reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zabazu
trzymam kciuki ja tez mialam jednego jedynego mojego kochanego zarodka :) mam nadzieje ze sie utrzyma w poniedzielek testuje bojem sie ale wiem jedno juz go/ja kocham ...... wiem pewnie to glupie hmmmmmm czekam to czekanie jest straszne:)
powiedzcie mi czy wy mialyscie jakies objamy dusznosci cos ????

Witajcie kochane!
Zabazu kciuki mocno zacisniete &&&&&&&& Tak patrze na godz, ze juz teraz to Ty juz jestes w ciazy :-)

Kinga super, ze dr tak szybko Ci odp. Mi wlasnie dr tez cos w tym stylu tlumaczyla z tymi hormonami. Bo Siofor juz mi przepisala zanim mialam wszystkie wyniki, a jak sie okazalo, ze te hormony mam podwyzszone, to pow ze mi ustabilizuje
Nic sie nie martw, ze sie troche odwlecze, ale jak teraz bedziesz przygotowana
Ja mialam stosowac diete taka jak dla cukrzykow, no i niestety zero slodyczy

Ostatnia edycja:
Z okazji Dnia Dziecka
życzę Wam
pięknego, radosnego dnia pełnego prezentów,
słodkości i uśmiechów!!!

No i spełnienia marzeń

425212_10151534364014064_1578943588_n.jpg

zabazu &&&&&&&&
Lilia super, że z glutem okej, wiem jak dobre wyniki cieszą :-D.

Dzisiaj w końcu przyszły mi wyniki z k.reumatologicznej i mimo przeciwciał przeciwjądrowych nie mam tocznia rumieniowatego :-D I nie ma przeciwwskazań do in vitro, jednak jak się uda to w 12 tygodniu mam się zgłosić na badania autoimmunologiczne. Tak bardzo się cieszę, że aż mnie mięśnie twarzy bolą od uśmiechu, wygląda na to, że naprawdę za miesiąc zacznę stymulację.

Aaach i zapomniałam się pochwalić, że TSH mi spadło do 0,92 z 2,67 w ciągu 5 tygodni.

ups, jednak w 2,5 tygodnia, bo przecież te badania robili mi wcześniej. To chyba nienormalne, że tak szybko mi spadło? W poniedziałek tam zadzwonię i zapytam czy brać dalej eutyrox, ale to jakieś dziwne jest.

Ostatnia edycja:
Witam laseczki wszystkiego naj z okazji dnia dziecka

mam pytanko bo w tym cyklu znow plamie a w 19dc nawet mialam czerwana krew i juz sama nie wiem niby wszystko ok progesteron tez ok a ja cos czuje ze to moze prolaktyna moze byc bede musiala zbadac
i tu moje pytanko czy przy ivf prolaktyna ma znaczenie ?

Witajcie kochane!
Zabazu kciuki mocno zacisniete &&&&&&&& Tak patrze na godz, ze juz teraz to Ty juz jestes w ciazy :-)

Kinga super, ze dr tak szybko Ci odp. Mi wlasnie dr tez cos w tym stylu tlumaczyla z tymi hormonami. Bo Siofor juz mi przepisala zanim mialam wszystkie wyniki, a jak sie okazalo, ze te hormony mam podwyzszone, to pow ze mi ustabilizuje
Nic sie nie martw, ze sie troche odwlecze, ale jak teraz bedziesz przygotowana
Ja mialam stosowac diete taka jak dla cukrzykow, no i niestety zero slodyczy

Darii - a powiedz mi czy miałaś całkiem wyeliminować pieczywo, ryże, kasze itp. z jadłospisu? Bo jeżeli ja mojego zrozumiałam dobrze lekarza to mam tego w ogóle nie jeść :-( ( nawet pełnoziarnistego).

reklama
kwiatuszekq20 - przy IVF nie ma znaczenia podwyższona prolaktyna. Chociaż lekarze i tak jak jest dużo za duża zlecają jakieś leki. A jaki masz poziom prolaktyny? I czemu kojarzysz krwawienia z nadmiarem prolaktyny? Plamienia w innym czasie niż @ przeważnie są spowodowane brakami progesteronu. W każdym wypadku u mnie tak było.

Mazenka - to u Ciebie super wieści same
:-). A że TSH spadło tak szybko to tylko się cieszyć. Leków na pewno nie będziesz odstawiać, ale to znaczy, że nie musisz zwiększać dawki. A to super wieści tylko.

Do góry