reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

jeśli pytasz w którym tygodniu ciąży to tutaj zalecają po 20tyg, ja szczepiła się ok30tyg nie pamiętam już dokładnie kiedy. Noworodki bardzo zle znoszą krztusiec a niestety łatwo się mogą zarazić w szpitalu. A tak chroniony jest od wyjścia na świat bo ma przeciwciała od mamy 💪🏼💪🏼 w Polsce bardzo słabo rozpowszechniany zwyczaj ale już coraz częściej się słyszy o tym. Szkoda ze w pl jest płatny - u nas refunduje państwo dla każdej ciężarnej która chce
potwierdzam.
Ja też sie szczepilam ok 30tyg. U mnie lekarz zachecal, ze szczepienie jest bezpieczne a maluch ma przeciwciala po urodzeniu

reklama
Dziewczyny mam do oddania leki
Luteina 100 dopochwowa 2 x 60 tabletek (2024 termin) oraz 4 x 60 tabletek (termin 08 2023)
Utrogestan 200 tabletki dopochwowe (35 sztuk) (11.2024)
Estrofem 2 mg - 2 opakowania (04.2024)
Encorton 5 mg - 50 tabletek (11.2024)
Najlepiej gdyby ktos osobiscie odebral (WAW) lub ostatecznie paczkomat
Pls o kontakt na priv, najchetniej calosc oddam

Luteina 100 dopochwowa 2 x 60 tabletek (2024 termin) oraz 4 x 60 tabletek (termin 08 2023)
Wysłałam wiadomość

Tak, dzisiaj dołączam😎 jak dawno nie brałam tabletek! Nie wiedziałam, że doczekam się takiego dnia🥹
Mam wziąć całe opakowanie, czyli 21 dni. W drugim tygodniu września mam się pokazać u lekarza, wtedy też poznam dalszy plan działania. No i wyniki badań też będą… kariotypy itd. Jak o tym pomyślę, to w środku truchleję, tak jakoś mimowolnie 🥹
powiem Ci, że mi też strasznie dziwnie na tych pigułkach - bo mimo, że już w lutym usłyszeliśmy, że nie mamy szansy na naturalne poczęcie, to jednak zawsze była ta nadzieja, że może się zdarzyć ten cud. No a na pigułkach to bez szans, nie oszukujmy się 😂 aż taką optymistką nie jestem 😂

Właśnie mi też zostały leki ;)
Nie ukrywam, że wolałabym się tego wyzbyć 😁

Utrogestan - 24 szt
Prolutex - 5 szt + strzykawki, igły
Metypred 16 mg - 46 szt
Zainteresowane zapraszam na priv 😁

Kochana a jak Ty się czujesz? Jak znosisz ciąże? Ty zaszłaś 2x naturalnie, dobrze kojarzę?
Bo chyba i z córcią była niespodzianka?
Tyle lat wyczekane, wystarane dzieci, a tu proszę. Życie zaskakuje, na szczęście pozytywnie ❤️

Kochana a jak Ty się czujesz? Jak znosisz ciąże? Ty zaszłaś 2x naturalnie, dobrze kojarzę?
Tyle lat wyczekane, wystarane dzieci, a tu proszę. Życie zaskakuje, na szczęście pozytywnie ❤️
Właśnie ja się zastanawiałam czy dobrze kojarzę 😁 @Dzoannna mistrzem jesteś 😂
Co z Waszymi dziećmi w Czechach ?

Oj dziękuję❤️❤️❤️ ciąża… kto wymiotował i miał jadłowstręt ten wie😂
Przetrwać muszę! Dziś córcia kończy rok. Cud nad cudami. A drugi będzie synek… tak, niespodzianki jajka, to jest tak niesamowite… ja nadal nie wierzę, tzn sorry ktoś mnie ciąga za rękaw żeby chodzić - już wierzę😂
Ale tak… tyle lat walki, procedur, transferów, Paśnika, w koncu Czechy, i morze łez…
A tu ciąża za ciążą.. więc oddaję te leki, może się komuś przyda.. bo mi raczej nie prędko😂
Właśnie ja się zastanawiałam czy dobrze kojarzę 😁 @Dzoannna mistrzem jesteś 😂
Co z Waszymi dziećmi w Czechach ?
tak.. dobrze:) nieźle co? Nie mam zielonego pojęcia… nawet nie myślę😆

reklama
powiem Ci, że mi też strasznie dziwnie na tych pigułkach - bo mimo, że już w lutym usłyszeliśmy, że nie mamy szansy na naturalne poczęcie, to jednak zawsze była ta nadzieja, że może się zdarzyć ten cud. No a na pigułkach to bez szans, nie oszukujmy się 😂 aż taką optymistką nie jestem 😂
Czytalam historie laski ktora w trakcie tabletek anty brala na infekcje antybiotyk i przy tym zaszla w ciaze. Wiec…. Hm:)

Do góry