reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja już mam wyniki histeroskopii wyszło, że mam problemy z zagnieżdżeniem zarodków to NK, będę brać encorton, może coś to pomoże przed następnym razem, nie wiem jak ludzie zachodzą w ciążę bez niczego, jak tutaj mam tyle problemów i zależnych:/
A encorton miałam 10 mg od 1dnia cyklu w mcu transferu włączany "na slepo:

reklama
Ja używałam AngelSounds, który jest bez wyświetlacza tętna. Czasem trzeba się porządnie naszukać, co też nie jest dla ludzi o słabych nerwach 🙃. Ale ulga nieoceniona.
Inna rzecz, że tutaj uważa siè, że detektory szkodzą...
Ja bym szczerze też obstawiała, że one może nie szkodzą ale przeszkadzają dziecku.
Jak chodzę do położnej i szuka mi serca detektorem, to mój syn za każdym razem wariuje, kopie to miejsce, odwraca się itp. Gdyby było to obojętne to raczej miałby to gdzieś ;) iii nie przyciska mocno ☺️

Ja bym szczerze też obstawiała, że one może nie szkodzą ale przeszkadzają dziecku.
Jak chodzę do położnej i szuka mi serca detektorem, to mój syn za każdym razem wariuje, kopie to miejsce, odwraca się itp. Gdyby było to obojętne to raczej miałby to gdzieś ;) iii nie przyciska mocno ☺️
To jest bardziej w optyce, że nawet USG szkodzi - zwłaszcza, jeśli używa się dopplera do słuchania serca (chodzi o temperaturę, jeszcze gorzej jest z USG 3D). Trzy badania usg na całą ciążę to wg niektórych maksimum. I lepiej nie dodawać do tego dopplera domowego...
A na USG mój syn też często kopał w sondę. Ale jednak badanie co najmniej raz na miesiąc to dla mnie minimum... Raczej nie wiążę kopania z faktem, że mu to przeszkadzało. Gdy naciskałam na brzuch, też się to zdarzało ;-)

To jest bardziej w optyce, że nawet USG szkodzi - zwłaszcza, jeśli używa się dopplera do słuchania serca (chodzi o temperaturę, jeszcze gorzej jest z USG 3D). Trzy badania usg na całą ciążę to wg niektórych maksimum. I lepiej nie dodawać do tego dopplera domowego...
A na USG mój syn też często kopał w sondę. Ale jednak badanie co najmniej raz na miesiąc to dla mnie minimum... Raczej nie wiążę kopania z faktem, że mu to przeszkadzało. Gdy naciskałam na brzuch, też się to zdarzało ;-)
Na Islandii są 3 usg, jak jest wszystko „książkowo”. Przy pierwszej ciąży mi to przeszkadzało ale teraz ? Wcale ;)
Najważniejsze to działać zgodnie ze sobą, wtedy wszystko będzie dobrze ☺️
A moje dziecię nie kopie jak przyciskam 😁

Dziewczyny, mam pytanie orientujecie się jak było kilka lat temu jak była refundacja in vitro z ministerstwa, czy wszystkie trzy procedury trzeba zrobić w jednej klinice? Czy można bylo zmienić po 1 na inną?

Dziewczyny, czy w N.ovum robią punkcję w każdy dzień? Soboty również? Nie ma z tym problemu? Wtedy kiedy wypadnie? Bo to w klinice w której byłam było ograniczające...pon/sr/pt...dwa razy w mojej ocenie za późno pobrane.

Czy w N.ovum robią kiedy wypada najoptymalniej? Nie dopasowują pacjenta do ich grafiku?

reklama
Do góry