reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

jeśli pytasz w którym tygodniu ciąży to tutaj zalecają po 20tyg, ja szczepiła się ok30tyg nie pamiętam już dokładnie kiedy. Noworodki bardzo zle znoszą krztusiec a niestety łatwo się mogą zarazić w szpitalu. A tak chroniony jest od wyjścia na świat bo ma przeciwciała od mamy 💪🏼💪🏼 w Polsce bardzo słabo rozpowszechniany zwyczaj ale już coraz częściej się słyszy o tym. Szkoda ze w pl jest płatny - u nas refunduje państwo dla każdej ciężarnej która chce
potwierdzam.
Ja też sie szczepilam ok 30tyg. U mnie lekarz zachecal, ze szczepienie jest bezpieczne a maluch ma przeciwciala po urodzeniu

reklama
Dziewczyny mam do oddania leki
Luteina 100 dopochwowa 2 x 60 tabletek (2024 termin) oraz 4 x 60 tabletek (termin 08 2023)
Utrogestan 200 tabletki dopochwowe (35 sztuk) (11.2024)
Estrofem 2 mg - 2 opakowania (04.2024)
Encorton 5 mg - 50 tabletek (11.2024)
Najlepiej gdyby ktos osobiscie odebral (WAW) lub ostatecznie paczkomat
Pls o kontakt na priv, najchetniej calosc oddam

Luteina 100 dopochwowa 2 x 60 tabletek (2024 termin) oraz 4 x 60 tabletek (termin 08 2023)
Wysłałam wiadomość

Tak, dzisiaj dołączam😎 jak dawno nie brałam tabletek! Nie wiedziałam, że doczekam się takiego dnia🥹
Mam wziąć całe opakowanie, czyli 21 dni. W drugim tygodniu września mam się pokazać u lekarza, wtedy też poznam dalszy plan działania. No i wyniki badań też będą… kariotypy itd. Jak o tym pomyślę, to w środku truchleję, tak jakoś mimowolnie 🥹
powiem Ci, że mi też strasznie dziwnie na tych pigułkach - bo mimo, że już w lutym usłyszeliśmy, że nie mamy szansy na naturalne poczęcie, to jednak zawsze była ta nadzieja, że może się zdarzyć ten cud. No a na pigułkach to bez szans, nie oszukujmy się 😂 aż taką optymistką nie jestem 😂

Właśnie mi też zostały leki ;)
Nie ukrywam, że wolałabym się tego wyzbyć 😁

Utrogestan - 24 szt
Prolutex - 5 szt + strzykawki, igły
Metypred 16 mg - 46 szt
Zainteresowane zapraszam na priv 😁

Kochana a jak Ty się czujesz? Jak znosisz ciąże? Ty zaszłaś 2x naturalnie, dobrze kojarzę?
Bo chyba i z córcią była niespodzianka?
Tyle lat wyczekane, wystarane dzieci, a tu proszę. Życie zaskakuje, na szczęście pozytywnie ❤️

Kochana a jak Ty się czujesz? Jak znosisz ciąże? Ty zaszłaś 2x naturalnie, dobrze kojarzę?
Tyle lat wyczekane, wystarane dzieci, a tu proszę. Życie zaskakuje, na szczęście pozytywnie ❤️
Właśnie ja się zastanawiałam czy dobrze kojarzę 😁 @Dzoannna mistrzem jesteś 😂
Co z Waszymi dziećmi w Czechach ?

Oj dziękuję❤️❤️❤️ ciąża… kto wymiotował i miał jadłowstręt ten wie😂
Przetrwać muszę! Dziś córcia kończy rok. Cud nad cudami. A drugi będzie synek… tak, niespodzianki jajka, to jest tak niesamowite… ja nadal nie wierzę, tzn sorry ktoś mnie ciąga za rękaw żeby chodzić - już wierzę😂
Ale tak… tyle lat walki, procedur, transferów, Paśnika, w koncu Czechy, i morze łez…
A tu ciąża za ciążą.. więc oddaję te leki, może się komuś przyda.. bo mi raczej nie prędko😂
Właśnie ja się zastanawiałam czy dobrze kojarzę 😁 @Dzoannna mistrzem jesteś 😂
Co z Waszymi dziećmi w Czechach ?
tak.. dobrze:) nieźle co? Nie mam zielonego pojęcia… nawet nie myślę😆

reklama
powiem Ci, że mi też strasznie dziwnie na tych pigułkach - bo mimo, że już w lutym usłyszeliśmy, że nie mamy szansy na naturalne poczęcie, to jednak zawsze była ta nadzieja, że może się zdarzyć ten cud. No a na pigułkach to bez szans, nie oszukujmy się 😂 aż taką optymistką nie jestem 😂
Czytalam historie laski ktora w trakcie tabletek anty brala na infekcje antybiotyk i przy tym zaszla w ciaze. Wiec…. Hm:)

Do góry