie gdzie popadnie :-)

A powiedz jak Twój tata się ma?

Madzialenak
- dzięki, że pytasz. Z tatą co raz gorzej ( co raz mniej rzeczy pamięta i robi się co raz mnie przyjemny - większa agresja mu się włączyła, przeklina, krzyczy itp.). Niestety za jakiś czas będę musiała pomyśleć o tym, żeby oddać go do domu opieki, a że nie może być bez jego zgody, to będę musiała załatwiać to sądownie :( Dla jego dobra. Już co raz częściej potrzebuje opieki cały czas, a nie tylko przez parę godzin.

Do góry