reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Od dzisiaj mam brać menopuru 375. Jak tak spojrzałam na strzykawkę, to tego jest w cholerę 😱 czy wiecie może czy ja to mam brać w jednym zastrzyku czy mogę sobie rozłożyć na dwa, żeby nie wykluwać tego wszystkiego w jedno miejsce? Po menopurze 150 mam już siniaki 😱

Od dzisiaj mam brać menopuru 375. Jak tak spojrzałam na strzykawkę, to tego jest w cholerę 😱 czy wiecie może czy ja to mam brać w jednym zastrzyku czy mogę sobie rozłożyć na dwa, żeby nie wykluwać tego wszystkiego w jedno miejsce? Po menopurze 150 mam już siniaki 😱
Też miałam takie dawki, ale nie pomyślałam bym nawet o rozkładaniu tego na kilkukrotne klucie. Pewnie nie miało by to znaczenia jeśli robiła byś to jednocześnie ale warto się dwa razy kłuć? Ja robiłam wiesze fałdy i powoli wciskałam, nie robiły mi się wtedy siniaki

Kurczę, ja wszystko kłuje za jednym zamachem. Nawet z mężem zostawiliśmy igły wbite i dokładaliśmy dawkę 🥹 a potem się dowiedziałam, że można dwie dawki rozpuścić w jednym płynie 😅😂 akurat mnie w tym wszytskim kłucie najbardziej przerażało, więc unikałam go jak tylko się dało.
Aktualnie jestem po Zivafercie🥹 i chwilka spokoju z kluciem, aż do wenflonu w sobotę 🥹
@Boliol trzymam kciuki za najbliższą wizytę 🥰
U mnie transfer sądzę, że dopiero w grudniu 🥹 teraz chyba będzie cykl odpoczynku i dopiero potem… o ile będą jakieś maluszki 🥹
Teraz już się tym stresuję 😳 po ostatniej procedurze i tylko jednej blastce😔

Też miałam takie dawki, ale nie pomyślałam bym nawet o rozkładaniu tego na kilkukrotne klucie. Pewnie nie miało by to znaczenia jeśli robiła byś to jednocześnie ale warto się dwa razy kłuć? Ja robiłam wiesze fałdy i powoli wciskałam, nie robiły mi się wtedy siniaki
Mi się strasznie słabo robi przy wbijaniu i później przy naciskaniu tłoka 😱 jak widzę jak ten płyn schodzi 😱 do wczoraj włącznie brałam bemfolę 150 i menopur 150 i sobie robiłam między nimi przerwę na siedzenie z głową między kolanami 😂 treeoche się boje, że przy 375 na raz jednak zemdleje 🙈

Kurczę, ja wszystko kłuje za jednym zamachem. Nawet z mężem zostawiliśmy igły wbite i dokładaliśmy dawkę 🥹 a potem się dowiedziałam, że można dwie dawki rozpuścić w jednym płynie 😅😂 akurat mnie w tym wszytskim kłucie najbardziej przerażało, więc unikałam go jak tylko się dało.
Aktualnie jestem po Zivafercie🥹 i chwilka spokoju z kluciem, aż do wenflonu w sobotę 🥹
@Boliol trzymam kciuki za najbliższą wizytę 🥰
U mnie transfer sądzę, że dopiero w grudniu 🥹 teraz chyba będzie cykl odpoczynku i dopiero potem… o ile będą jakieś maluszki 🥹
Teraz już się tym stresuję 😳 po ostatniej procedurze i tylko jednej blastce😔
Ja trzymam za Ciebie kciuki kochana w sobotę! O której masz punkcję? Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej blastek, chociaż w sumie wierzę, że wystarczy Ci tylko 1 🤍 ale więcej blastek pewnie da Ci większy komfort psychiczny, więc tego Ci z całego serducha życzę.
Grudzień miesiąc cudów, Mikołaj przyniesie Ci udany transfer pod choinkę!

Mi się strasznie słabo robi przy wbijaniu i później przy naciskaniu tłoka 😱 jak widzę jak ten płyn schodzi 😱 do wczoraj włącznie brałam bemfolę 150 i menopur 150 i sobie robiłam między nimi przerwę na siedzenie z głową między kolanami 😂 treeoche się boje, że przy 375 na raz jednak zemdleje 🙈
Rozumiem Cię doskonale! Osobiście daję radę aplikować tylko gotowy Gonapeptyl. Na śpiocha to zawsze robiłam, wiec półprzytomna 😂 a pozostałe sprawy miesza i wbija mąż. Chyba tylko raz w poprzedniej procedurze wbiłam sobie sama i prawie zemdlałam 🥹 ale zobacz to tylko o 75 jednostek więcej niż poprzednie wbicia 😅 czyli wcale nie tak wiele więcej 😃 dasz radę ! Już tyle przeszłaś😊

Ja trzymam za Ciebie kciuki kochana w sobotę! O której masz punkcję? Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej blastek, chociaż w sumie wierzę, że wystarczy Ci tylko 1 🤍 ale więcej blastek pewnie da Ci większy komfort psychiczny, więc tego Ci z całego serducha życzę.
Grudzień miesiąc cudów, Mikołaj przyniesie Ci udany transfer pod choinkę!
Bardzo bym chciała, żeby ten CUD wreszcie się pojawił 🥹🤍
A u Ciebie jakie prognozy, kiedy transfer lekarz przewiduje? 🤔

reklama
Bardzo bym chciała, żeby ten CUD wreszcie się pojawił 🥹🤍
A u Ciebie jakie prognozy, kiedy transfer lekarz przewiduje? 🤔
we wtorek nadal był aktualny transfer świeży, więc gdyby punkcja była w poniedziałek i coś się udało wyhodować, to w sobotę chyba? Ale jakoś się nie nastawiam na ten świeży, jestem tak zafiksowana na punkcie tego, żeby były zarodki, że ten transfer to w ogóle w mojej głowie nie istnieje jeszcze 🙈

Do góry