reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Od dzisiaj mam brać menopuru 375. Jak tak spojrzałam na strzykawkę, to tego jest w cholerę 😱 czy wiecie może czy ja to mam brać w jednym zastrzyku czy mogę sobie rozłożyć na dwa, żeby nie wykluwać tego wszystkiego w jedno miejsce? Po menopurze 150 mam już siniaki 😱

Od dzisiaj mam brać menopuru 375. Jak tak spojrzałam na strzykawkę, to tego jest w cholerę 😱 czy wiecie może czy ja to mam brać w jednym zastrzyku czy mogę sobie rozłożyć na dwa, żeby nie wykluwać tego wszystkiego w jedno miejsce? Po menopurze 150 mam już siniaki 😱
Też miałam takie dawki, ale nie pomyślałam bym nawet o rozkładaniu tego na kilkukrotne klucie. Pewnie nie miało by to znaczenia jeśli robiła byś to jednocześnie ale warto się dwa razy kłuć? Ja robiłam wiesze fałdy i powoli wciskałam, nie robiły mi się wtedy siniaki

Kurczę, ja wszystko kłuje za jednym zamachem. Nawet z mężem zostawiliśmy igły wbite i dokładaliśmy dawkę 🥹 a potem się dowiedziałam, że można dwie dawki rozpuścić w jednym płynie 😅😂 akurat mnie w tym wszytskim kłucie najbardziej przerażało, więc unikałam go jak tylko się dało.
Aktualnie jestem po Zivafercie🥹 i chwilka spokoju z kluciem, aż do wenflonu w sobotę 🥹
@Boliol trzymam kciuki za najbliższą wizytę 🥰
U mnie transfer sądzę, że dopiero w grudniu 🥹 teraz chyba będzie cykl odpoczynku i dopiero potem… o ile będą jakieś maluszki 🥹
Teraz już się tym stresuję 😳 po ostatniej procedurze i tylko jednej blastce😔

Też miałam takie dawki, ale nie pomyślałam bym nawet o rozkładaniu tego na kilkukrotne klucie. Pewnie nie miało by to znaczenia jeśli robiła byś to jednocześnie ale warto się dwa razy kłuć? Ja robiłam wiesze fałdy i powoli wciskałam, nie robiły mi się wtedy siniaki
Mi się strasznie słabo robi przy wbijaniu i później przy naciskaniu tłoka 😱 jak widzę jak ten płyn schodzi 😱 do wczoraj włącznie brałam bemfolę 150 i menopur 150 i sobie robiłam między nimi przerwę na siedzenie z głową między kolanami 😂 treeoche się boje, że przy 375 na raz jednak zemdleje 🙈

Kurczę, ja wszystko kłuje za jednym zamachem. Nawet z mężem zostawiliśmy igły wbite i dokładaliśmy dawkę 🥹 a potem się dowiedziałam, że można dwie dawki rozpuścić w jednym płynie 😅😂 akurat mnie w tym wszytskim kłucie najbardziej przerażało, więc unikałam go jak tylko się dało.
Aktualnie jestem po Zivafercie🥹 i chwilka spokoju z kluciem, aż do wenflonu w sobotę 🥹
@Boliol trzymam kciuki za najbliższą wizytę 🥰
U mnie transfer sądzę, że dopiero w grudniu 🥹 teraz chyba będzie cykl odpoczynku i dopiero potem… o ile będą jakieś maluszki 🥹
Teraz już się tym stresuję 😳 po ostatniej procedurze i tylko jednej blastce😔
Ja trzymam za Ciebie kciuki kochana w sobotę! O której masz punkcję? Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej blastek, chociaż w sumie wierzę, że wystarczy Ci tylko 1 🤍 ale więcej blastek pewnie da Ci większy komfort psychiczny, więc tego Ci z całego serducha życzę.
Grudzień miesiąc cudów, Mikołaj przyniesie Ci udany transfer pod choinkę!

Mi się strasznie słabo robi przy wbijaniu i później przy naciskaniu tłoka 😱 jak widzę jak ten płyn schodzi 😱 do wczoraj włącznie brałam bemfolę 150 i menopur 150 i sobie robiłam między nimi przerwę na siedzenie z głową między kolanami 😂 treeoche się boje, że przy 375 na raz jednak zemdleje 🙈
Rozumiem Cię doskonale! Osobiście daję radę aplikować tylko gotowy Gonapeptyl. Na śpiocha to zawsze robiłam, wiec półprzytomna 😂 a pozostałe sprawy miesza i wbija mąż. Chyba tylko raz w poprzedniej procedurze wbiłam sobie sama i prawie zemdlałam 🥹 ale zobacz to tylko o 75 jednostek więcej niż poprzednie wbicia 😅 czyli wcale nie tak wiele więcej 😃 dasz radę ! Już tyle przeszłaś😊

Ja trzymam za Ciebie kciuki kochana w sobotę! O której masz punkcję? Mam nadzieję, że tym razem będzie więcej blastek, chociaż w sumie wierzę, że wystarczy Ci tylko 1 🤍 ale więcej blastek pewnie da Ci większy komfort psychiczny, więc tego Ci z całego serducha życzę.
Grudzień miesiąc cudów, Mikołaj przyniesie Ci udany transfer pod choinkę!
Bardzo bym chciała, żeby ten CUD wreszcie się pojawił 🥹🤍
A u Ciebie jakie prognozy, kiedy transfer lekarz przewiduje? 🤔

reklama
Bardzo bym chciała, żeby ten CUD wreszcie się pojawił 🥹🤍
A u Ciebie jakie prognozy, kiedy transfer lekarz przewiduje? 🤔
we wtorek nadal był aktualny transfer świeży, więc gdyby punkcja była w poniedziałek i coś się udało wyhodować, to w sobotę chyba? Ale jakoś się nie nastawiam na ten świeży, jestem tak zafiksowana na punkcie tego, żeby były zarodki, że ten transfer to w ogóle w mojej głowie nie istnieje jeszcze 🙈

Do góry