reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Giza, kurna chata czemu laparoskopia jak się wchłonie? Też tego nie rozumię:sorry2: U kogo byłaś wkońcu na wizycie?

reklama
gotadora-morfologi, ruchliwosc,żywotnosci liczba plemników ponizej normy. bedziemy podchodzic koniec lipca a początek sierpnia. dałabym wszystko aby sie udało,
boje sie troche o prace bo teraz jestem po laparoskopii wiec jestem na zwolnieniu i pózniej z pewnoscia tez bede. ale w sumie nie wazne praca to najmniejszy w tym przypadklu problm, oby marzenie sie spełniło

Joasia2906 - gastrolog powiedział, że w związku z tym, że mam mieć in vitro to powinnam zrobić kolonoskopie, on uważa, że nic nie będzie, ale dla świętego spokoju zaproponował zrobić. Ale wcześniej mam zrobić badanie kału i to już da obraz czy coś jest nie tak.

A Ty crio będziesz miała pod koniec czerwca?

Ostatnia edycja:
Giza a dr jest pewny, że to torbiel endo??? Bo tak nagle by do takich rozmiarów nie urosła. Kurcze czy to nie jest torbiel naczyniowa, a same tabl anty pomogą.... Od razu tak laparoskopia.... Laparoskopia obniży Ci AMH.
Ja miałam stymulacje, pobranie, transfer z trzema torbielami endo i każda ponad 3 cm...
Kurczę ja bym się nie zgadzałam na laparoskopie, bo jeszcze w środę słyszałam od mojej dr, że jej endometrioza w niczym nie przeszkadza.

dziewczyny powiem Wam ciekawostkę...
Mój M ma 4% prawidłowych plemników, i dlatego, że miałam pobranych 20 kom dr postanowiła zapłodnić 50% kom IVF i 50% ICSI i co się okazało??? Że przy IVF zapłodniło się 100% a przy ICSI 70%
A do blastocysty z IVF przetrwało 9 a z ICSI 3 (z czego 1 zamrozili w 6-dobie). A to dopiero ciekawostaka....

Lilia - to sie okaze czy bedzie w czerwcu czy nie... bede miala jeszcze raz scratching za tydzien i jesli bedzie wszystko ok to bedzie transfer a jesli nie to mam juz skierowanie na histeroskopie ktora bedzie lipiec sierpien i dopiero potem crio takze wszystko poprzesuwane...... teraz zaczynam brac metformax postaram sie zbic troche wage

Giza ja się obiema łapkami podpisuję pod tym co pisze darii co do laparoskopii.
Darii tak mi się przypomniało że kiedyś pisałaś, że lekarka Ci powiedziała, że endometrioza nie ma wpływu na komórki a lekarze z którymi ja rozmawiałam (w sumie było ich 3) wszyscy zgodnie twierdzili że obniża jakość komórek i upośledza ich rozwój (podział)

reklama
daria - mysle ze to potwierdza tylko fakt, ze ICSI to inwazja w komorke, wiec mozliwosci jej uszkodzenia i porblemy z dalszymi podzialami. nie zaskakuje mnie to co piszesz.... ale co fajne jest, ze 100% przy ivf sie udalo przy zlych parametrach.

Do góry