reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Stresuje się ta moja beta niby beta dobrze rośnie ale jak na ten dzień to jest trochę za niska powinna już być koło 10000
Ja robilam dwie bety i tyle.dla mnie to bylo dobre bo sie nie stresowalam czy dobry czy zly przyrpst.po ok.29dniach poszlam na usg bylo serduszko.Dlatego robic bete tak czesto to nie jest za dobrze dla naszej psychiko

reklama
Heh dziewczyny postanowiłam że nie robię już więcej bety więc wykreslcie mnie z kalendarza na jutrzejszą bete w piątek idę do kliniki na usg i zobaczymy co tam będzie. Te bryza dużo nerwów mnie kosztują. A jeśli chodzi o poinformowanie rodziny o ciąży to będę stara się jak najpóźniej to zrobić może uda mi się do końca 1 trymestru to zachowa w tajemnicy czas pokaże

Heh dziewczyny postanowiłam że nie robię już więcej bety więc wykreslcie mnie z kalendarza na jutrzejszą bete w piątek idę do kliniki na usg i zobaczymy co tam będzie. Te bryza dużo nerwów mnie kosztują. A jeśli chodzi o poinformowanie rodziny o ciąży to będę stara się jak najpóźniej to zrobić może uda mi się do końca 1 trymestru to zachowa w tajemnicy czas pokaże
Mi klinika powiedziała, że jeśli beta przekroczy 1500 to już nie muszę powtarzać i mam się zapisać na USG.
My powiedzieliśmy najbliższym, którzy wiedzieli o invitro po 1 USG - serduszko już biło. A dalsza rodzina dowiaduje się teraz w 16tc, bo już brzuszek ciężko ukryć :)

U nas wiedzą tylko Ci co są na bierząco z naszymi staraniami. Czyli rodzice, siostra, przyjaciółka. Reszta dowie się „przy okazji” oczywiście po pierwszym trymestrze.
Ostatnią ciąże to uchowałam w tajemnicy praktycznie do końca 😂😂😂. Mieszkam za granicą to nie żaden problem. A na moim fejsie nic nikt nie znajdzie 😁

U nas wiedzą tylko Ci co są na bierząco z naszymi staraniami. Czyli rodzice, siostra, przyjaciółka. Reszta dowie się „przy okazji” oczywiście po pierwszym trymestrze.
Ostatnią ciąże to uchowałam w tajemnicy praktycznie do końca 😂😂😂. Mieszkam za granicą to nie żaden problem. A na moim fejsie nic nikt nie znajdzie 😁
u mnie teraz nawet przyjaciółka nie wie o staraniach i o tym że beta wkoncu się pojawiła. Rodzinie narazie nie mówię bo gdyby coś się wydarzyło to nie chce pytań i zbędnego pocieszenia powiem jak będę na to gotowa

Cześć dziewczyny! 😊 długo mnie tu nie było, wyjechałam na wczasy i postanowiłam zupełnie odciąć się od tematu. Dobrze mi to zrobiło! 🥹 Wróciłam wczoraj, a dzisiaj rano przywitał mnie okres 😂No cóż… zaczynam więc przygotowania do drugiej stymulacji, tym razem na długim protokole.
@Bolilol czyli zaczęłaś też już tabletki? Muszę dokładniej nadrobić forum 😅
Bardzo się cieszę ze wszystkich przyrostów, ktore pojawiły się na tutaj w ostatnim czasie, gratulacje ❣️❣️❣️😄
Przykro mi też z powodu niepowodzeń, o których przeczytałam 😞
Trzymam kciuki za siłę i determinację do podjęcia kolejnej próby. ✊
Sama też znów staję do walki 😌 go girls ! 🍀

Cześć dziewczyny! 😊 długo mnie tu nie było, wyjechałam na wczasy i postanowiłam zupełnie odciąć się od tematu. Dobrze mi to zrobiło! 🥹 Wróciłam wczoraj, a dzisiaj rano przywitał mnie okres 😂No cóż… zaczynam więc przygotowania do drugiej stymulacji, tym razem na długim protokole.
@Bolilol czyli zaczęłaś też już tabletki? Muszę dokładniej nadrobić forum 😅
Bardzo się cieszę ze wszystkich przyrostów, ktore pojawiły się na tutaj w ostatnim czasie, gratulacje ❣️❣️❣️😄
Przykro mi też z powodu niepowodzeń, o których przeczytałam 😞
Trzymam kciuki za siłę i determinację do podjęcia kolejnej próby. ✊
Sama też znów staję do walki 😌 go girls ! 🍀
Tak, zaczęłam już kilka dni temu, trochę mnie okres zaskoczył i przyszedł wczesniej. rozumiem, że dziś do mnie dołączasz? :) jak długo będziesz na pigułkach?

Ojej tak mi przykro,sama zastanawiam się,czy przez moj wiek to tylko beda chore zarodki.
Ja mam 39 lat i podeszłam do pierwszej procedury w tym roku. Od razu zdecydowaliśmy się na badanie wszystkich zarodków przez mój wiek i słabe nasienie męża. Finalnie okazało się ze 3 z 4 zarodków były zdrowe. Można wiec mieć zdrowe zarodki w tym wieku, ja bym przebadała resztę na Twoim miejscu. Wiem se to koszt, ale koszt chorych jest podwójny: finansowy i emocjonalny.

Ja mam 39 lat i podeszłam do pierwszej procedury w tym roku. Od razu zdecydowaliśmy się na badanie wszystkich zarodków przez mój wiek i słabe nasienie męża. Finalnie okazało się ze 3 z 4 zarodków były zdrowe. Można wiec mieć zdrowe zarodki w tym wieku, ja bym przebadała resztę na Twoim miejscu. Wiem se to koszt, ale koszt chorych jest podwójny: finansowy i emocjonalny.
Tak,na pewno jeśli jakiekolwiek będą to przebadamy zarodki.To jest nasze 3 podejście.W ciągu 2 podejsć w różnych klinikach wszystkie zarodki przestawały się rozwijać lub zle sie dzieliły.Teraz za kilka dni startuje z nowym podejsciem,nowymi lekami,jednak podchodzę już mniej entuzjastycznie.Wiadomo,że zawsze jest nadzieja,i ta nadzieja jest we mnie wbita bardzo mocno,dopóki mogę to próbuję.Ale z powodów finansowych to będzie ostatnia nasza szansa,więc co ma być to będzie.

reklama
Tak, zaczęłam już kilka dni temu, trochę mnie okres zaskoczył i przyszedł wczesniej. rozumiem, że dziś do mnie dołączasz? :) jak długo będziesz na pigułkach?
Tak, dzisiaj dołączam😎 jak dawno nie brałam tabletek! Nie wiedziałam, że doczekam się takiego dnia🥹
Mam wziąć całe opakowanie, czyli 21 dni. W drugim tygodniu września mam się pokazać u lekarza, wtedy też poznam dalszy plan działania. No i wyniki badań też będą… kariotypy itd. Jak o tym pomyślę, to w środku truchleję, tak jakoś mimowolnie 🥹

Do góry