reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja wczoraj czekałam do nocy na wyniki ... obudziłam się pierwsze co sprawdziłam i mam beta prawie 33 tysiące - przyrost w normie. Umówiłam się na dziś na wizytę do lekarza z mojego pakietu z pracy 🫣...
To duża masz tą betę, tak jak by ciąża była starsza (?) Od 30 tys to już 7 tydzień wchodzi

reklama
Ja robiłam też progesteron wczoraj, tak jak tydzień temu miałam ponad normę tak teraz spadł, jest w normie ale blisko dolnej granicy.
Pojechałam dla spokoju do szpitala, chyba wszystko ok. W usg widać pęcherzyk z ciałkiem ale jeszcze bez echa zarodka czy jak to tam powiedziała, no i znalazła mi torbielke na jajniku. Betę mam ponad 12 tys czyli prawidłowo rośnie.
Może poprostu spanikowałam ale uspokoiłam się przynajmniej.
A jaki dokładnie masz ten progesteron? Bo lepiej mieć wyższy niż zbyt niski. Najlepiej jeśli przekracza 25. Zbyt niski progesteron może prowadzić do poronienia, a zwłaszcza przy transferach na cyklu sztucznym ważne jest aby była większa wartość, bo po tabletce będzie większy niż kilka godzin później.
A ja wczoraj czekałam do nocy na wyniki ... obudziłam się pierwsze co sprawdziłam i mam beta prawie 33 tysiące - przyrost w normie. Umówiłam się na dziś na wizytę do lekarza z mojego pakietu z pracy 🫣...
Dobry wynik. Wszystko będzie ok.
A jeszcze pytanko czy to normalne że rano beta jest większa?

Rano badałam miałam 12.900 wieczorem w szpitalu 12.700 .... :-/
Czasami w różnych laboratoriach mają trochę inne wyniki. Beta w pierwszym trymestrze rośnie cały czas, więc po kilku godzinach powinna być większa nigdy mniejsza. Dlatego ja bym powtórzyła betę w tym pierwszym laboratorium i tam wynik będzie miarodajny. Nie martw się jednak zbytnio, ponieważ często zdarza się że dziewczyny robiły w innm laboratorium i wychodziły im różne wyniki.

@Chmurkach
@Azb
Wiem jak bardzo stresuje Was obecna sytuacja, ale pamiętajcie, że plamienia się zdarzają, czasami są oznaką problemów (również takich które łatwo naprawić) ale bardzo często nie udaje znaleźć się konkretnej przyczyny. W każdym razie wiele z nas tutaj plamilo i donosiło ciążę bez problemów. Zrelaksujcie się na ile jesteście w stanie, skonsultujcie z lekarzem jeśli jeszcze tego nie zrobiłeście i wszystko będzie dobrze. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

reklama
A jaki dokładnie masz ten progesteron? Bo lepiej mieć wyższy niż zbyt niski. Najlepiej jeśli przekracza 25. Zbyt niski progesteron może prowadzić do poronienia, a zwłaszcza przy transferach na cyklu sztucznym ważne jest aby była większa wartość, bo po tabletce będzie większy niż kilka godzin później.

Dobry wynik. Wszystko będzie ok.

Czasami w różnych laboratoriach mają trochę inne wyniki. Beta w pierwszym trymestrze rośnie cały czas, więc po kilku godzinach powinna być większa nigdy mniejsza. Dlatego ja bym powtórzyła betę w tym pierwszym laboratorium i tam wynik będzie miarodajny. Nie martw się jednak zbytnio, ponieważ często zdarza się że dziewczyny robiły w innm laboratorium i wychodziły im różne wyniki.
26,2
@Chmurkach
@Azb
Wiem jak bardzo stresuje Was obecna sytuacja, ale pamiętajcie, że plamienia się zdarzają, czasami są oznaką problemów (również takich które łatwo naprawić) ale bardzo często nie udaje znaleźć się konkretnej przyczyny. W każdym razie wiele z nas tutaj plamilo i donosiło ciążę bez problemów. Zrelaksujcie się na ile jesteście w stanie, skonsultujcie z lekarzem jeśli jeszcze tego nie zrobiłeście i wszystko będzie dobrze. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Prawdę mówiąc czasem to należało by ten internet wywalić w kosmos bo to tylko pogarsza psychikę od czytania i szukania interpretacji u doktora Google..
Ja już się uspokoiłam i ta beta znów mi ciśnienie podniosła i się zamartwiam.. progesteron wczoraj miałam 26.2.
Jadę do kliniki właśnie do doktorka swojego na planowa wizytę i pewnie wyda wyrok.

Do góry