reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No dokładnie. Może se mówić co chce ale to będzie ta druga beta 20go 😆
To jest w sumie bardzo ciekawe jak się różni podejście w ramach jednej kliniki. Dwa sąsiednie gabinety, a Ty masz robić pierwszą betę 11dpt, a ja 9dpt już po drugiej becie miałam być i w przypadku 0 leki miałam odstawiać.

reklama
Ja swoja pierwsza punkcje miałam w maju 2022 😊potem od razu po miesiącu druga - a w lipcu wylądowałam na laparoskopii aby usunąć torbiel endometrialna 10 cm. I transfer dopiero był możliwy po 6/7 miesiacach wlasnie w lutym twgo roku.
Wiec rozumiem Twoja sytuacje rozciągnięta w czasie.
My finalnie musielismy sie zdecydowac na dawczynie komórek bo Wszyatkie moje zarodki klasy 5.1.1 okazały sie chore
Zostały nam 2 ostatnie zarodki i jak jie uzyskamy ciazy to zdecydujemy sie jeszcze na AZ
Współczuję to też sporo przeszłaś.. w sumie każda z nas która jest na tym forum ma swoją historię😢 U mnie to nie wiem o co chodzi ale dzieje się coś złego dostałam wyniki dzisiejszej bety i jest 87,50 mam leków nie odstawiać jeszcze i w poniedziałek raz jeszcze zbadać betę na wtorek mam dopiero wizytę u lekarza bo pojawiły się kłucia w lewym jajniku i embriolog powiedziała że przy mrozaczku nie powinno tak być i lekarz musi to sprawdzić. Boję się że może być to ciąża poza maciczna bo taki mały przyrost by pasował tak wyczytałam w necie 😢 mam nadzieję że do wtorku nic się złego nie wydarzy.. kurcze myślałam że sytuacja jest jasna i że dzisiaj odstawie leki a tu znowu wielka niewiadoma do tego doszły mi kolejne obawy 😢

To jest w sumie bardzo ciekawe jak się różni podejście w ramach jednej kliniki. Dwa sąsiednie gabinety, a Ty masz robić pierwszą betę 11dpt, a ja 9dpt już po drugiej becie miałam być i w przypadku 0 leki miałam odstawiać.
To dr decyduje więc pewnie od lekarza zależy. Ale no ten tego. Za tydzień będę już sikać

Miałby o 11 a finalnie 11.20.
Myślałam że się posikam i poszłam trochę se upuścić 😜😜😜
Transfer trudny bom trudno dostępna. Ale jest tam gdzie miał być. Czekam na gryzienie się. Beta mam zrobić dopiero 20go 🫣
Dostała te prolutex bo niski progesteron mam
Piona. Też robię 20go. Będziemy odliczać dni. Moje kropki już też na pokładzie :)

Dziewczyny, czy ktoras z Was leczyla sie lub podchodzila do in vitro w Gamecie w Rzgowie? Jesli tak, to mozecie polecic jakiegos lekarza? Dwa lata temu bylismy pacjentami dr Pawla Radwana, ale nie przyjmuje juz w Rzgowie. Teraz wrocilismy do kliniki i chcialabym sie rozeznac w temacie. Jestem na 5. cyklu stymulowanym, byc moze pod koniec roku padnie propozycja procedury.

Dziewczyny, czy ktoras z Was leczyla sie lub podchodzila do in vitro w Gamecie w Rzgowie? Jesli tak, to mozecie polecic jakiegos lekarza? Dwa lata temu bylismy pacjentami dr Pawla Radwana, ale nie przyjmuje juz w Rzgowie. Teraz wrocilismy do kliniki i chcialabym sie rozeznac w temacie. Jestem na 5. cyklu stymulowanym, byc moze pod koniec roku padnie propozycja procedury.
Ja nie :)

reklama
Do góry