reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

GizaS - a dlaczego laparo jak sie wchłonie? jejku jakie to wszystko skomplikowane, widze ze nie tylko ja mam pod gorke:(

Darii -uspokoj sie bo zaszkodzisz babelkowi, poczekaj do poniedziałku na powtorke bety bedzie dobrze:)

Lilia - ale ta kolonoskopie musisz miec zrobiona przed crio??

Ja od dzis aplikuje metformax, a myslicie ze mozna przy nim cwiczyc? bo chcialam zaczac w domu cwiczyc z ewa chodakowska ale na metformaxie pisze ze zbyt mocny wysilek szkodzi bo jakiejs kwasicy mozna dostac

reklama
dziewczyny słyszałyscie o tym ze in vitro ma byc refundowane od lipca, myslicie ze bedziemy z tej refundacji mogły skorzystac??
darii-mysle ze powinnas poczekac do poniedziałku, ale uwazam ze wszystko jes na dobrej drodze

aniaania27 - oczywiście, że wiemy o refundacji. Przeczytaj sobie ustawę, a dowiesz się szczegółów komu będzie przysługiwać dofinansowanie.

masia - wiem, że to było założenie hipotetyczne. Dlatego warto spytać dr o szczegóły.

Darii - słońce. Głowa do góry. Organizm to nie kalkulator HCG i nie musi być dokładnie 66% po 48 h. Ja mialam 300hcg, a po 3 dobach już 280 także taki przypadek to jest powód do płaczu. U Ciebie przyrasta i to nie mało, bo prawie 50%. Także głowa do góry, pierś do przodu i opiekuj się maleństwem.

aniaania dostałam taką wiadomość z Invicty:

informujemy, że 15 maja Kliniki Leczenia Niepłodności INVICTA złożyły ofertę konkursową w Ministerstwie Zdrowia - w ramach postępowania, którego celem jest wyłonienie realizatorów Programu Leczenia Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na Lata 2013-2016.
Więcej informacji na temat Programu >>> sprawdź
Na bieżąco będziemy Cię informowali o wynikach prac komisji konkursowej
i ewentualnych kolejnych szczegółach ogłaszanych przez MInisterstwo Zdrowia.
Z niecierpliwością czekamy na rozstrzygnięcie konkursu!
Pozdrawiamy,
Zespół Kliniki Leczenia Niepłodności INVICTA

jak widać - jakoś późno wszystko się odbywa, dopiero konkurs trwa

Dziękuję dziewczyny! Jesteście kochane! Powtórkę bety zrobie w niedzielę rano
Przepraszam, że ja dzisiaj tylko tak o sobie... :sorry2:

dziewczyny a czy wam sie udał przy 1% zdrowych plemników?, ja sie boje ze to jest za mało,

Kochana po to istnieje in vitro by pomagać w takich sprawach. 1% to już coś. U mojego jest niewiele więcej, bo 4%. Masz przy in vitro opcje takie jak IMSI, w których pod dużym powiększeniem ogląda się plemniki i wybiera te najbliższe ideałowi.
Przecież 1% z całkowitej ilości plemników to nawet spora liczba, do in vitro wystarczająca.
A przecież nawet przy azospermii są sposoby uzyskania nasionek. Po to istnieje M-TESE, TESE, PESA. A u Twojego M aż takiego problemu nie ma.

aniaania ja myślę,że może się udać - jeśli jest mała ilość zdrowych, ale ogólnie jest ich bardzo dużo to embriolodzy z pewnością znajdą te zdrowe dla Twoich komórek, a potrzeba przecież jednej komórki i jednego plemniczka :-) IMSI lub FAMSI i gotowe :tak:

reklama
Do góry