reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mówisz o tym? Link do: Klinika leczenia niepłodności

Diabeł tkwi w szczegółach :) Oni te 62% pokazują na całą procedurę, a nie na transfer. No i jest to procent wskazujący ciążę kliniczną, a nie pokazujący żywe urodzenie dziecka. No i klinika może sobie wybrać co chce zaliczyć do statystyk, żeby wyglądało jaknajlepiej :)

Masz rację, że niestety jest możliwość wpaść w pułapkę „obiecanek” i ktoś kto nie jest świadomy prawdziwych liczb i statystyk, może się mocno zderzyć z rzeczywistością jeśli nie będzie współgrała z oczekiwaniami.
Tak, to za granicą czegoś takiego nie ma, a w Polsce jak zwykle nikt tego nie pilnuje. UOKiK powinien tym się zająć 🤣

reklama
Tak, to za granicą czegoś takiego nie ma, a w Polsce jak zwykle nikt tego nie pilnuje. UOKiK powinien tym się zająć 🤣
Za granicą kliniki starają się ściągać do siebie pary jednopłciowe, bo tu często nie ma problemów z płodnością i bardzo pięknie podbija wyniki kliniki.

A Ty rozważasz jakąś zagraniczną klinikę w tej sytuacji?

Kliniki biorące udział w programie ministerialnym są teraz zobowiązane do rozliczenia merytorycznego z wszystkich cykli ivf z programu :) więc będą rzetelne dane jak to u nas w Polsce wygląda :)

Załączniki

• IMG_0015.jpeg
    IMG_0015.jpeg
    135,7 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_0011.jpeg
    IMG_0011.jpeg
    121,3 KB · Wyświetleń: 31
Ja 37+4 i dziś się poddaje, nie mam na nic sił, głowa mi pęka , duszno mi , że leżę prawie cały czas i się chlodze bo ukrop że masakra 🥺 nogi puchną i mogła bym spać cały dzień 🫣 a Wy jak się czujecie?
Poza tym mała jakoś mniej się rusza, chyba przez to że ma mniej miejsca i pogodę 🙄

Chyba Invicta, invimed 60%
Mówisz o tym? Link do: Klinika leczenia niepłodności

Diabeł tkwi w szczegółach :) Oni te 62% pokazują na całą procedurę, a nie na transfer. No i jest to procent wskazujący ciążę kliniczną, a nie pokazujący żywe urodzenie dziecka. No i klinika może sobie wybrać co chce zaliczyć do statystyk, żeby wyglądało jaknajlepiej :)

Masz rację, że niestety jest możliwość wpaść w pułapkę „obiecanek” i ktoś kto nie jest świadomy prawdziwych liczb i statystyk, może się mocno zderzyć z rzeczywistością jeśli nie będzie współgrała z oczekiwaniami.
I to jeszcze tylko u pacjentów, u których udało się uzyskać ileś komórek albo co najmniej 2 zarodki (któraś klinika tak podawała).

Wiarygodne statystyki można przejrzeć chociażby z UK:

Za granicą kliniki starają się ściągać do siebie pary jednopłciowe, bo tu często nie ma problemów z płodnością i bardzo pięknie podbija wyniki kliniki.

A Ty rozważasz jakąś zagraniczną klinikę w tej sytuacji?
Z uwagi na pracę, nie mam takiej możliwości. Na razie to w ogóle przerwę robimy żeby odpocząć.

W statystyczną "szansę na sukces" można się pobawić tutaj...

Link do: IVF Success Estimator | Assisted Reproductive Technology (ART) | Reproductive Health | CDC

W momencie procedury (39 lat) mnie wychodziło 29% szans na ciążę po 1 podejściu, ale po wykonaniu wszystkich potencjalnych transferów włącznie.
I z czegoś podobnego Gameta korzysta(ła?), bo jak mi to lekarz wyliczał to wyszły mu dokładnie te same liczby co w tych kalkulatorach ;-)

Ja 37+4 i dziś się poddaje, nie mam na nic sił, głowa mi pęka , duszno mi , że leżę prawie cały czas i się chlodze bo ukrop że masakra 🥺 nogi puchną i mogła bym spać cały dzień 🫣 a Wy jak się czujecie?
Poza tym mała jakoś mniej się rusza, chyba przez to że ma mniej miejsca i pogodę 🙄
wczoraj też miałam ciężki dzień, podbrzusze mnie bolało, pachwiny, duszno, nogi też mi puchną 😮‍💨 dziś z rana wszystko ok, zobaczymy co będzie jak znów temperatura wzrośnie.
U mnie w te gorące dni mała też nie szaleje.
Ale u Ciebie to już ciąża donoszona, to już może się wykluwać dzidziuś 😂

reklama
wczoraj też miałam ciężki dzień, podbrzusze mnie bolało, pachwiny, duszno, nogi też mi puchną 😮‍💨 dziś z rana wszystko ok, zobaczymy co będzie jak znów temperatura wzrośnie.
U mnie w te gorące dni mała też nie szaleje.
Ale u Ciebie to już ciąża donoszona, to już może się wykluwać dzidziuś 😂
Wiem dlatego żyje na walizce 😅
Wizytę mam we wtorek , pan doktor się śmiał żebym już przyjechała sobie spakowana 🫣🙄😂

Do góry