reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja już mam wyniki histeroskopii wyszło, że mam problemy z zagnieżdżeniem zarodków to NK, będę brać encorton, może coś to pomoże przed następnym razem, nie wiem jak ludzie zachodzą w ciążę bez niczego, jak tutaj mam tyle problemów i zależnych:/
A encorton miałam 10 mg od 1dnia cyklu w mcu transferu włączany "na slepo:

reklama
Ja używałam AngelSounds, który jest bez wyświetlacza tętna. Czasem trzeba się porządnie naszukać, co też nie jest dla ludzi o słabych nerwach 🙃. Ale ulga nieoceniona.
Inna rzecz, że tutaj uważa siè, że detektory szkodzą...
Ja bym szczerze też obstawiała, że one może nie szkodzą ale przeszkadzają dziecku.
Jak chodzę do położnej i szuka mi serca detektorem, to mój syn za każdym razem wariuje, kopie to miejsce, odwraca się itp. Gdyby było to obojętne to raczej miałby to gdzieś ;) iii nie przyciska mocno ☺️

Ja bym szczerze też obstawiała, że one może nie szkodzą ale przeszkadzają dziecku.
Jak chodzę do położnej i szuka mi serca detektorem, to mój syn za każdym razem wariuje, kopie to miejsce, odwraca się itp. Gdyby było to obojętne to raczej miałby to gdzieś ;) iii nie przyciska mocno ☺️
To jest bardziej w optyce, że nawet USG szkodzi - zwłaszcza, jeśli używa się dopplera do słuchania serca (chodzi o temperaturę, jeszcze gorzej jest z USG 3D). Trzy badania usg na całą ciążę to wg niektórych maksimum. I lepiej nie dodawać do tego dopplera domowego...
A na USG mój syn też często kopał w sondę. Ale jednak badanie co najmniej raz na miesiąc to dla mnie minimum... Raczej nie wiążę kopania z faktem, że mu to przeszkadzało. Gdy naciskałam na brzuch, też się to zdarzało ;-)

To jest bardziej w optyce, że nawet USG szkodzi - zwłaszcza, jeśli używa się dopplera do słuchania serca (chodzi o temperaturę, jeszcze gorzej jest z USG 3D). Trzy badania usg na całą ciążę to wg niektórych maksimum. I lepiej nie dodawać do tego dopplera domowego...
A na USG mój syn też często kopał w sondę. Ale jednak badanie co najmniej raz na miesiąc to dla mnie minimum... Raczej nie wiążę kopania z faktem, że mu to przeszkadzało. Gdy naciskałam na brzuch, też się to zdarzało ;-)
Na Islandii są 3 usg, jak jest wszystko „książkowo”. Przy pierwszej ciąży mi to przeszkadzało ale teraz ? Wcale ;)
Najważniejsze to działać zgodnie ze sobą, wtedy wszystko będzie dobrze ☺️
A moje dziecię nie kopie jak przyciskam 😁

Dziewczyny, mam pytanie orientujecie się jak było kilka lat temu jak była refundacja in vitro z ministerstwa, czy wszystkie trzy procedury trzeba zrobić w jednej klinice? Czy można bylo zmienić po 1 na inną?

Dziewczyny, czy w N.ovum robią punkcję w każdy dzień? Soboty również? Nie ma z tym problemu? Wtedy kiedy wypadnie? Bo to w klinice w której byłam było ograniczające...pon/sr/pt...dwa razy w mojej ocenie za późno pobrane.

Czy w N.ovum robią kiedy wypada najoptymalniej? Nie dopasowują pacjenta do ich grafiku?

reklama
Do góry