reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czy to normalne, że progesteron mimo suplementacji tak skacze ? 30.10 miałam transfer, 06.11 prog 23,56; 10.11 - 16,02; 11.11 - 22,48; 14,11 - 15,44. Biorę 4xprogesteron besins i 3xcyclogest (lekarz kazał 3xprogesteron i 2xcyclogest , ale na wszelki wypadek dodałam po 1tab). I mam jeszcze jedno pytanie. Biorę zastrzyki z heparyny (neoparin) i codziennie w miejscu podania zastrzyku pojawia mi się mała czerwona plamka. Mój brzuch wygląda już jak biedronka z czerwonymi plamkami a przez to mam coraz mniej miejsca na zastrzyki. Czy to normalne czy lecieć szybciej do lekarza (lekarz dopiero na 29.11)?

reklama
Czy to normalne, że progesteron mimo suplementacji tak skacze ? 30.10 miałam transfer, 06.11 prog 23,56; 10.11 - 16,02; 11.11 - 22,48; 14,11 - 15,44. Biorę 4xprogesteron besins i 3xcyclogest (lekarz kazał 3xprogesteron i 2xcyclogest , ale na wszelki wypadek dodałam po 1tab). I mam jeszcze jedno pytanie. Biorę zastrzyki z heparyny (neoparin) i codziennie w miejscu podania zastrzyku pojawia mi się mała czerwona plamka. Mój brzuch wygląda już jak biedronka z czerwonymi plamkami a przez to mam coraz mniej miejsca na zastrzyki. Czy to normalne czy lecieć szybciej do lekarza (lekarz dopiero na 29.11)?
jesli chodzi o progesteron to normalne. On jest wydzielany skokowo wiec jakbys oddala krew godzine pozniej to juz moglby byc wynik zupelnie inny.
Odnosnie heparyny - ja bralam cala ciaze. Wazne, zebys dobrze chwycila w palce skore i wbila sie jednym ruchem. Pozniej mozesz pomasowac to miejsce. Mi tez nieraz robily sie takie plamki albo co gorsza siniaki :/. Powodzenia!

Jest dokładnie tak, jak napisała Orchidea- progesteron jest wytwarzany skokowo wiec te wartości są plus/minus. Nawet tego samego dnia, godzinę lub dwie później mogłabyś mieć o kilka/naście jednostek wynik niższy lub wyższy. Generalnie masz w okolicy 20, i to jest wartość która jest ok, niby w ciąży jest dobrze jeśli jest powyżej 14, ale są tu dziewczyny, które miały 8 i donosiły ciąże i wszystko było ok. Suplementuj, jak zalecił lekarz czy tam dołóż sobie po tej tabletce dla spokojniejszej głowy i to wszystko co możesz zrobić. Trzymam kciuki za pomyślność 🙂

Bardzo Wam dziękuję :*. Pisałam też do swojego lekarza z kliniki i kazał zwiększyć dawkę progesteronu - czyli dobrze, że zrobiłam to już parę dni temu :D

Cześć, 6 listopada miałam transfer, 17.11 mam zrobić betę. Dzisiaj oczywiście zrobiłam test sikany z czułością 10 i wyszedł biały. Czy to już może oznaczać, ze się nie udało? Był to mój pierwszy transfer jednak moja sytuacja jest bardzo trudna, bo w wieku 34 lat dowiedziałam się, ze mam AMH 0,08… mialam tylko jedną komórkę jajową przy punkcji. Nasienie partnera bardzo dobre. Z objawów to mam tylko taki, ze jak aplikuje progesteron to mam takie jakby rozpulchnione wejście do pochwy. Nie wiem co myśleć.

Cześć, 6 listopada miałam transfer, 17.11 mam zrobić betę. Dzisiaj oczywiście zrobiłam test sikany z czułością 10 i wyszedł biały. Czy to już może oznaczać, ze się nie udało? Był to mój pierwszy transfer jednak moja sytuacja jest bardzo trudna, bo w wieku 34 lat dowiedziałam się, ze mam AMH 0,08… mialam tylko jedną komórkę jajową przy punkcji. Nasienie partnera bardzo dobre. Z objawów to mam tylko taki, ze jak aplikuje progesteron to mam takie jakby rozpulchnione wejście do pochwy. Nie wiem co myśleć.
a ile dniowy był zarodek? przy 5dniowym powinno coś widać, ale przy 3niowym może to za wcześnie.

Ja przy pierwszym transferze robiłam z 5 testów o czułości 10 i każdy wychodził biały a zrobiłam bete i była już powyżej 20. Zrób badanie z krwi i będziesz miała pewność. Głowa do góry

reklama
poczekaj jeszcze z 3 dni i powtórz test. Ja przy becie 200 miałam cień cienia i już przestałam testy kupować bo szkoda mi kasy :) a jak się niecierpliwisz to może Beta z krwi coś by pokazała
Chyba już poczekam do piątku, natomiast teraz każda wizyta w łazience to stres czy nie ma krwi. Byleby przetrwać jakoś 😁

Do góry