A encorton miałam 10 mg od 1dnia cyklu w mcu transferu włączany "na slepo:Ja już mam wyniki histeroskopii wyszło, że mam problemy z zagnieżdżeniem zarodków to NK, będę brać encorton, może coś to pomoże przed następnym razem, nie wiem jak ludzie zachodzą w ciążę bez niczego, jak tutaj mam tyle problemów i zależnych:/
reklama
Ruda08
Fanka BB :)
Ja bym szczerze też obstawiała, że one może nie szkodzą ale przeszkadzają dziecku.Ja używałam AngelSounds, który jest bez wyświetlacza tętna. Czasem trzeba się porządnie naszukać, co też nie jest dla ludzi o słabych nerwach . Ale ulga nieoceniona.
Inna rzecz, że tutaj uważa siè, że detektory szkodzą...
Jak chodzę do położnej i szuka mi serca detektorem, to mój syn za każdym razem wariuje, kopie to miejsce, odwraca się itp. Gdyby było to obojętne to raczej miałby to gdzieś iii nie przyciska mocno
Madame JS
To jest bardziej w optyce, że nawet USG szkodzi - zwłaszcza, jeśli używa się dopplera do słuchania serca (chodzi o temperaturę, jeszcze gorzej jest z USG 3D). Trzy badania usg na całą ciążę to wg niektórych maksimum. I lepiej nie dodawać do tego dopplera domowego...Ja bym szczerze też obstawiała, że one może nie szkodzą ale przeszkadzają dziecku.
Jak chodzę do położnej i szuka mi serca detektorem, to mój syn za każdym razem wariuje, kopie to miejsce, odwraca się itp. Gdyby było to obojętne to raczej miałby to gdzieś iii nie przyciska mocno
A na USG mój syn też często kopał w sondę. Ale jednak badanie co najmniej raz na miesiąc to dla mnie minimum... Raczej nie wiążę kopania z faktem, że mu to przeszkadzało. Gdy naciskałam na brzuch, też się to zdarzało ;-)
Ruda08
Na Islandii są 3 usg, jak jest wszystko „książkowo”. Przy pierwszej ciąży mi to przeszkadzało ale teraz ? WcaleTo jest bardziej w optyce, że nawet USG szkodzi - zwłaszcza, jeśli używa się dopplera do słuchania serca (chodzi o temperaturę, jeszcze gorzej jest z USG 3D). Trzy badania usg na całą ciążę to wg niektórych maksimum. I lepiej nie dodawać do tego dopplera domowego...
A na USG mój syn też często kopał w sondę. Ale jednak badanie co najmniej raz na miesiąc to dla mnie minimum... Raczej nie wiążę kopania z faktem, że mu to przeszkadzało. Gdy naciskałam na brzuch, też się to zdarzało ;-)
Najważniejsze to działać zgodnie ze sobą, wtedy wszystko będzie dobrze
A moje dziecię nie kopie jak przyciskam
Madame JS
Już nie będę miała więcej okazji ;-) Ale masz rację :-)Na Islandii są 3 usg, jak jest wszystko „książkowo”. Przy pierwszej ciąży mi to przeszkadzało ale teraz ? Wcale
Najważniejsze to działać zgodnie ze sobą, wtedy wszystko będzie dobrze
Deess.
dzięki, myślałam że ból zlejszy niż hsg, a dlugo zabieg trwał?Ja miałam ze znieczuleniem w szyjkę plus gaz rozweselający. Bol taki jak przy hsg. Całe szczęście ten gaz ogłupiał i dało się przeżyć od razu po pojechałam do domu
Madame JS
To ja bym raczej pomyślała zupełnie odwrotnie... ;-) Histeroskopia jest przecież często nawet w narkozie, hsg nie. Drożnośc to tylko wprowadzenie płynu, a histero to jednak konkretne "grzebanie" ;-)dzięki, myślałam że ból zlejszy niż hsg, a dlugo zabieg trwał?
Dziewczyny, czy w N.ovum robią punkcję w każdy dzień? Soboty również? Nie ma z tym problemu? Wtedy kiedy wypadnie? Bo to w klinice w której byłam było ograniczające...pon/sr/pt...dwa razy w mojej ocenie za późno pobrane.
Czy w N.ovum robią kiedy wypada najoptymalniej? Nie dopasowują pacjenta do ich grafiku?
Czy w N.ovum robią kiedy wypada najoptymalniej? Nie dopasowują pacjenta do ich grafiku?
reklama
Raz miałam w narkozie i drugi raz na żywca. To trwało ok 10 min. Do przeżycia. Gaz i znieczulenie szyjki trochę niwelowało ból.dzięki, myślałam że ból zlejszy niż hsg, a dlugo zabieg trwał?
Podziel się: