reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej kochane,
Powiedzcie mi kiedy miałyście pierwsze usg po transferze? To od wyniku bety zależy czy jak się zapisać?
Zależy, co chcesz zobaczyć... Od wyniku/wzrostu bety zależy to, co i czy możesz ujrzeć + jeśli cyfry są niepokojące i mogą wskazywać np. na ciążę pozamaciczną.
Moje 1. USG: 4+5, był tylko pęcherzyk ciążowy, 2.: 6+3, było serduszko, 3 (ale pierwsze wg zasad kliniki): 9+3, był już spory dzidziuś ;-)

reklama
hej Dziewczyny 🙋‍♀️, ja dzisiaj 4 dzień stymulacji menopurem i gonalem, pierwsze podejście do ivf po 2 latach starań, diagnostyce niepłodności i nieudanym leczeniu.

Mam kilka pytań z ciekawości o wasze doświadczenia:
1) zmieniały wam się dawki leków w czasie stymulacji? Czy rozpoczynałyście i kończyłyście stymulację tymi samymi lekami?
Bez zmian. Pęcherzyki rosły OK, więc nie było potrzeby. Jedynie miałam przedłużoną stymulację o ok. 2 dni.
2) miałyście jakieś specjalne zalecenia do spożywania/nie spożywania napojów (szczególnie przy podejrzeniu wystąpienia ohss)?
Nie.
3) czy dyskomfort/ból pojawił Wam z dnia na dzień? W którym dniu stymulacji mniej więcej zaczęłyście coś czuć?
Nie czułam praktycznie nic... 🙃
4) czy dzień przed punkcją stosowałyście dietę płynną i lekkostrawną?
Nie miałam narkozy, więc w sumie nie było to konieczne. Na pewno nie płynną. Lekkostrawną - tak wyszło, bo nie miałam jakoś głowy do jedzenia ani chęci na objadanie się ;-)

Hej! Obrona zaliczona ♥️ rano miałam estradiol badany i progesteron. W jedynym jajniku praktycznie 0 wzrostu pęcherzyków, w drugim 6 pęcherzyków od 1,4 do 1,7. W poniedziałek mamy mieć punkcję. Jakie powinny być w trakcie stymulacji wyniki tego proga? Nie powinien być wyżej?

Załączniki

• IMG_2564.jpeg
    IMG_2564.jpeg
    48,7 KB · Wyświetleń: 45
Hej! Obrona zaliczona ♥️ rano miałam estradiol badany i progesteron. W jedynym jajniku praktycznie 0 wzrostu pęcherzyków, w drugim 6 pęcherzyków od 1,4 do 1,7. W poniedziałek mamy mieć punkcję. Jakie powinny być w trakcie stymulacji wyniki tego proga? Nie powinien być wyżej?
W dniu podania Ovitrelle powinien być nadal poniżej 1, żeby był możliwy transfer świeży. Także Twój wynik na razie jest akurat :-).

hej Dziewczyny 🙋‍♀️, ja dzisiaj 4 dzień stymulacji menopurem i gonalem, pierwsze podejście do ivf po 2 latach starań, diagnostyce niepłodności i nieudanym leczeniu.

Mam kilka pytań z ciekawości o wasze doświadczenia:
1) zmieniały wam się dawki leków w czasie stymulacji? Czy rozpoczynałyście i kończyłyście stymulację tymi samymi lekami?
2) miałyście jakieś specjalne zalecenia do spożywania/nie spożywania napojów (szczególnie przy podejrzeniu wystąpienia ohss)?
3) czy dyskomfort/ból pojawił Wam z dnia na dzień? W którym dniu stymulacji mniej więcej zaczęłyście coś czuć?
4) czy dzień przed punkcją stosowałyście dietę płynną i lekkostrawną?
Jak wszyscy to wszyscy 😄
1)Hmmm chyba wg rozpiski, dobrze i szybko zareagowałam na leki, pęcherzyki rosły szybko, rozpiskę chyba miałam na dłużej ale 8 dnia na wizycie kazano wszystko odstawić bo było już ponad 20 jajek i 10 dnia miałam punkcje
2)pytałam co zrobić by nie było hiperstymulacji, pić białko- jakieś z apteki ale nie mieli, i dużo wody. I tak wyszło tyle jajek że kazali odczekać jeden cykl.
3) ja bardzo dobrze to zniosłam i szybko miałam punkcję bo 10 dnia. Może jakoś 7 dnia zaczęłam czuć że jak siedziałam w pracy to mnie cisnęło w jajnikach a jak szłam na punkcje to myślałam że wybuchnę 😂
4) żadnej diety nigdy nie stosowałam aż do 1 czerwca tego roku 😄

Progesteron piękny, estradiol wysoki. Nie robią u Was punkcji w weekend, że dopiero w poniedziałek?

Progesteron piękny, estradiol wysoki. Nie robią u Was punkcji w weekend, że dopiero w poniedziałek?
Niby robią w ale w oddziale w Katowicach. Dopiero w piątek mam 2 ovitrelle przyjąć więc pewnie przeliczyła, że nie dorosną do soboty w większości te moje pęcherzyki biedne. Z tym estradiolem to miałyście kiedyś takie wyniki? Wydawało mi się że to dobrze jak duży że świadczy o dojrzałości komórek(?)
no i @QueenK gratuluję obrony!
Dziękuję ♥️ duży kamień z serca, bo już się czułam jak geriatra na tej uczelni

reklama
Niby robią w ale w oddziale w Katowicach. Dopiero w piątek mam 2 ovitrelle przyjąć więc pewnie przeliczyła, że nie dorosną do soboty w większości te moje pęcherzyki biedne. Z tym estradiolem to miałyście kiedyś takie wyniki? Wydawało mi się że to dobrze jak duży że świadczy o dojrzałości komórek(?)
Z tego co ja się orientuję to Ovitrelle robi się 36h przed punkcją. Ja przynajmniej tak miałam i wiem, że sporo dziewczyn też.
Ja miałam chyba 1700 w środę po południu, punkcję miałam w sobotę rano.
Z tego co zrozumiałam to każdy pęcherzyk wydziela estradiol, im jest większy tym więcej, więc dobrze jeśli estradiol rośnie.

Do góry