reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nachodzą mnie dzisiaj różne pytania...
Czy któraś z Was zdecydowała się na punkcję po punkcji? Czy jest to możliwe? Bezpieczne?
Teoretycznie mamy wtedy szansę na więcej zarodków do zbadania jednorazowo. Czy warto np. gdy goni nas wiek lub chcielibyśmy zaoszczędzić na badaniu?
my mielismy mc po mcu. Wlasnie ze wzgledu na zbadanie zarodkow. Lekarz zaznaczył, ze zbieramy zarodki do badania. U nas w klinice placi sie za 6 zarodkow jedna kwote. Jak masz mniej ich to i tak tyle samo placisz, wiec chcielismy, zeby choc 6 bylo badanych jednorazowo, zeby nie tracic kasy no i czasu. Bo wiadomo, ze czesc tylko jest prawidlowa.. u mnie sie sprawdzilo. Tak na prawde z tej drugiej procedury mialam najladniejsze i najwiecej komorek. A pozniej okazalo sie, ze wszystkie zarodki byly prawidlowe genetycznie.

reklama
my mielismy mc po mcu. Wlasnie ze wzgledu na zbadanie zarodkow. Lekarz zaznaczył, ze zbieramy zarodki do badania. U nas w klinice placi sie za 6 zarodkow jedna kwote. Jak masz mniej ich to i tak tyle samo placisz, wiec chcielismy, zeby choc 6 bylo badanych jednorazowo, zeby nie tracic kasy no i czasu. Bo wiadomo, ze czesc tylko jest prawidlowa.. u mnie sie sprawdzilo. Tak na prawde z tej drugiej procedury mialam najladniejsze i najwiecej komorek. A pozniej okazalo sie, ze wszystkie zarodki byly prawidlowe genetycznie.
Nam klinika tego nie zaproponowała, a czytam, że jest właśnie taka możliwość.

Wstępny termin cc na koniec października ale może uda się przeciągnąć chociaż o tydzień.
Na razie marzę tylko o tym, żeby donosić do bezpiecznego terminu.
Z imieniem wciąż mamy problem, jest jakaś wersja robocza ale myślę, że mały sam się przedstawi jak już pojawi się na świecie 🥰
I też mi się wydaje, że dużo chłopaków ostatnio, mi wszyscy wróżyli dziewczynkę ale ja od samego początku czułam że będzie ptaszek 😉
Chyba coś przegapiłam bo nie zarejestrowałam że jesteś w ciąży 🤣. Gratuluję i ogromnie się cieszę, że Tobie się również udało spełnić marzenie❤️. Niech synuś rośnie zdrowo😘

Moje największe szczęście , mój synuś dziś o 13.05 przyszedł na świat ❤️ chyba największy 4390 i 64 długi.🙈 Mój ukochany Staś ❤️❤️ dziewczyny walczcie , walczcie do końca bo to się udaje . Nie zawsze za pierwszym czy drugim razem
Nieraz potrzeba więcej ale udaje się
Jak widać ją na moje dziecko czekałam 11 lat , 9 transferów za mną , nie raz miałam.chwile.zwatpienia
Chciałam przestać walczyć ... Na szczęście tego nie zrobiłam i dziś mój książę jest z nami ❤️❤️Zobacz załącznik 1547884
gratulacje 😘😘😘 niech zdrowo rosnie 🥰
P.s. masz takie duze ubranka dla swojego slodziaka? 😅😉 a ja myslalam, ze moj byl duzy 😂

Rozumiem 😉. Ale cieszę się bardzo że Tobie i Bedewkoncumama się udało. Jesteście przykładem na to, że walczyć trzeba do końca bo warto❤️
Pewnie że warto walczyć, ale tylko my kobiety wiemy ile nas to kosztuje. Nie dość że kasa to przede wszystkim ogromny koszt emocjonalny po każdej porażce.
Tak bardzo bym chciała, żeby każdej się w końcu udało, ale nie każda będzie miała możliwości, żeby próbować w nieskończoność 😞

reklama
Do góry