reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Menopuru było na 10 dni, stymulację wydłużyliśmy o 1 dzień i dlatego braknie, rekovelle dokupilam a o Menopur zapomniałam zapytać czy starczy... Więc wina w tym lekarza i moja...
No tak przy przedłużeniu powinien pomyśleć że braknie, ja też miałam przedłużony o kilka dni ale lekarz sam o to zadbał żeby je brakło.
W takim razie faktycznie wycieczka nie unikniona ale super ze udało się znaleźć;-)

reklama
No ja wczoraj godzinę wcześniej zaczęłam czytać ulotkę do menopuru. Miałam stres.
Lekarz SMS: klucia wystarczy robic 5 cm obok, zmieniając strony /przy menopur I bemfola/
U mnie plan jest taki, że biorę leki, potem punkcja i zapłodnienie, mrożenie i za 3 miesiące transfer bo muszą mi obejrzeć mięśniaka. Lek pow.ze nie che ryzykować,bo ten mięśniak jest jakos tak dziwnie położony na usg
Zeschizowalam z tym i już przestałam pić mleko i jeść nabiał /a jadłam dużo/:D.
Ja miałam menopur I gonapeptyl i tak mi powiedzieli, wiadomo co lekarz to inne podejście i myślenie:)
A to nabiał ma jakiś zły wpływ że przestałaś jeść?
Ja przed stymulacja miałam biopsie bo miałam duza torbielke która zasłaniała jajnik, ale transfer miałam swieżaczków

Ja miałam menopur I gonapeptyl i tak mi powiedzieli, wiadomo co lekarz to inne podejście i myślenie:)
A to nabiał ma jakiś zły wpływ że przestałaś jeść?
Ja przed stymulacja miałam biopsie bo miałam duza torbielke która zasłaniała jajnik, ale transfer miałam swieżaczków
Wiesz co...czytałam w jakiejś publikacji naukowej że nabiał ogólnie ma właściwości prozapalne i może przyczyniać się do powstawania mięśniaków.
Wiesz dzisiejsze krowy nie jedzą trawy, a mleko, które pijemy też nie jest prawdziwym mlekim :) w senie wolnym od ton hormonów, którymi karmione są te krówki. Dla mnie ma to jakiś sens.

Ja robiłam po przeciwnych stronach żeby troszke rozłożyć ból bo jeden z tych zastrzyków nie był przyjemny z tego co pamietam;) ale to nie na znaczenia, możesz po tej samej jak Ci nie przeszkadza
Wiesz co...czytałam w jakiejś publikacji naukowej że nabiał ogólnie ma właściwości prozapalne i może przyczyniać się do powstawania mięśniaków.
Wiesz dzisiejsze krowy nie jedzą trawy, a mleko, które pijemy też nie jest prawdziwym mlekim :) w senie wolnym od ton hormonów, którymi karmione są te krówki. Dla mnie ma to jakiś sens.
A ja jak byłam niedawno u dietetyk żeby mi doradziła co do diety przy częstych zapaleniach pewnej innej natury to kazała właśnie dużo białka, w tym nabiału jeść, bo ma właściwości przeciwzapalne i jest to element diety przeciwzapalnej😂 i bądź to mądry…

Hej :-)
A dokładnie sprawdziłaś? Bo jak z lekami wrocilam domu to po zrobieniu też panikowałam ze go jest za mało i braknie, dopiero mój chłop mnie ogarnął i kilka razy sprawdziliśmy i okazało się że jest ok :)
Jaka miałaś dawkę na recepcie i jakie rozpisane ? Bo aż dziwne żeby lekarz za przeproszeniem dal d.. I źle przepisał.
Menopur po rozpuszczeniu nie musi być w lodówce już a i opiekunka mówiła mi żeby robić z różnych stron brzucha żeby leki się nie mieszały, a i lepszy komfort Bo o ile na początku zastrzyki są spoko tak po kilku dniach ten brzuch już boli od kłucia
U mnie na forum jednej dziewczynie lekarz kazał robić zastrzyki... uwaga... pod kolanem!!

Dziewczyny mam jeszcze pytanie jedno. Po in vitro wiemy oczywiście dokładnie jaki powinien być wiek ciąży. Wg ostatniego USG wyszło ze moja ciąża jest 4 dni młodsza niż wynika z daty transferu. Czy tak może być…? Lekarz tego nie skomentował w żaden sposób, ja tez wtedy jakoś nie dopytywałam, ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy ciąża może się troszke wolnej rozwijać? Jak to u Was wyglądało?

Dziewczyny mam jeszcze pytanie jedno. Po in vitro wiemy oczywiście dokładnie jaki powinien być wiek ciąży. Wg ostatniego USG wyszło ze moja ciąża jest 4 dni młodsza niż wynika z daty transferu. Czy tak może być…? Lekarz tego nie skomentował w żaden sposób, ja tez wtedy jakoś nie dopytywałam, ale teraz zaczęłam się zastanawiać czy ciąża może się troszke wolnej rozwijać? Jak to u Was wyglądało?
U mnie akurat tym razem ciąża jest zgodna co do dnia. Ale nie zawsze tak jest. Poprzednim razem miałam kontakt z dziewczynami, z którymi miałam punkcję i transfer w tym samym dniu, a po pewnym czasie byłyśmy na różnych etapach...

reklama
A ja jak byłam niedawno u dietetyk żeby mi doradziła co do diety przy częstych zapaleniach pewnej innej natury to kazała właśnie dużo białka, w tym nabiału jeść, bo ma właściwości przeciwzapalne i jest to element diety przeciwzapalnej😂 i bądź to mądry…
No właśnie głupiec można bo w różnych miejscach sprzeczne informacje.
Ja do transferu jadłam sporo nabiału i codziennie kakao na dobranoc :-D a teraz odrzuca mnie od tego sklepowego, strasznie mi śmierdzi chemia. Jedynie jem twaróg i jajka od rolnika co ma swoje małe gospodarstwo i nie karmi gownem za przeproszeniem, wszystko sklepowe cuchnie. Ale co zdrowego teraz można kupić w sklepach..

Do góry