reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny:tak: Ogarnęłam się już trochę po swoich przeżyciach. W piątek miałam wynik Ca125 i mam 10,14 U/ml więc nie wskazuję to na torbiel endometrialną tylko czynnościową. Przyczyna jej powstania może być z winy dr M, bo zalecił brac duphaston od 16 dc do 28 a owu miałam dopiero 21 dc, akurat byłam na usg przed scratchingiem, a dupka powinno się łykac po owu, owiłam że mam długie cykle ale jak zwykle zostałam potraktowana schematowo:zawstydzona/y: Druga przyczyna do której pewnie sie przychyli Dr M to reakcja mojego organizmu na Gonal F, ale jest to mało prawdopodobne żeby od 2 dc do 5 dc urosła torbiel 5 cm:crazy: Strachu miałam co nie miara, płacz że czeka mnie laparo przy moim AMH i duże ryzyko utraty drugiego jajnika. A tak jestem w plecy ze scratchingiem 500 zł, plus leki 2200 i nie wiem czy sluszne było zaprzestanie stymulacji:no: Dr M nie było a decyzje podjął inny lekarz, ale jak czytam nasze forum to dziewczyny kończą stymulację nawet z trobielami:crazy: Chyba znowu mam pecha do lekarza. Ja nie wiem jak ja to robię, toertycznie chodze do lekarzy którzy ciesza się bardzo dobra opiną a mnie traktuję tak schematowo że wszytsko partolą:wściekła/y: No ile można. Dobrze że moja wiedza jest już dużow większa i nie pozwalam sobie oczu mydlić. Wkurza mnie też to że w gyn musialam prosić o badanie estradiolu przed pierwszym skanem, a to był 6 dc, po 5 zastrzykach gonalu F 225jm. progesertonie i Lh, nawet nie wspomnę, a jak ubłagałam o swoje to wyniki mialy być za 2 dni, o co kaman:szok: przeciez to jest tak wazna kontrola:baffled:

No nic, zebrałam się w sobie i dalej walczę. Licze na to że torbiel sie szybko wchłonie, biorę luteine 2x2. Mam wizytę u 3 lekarzy. 11 czerwca mam kontroną u lekarza w sowjej miejscowosci, chcę sprawdzić co z torbielą i przygotowac się na kolejne wiyzty, 18 czerwca u dr H w Antrum a 21 czerwca wracam do dr M z Gyn. Zobaczymy co powiedza .

Zyczę Wam miłej niedzieli:tak:

reklama
Gizas - widzę, że jesteś już po badaniu Roma, ja przed i jestem cala w stresie od kiedy trochę poczytałam na ten temat :-( Mam podejrzenie o torbiel, tylko pytania jaką...

Ja chce @ już, niestety muszę czekać jeszcze min. tydzień.

Ostatnia edycja:
Lila żałuję że tego badania nie zrobiłam od razu po weekendzie, bo bym się uspokoiła i nie przezywała katuszy cały tydzień:zawstydzona/y: A tak chociaż wiem ze to nie torbiel endo a czynnościowa i że dużo łatwiej się wchłania, a dlaczego powstała to już inna para kaloszy. Masz torbiel czy podejrzewasz że masz? Bo badanie Ca125 możesz wykonać bez względu na dzień cyklu

Czesc dziewczyny,

nie wiem czy mnie pamietacie jeszcze..rok temu udzielałam sie aktywnie w tym forum, podchodziłam do swojej drugiej w życiu stymulacji, niestety bezowocnie. Po wielu przemysleniach, potokach wylanych łez i w akcie desperacji zdecydowaliśmy sie z M na zmianę kliniki. I zmiana ta jest dla nas szczęsliwa bo chyba udało sie i na dzień dzisiejszy jestem w ciąży:-) Napisze krótko, nie można sie poddawać i bardzo Was dziewczyny wszystkie podziwiam i siebie również :-) za wolę walki o własnego dzidziusia. Ja teraz w tej stymulacji miałam pobranych 11 kumulusów, z czego zostały nam ostatecznie tylko 2 zarodeczki. Miały być podane w 5 dobie, ale decyzja była że należy je podac w 3 dobie, bo nie wiadomo było czy przezyją do 5 doby. Ile łez wylanych...ile niepewności....A w 10 dpt jakie było moje zdziwienie gdy beta = 122,7 !!! jestem 21 dpt i widziałam juz pierwszy raz w zyciu swój pęcherzyk ciążowy. Sama jeszcze w to nie wierze, że to się dzieje, ale jednego jestem pewna i to mogę Wam przekazac, że czasem zmiana kliniki jest własnie tym krokiem do przodu. Inny lekarz, inne podejscie do pacjenta, nie robienie wszystkiego wg harmonogramow i ustalonych zasad, inne leki itp.

Za 1,5 tyg być moze ujrze juz serduszko, takze cały czas sie stresuję, ale jestem pełna nadziei mimo wszystko:)
Pozdrawiam Was dziewczyny i za każdą z osobna trzymam kciuki. I pamiętajcie, że po burzy zawsze przychodzi słońce:):):)

Memories, ogromne gratulacje :-) Już niedługo usłyszysz serduszko swojego Malucha.

Ja w Invikcie straciłam 2 lata, sporo nerwów, zdrowie, a o pieniądzach już nie wspomnę. I też nie była dla mnie szczęśliwa.

reklama
lawendowy sen-->dziekuję:) w Invikcie mogę jedynie robic badania krwi i na tym koniec, to jest fabryka a nie klinika - niestety takie odniosłam wrażenie, leczyłam sie tam 3 lata!!! kupa badan, wyciąganie kasy, a na koniec powiedziane, że nie wiadomo co jest przyczyną niepowodzeń i nie można już nic więcej zrobić... a ja czułam że można więcej - na szczęscie moja wola wali jest baardzo duża. Życzę powodzenia i Tobie, aby zmiana kliniki również przyniosła upragnione 2 kreseczki:)

Do góry