Orchidea33
Fanka BB :)
bardzo dziwneTak dopytam jeszcze jutro u nas też właśnie bedzie badanie zarodków zrobiłam jeszcze screena z strony bo umowe mamy na cene 16.900 ale tu też pisze że niemrozonych
![Thinking face :thinking: 🤔](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f914.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
bardzo dziwneTak dopytam jeszcze jutro u nas też właśnie bedzie badanie zarodków zrobiłam jeszcze screena z strony bo umowe mamy na cene 16.900 ale tu też pisze że niemrozonych
Hej, ja miałam punkcję (kolejną już) 18.10. ale tym razem stymulacja zakończona Ovitrelle i niestety przy wysokim estradiolu wylądowałam z umiarkowaną hiperką na trzeci dzien po punkcji w szpitalu z powodu zasłabnięcia. Zostałam na badaniach, kroplówkach i przeciwzakrzepowych na 5 dni. Płyn w zatoce, powiększone jajniki, d-dimery więcej od Ciebie i obnizone lekko białko. Dziś przyszła miesiączka i mam nadzieję że organizm w miarę sprawnie wróci do równowagi..Clexane zastrzyki mam na 10 dni. Trzymaj się i kontroluj...Cześć!
Pomózcie, bo sie zamartwiam
25.10 mialam punkcje, protokół krótki z antagonista, od samego początku stymulacji bylam bardzo rygorytycznie sprawdzana, bo bylam/jestem w grupie ryzyka hiperki.
Ze względu na badania genetyczne transfer jest odroczony. Po punkcji lekarz zlecił zeby dwa dni pozniej zrobic badanie: fibrynogen, d-dimer i e2. No i w piątek wszystko było podwyższone. Dzisiaj na wizycie lekarz, mowil ze to jest mozliwe nie ma duzego przyrostu ale sprawdzimy jeszcze raz. No i dzisiaj fibrynogen i e2 ladnie sie unormowaly a d-dimer poszybował w gore i jak w piątek byl 0,79ug/ml tak dzisiaj jest 1096ng/ml (uwaga są inne jednostki). Juz lekarz poinformowany, czekam na receptę na zastrzyki przeciwzakrzepowe
Martwię się. Miala któraś tak? Jest to normalne? Jak to tak dalej pojdzie to ja szybciej na zawał zejde
Jezeli chodzi o jakiekolwiek objawy hiperki, to tylko na USG jest nie duza ilosc plynu, nic mnie nie boli, nie dusze się, obwód brzucha raczej sie nie zmienił za duzo, bo nie widze tego ze względu na moją faldke.
Trzymamy mocno i nie puszczamy.Jutro jadę na betę - trzymajcie kciuki![]()
Ja nie wiem ale chyba nie sprawdzam. Chcę żyć nadzieja że jestem mamąJa wyniki będę miec dop koło 15