reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, szczególnie te z Warszawy, czytałam, że prezydent Waszego miasta ogłosił, że w nowopowstałego Warszawkim Instytucie Zdrowia Kobiet zagwarantowana będzie kompleksowa opieka zdrowotna warszawianko w tym całkowicie bezpłatna procedura in vitro. Nie wiem czy to kiełbasa przedwyborcza czy autentyk który będzie działał, ale jeśli prawda to cudna wiadomość dla wszystkich dziewczyn stamtąd, które nie mogą sobie pozwolić na procedurę ze wzgl. finansowych.

No coś jest!;)

reklama
To super, że od razu udało się. Mogę wiedzieć czym byłaś stymulowana I ile komórek uroslo, ile dojrzałych i ile się zaplodnilo, jak zarodki trzy? I jeszcze w którym dniu miałaś punkcję? Ja na 12 7 miałam dojrzałych, 6 zaplodnilo się prawidłowo I mieliśmy 2 zarodki, niestety nie dały ciąży. Stymulacja puregonem I kriotransfery.
To super, że od razu udało się. Mogę wiedzieć czym byłaś stymulowana I ile komórek uroslo, ile dojrzałych i ile się zaplodnilo, jak zarodki trzy? I jeszcze w którym dniu miałaś punkcję? Ja na 12 7 miałam dojrzałych, 6 zaplodnilo się prawidłowo I mieliśmy 2 zarodki, niestety nie dały ciąży. Stymulacja puregonem I kriotransfery.
Jeśli dobrze pamiętam leki to mensinorm i bemfola. I gonapeptyl 36 godzin przed punkcja. Punkcja w 14 dniu cyklu Ale jeszcze sprawdze w papierach:) pobrali 10 komórek, 8 było dojrzałych, 6 się zapłodnilo, 5 zarodków dotrwało do 5 doby ale jeden przestał się rozwijać. 4 poszły do badania genetycznego z czego 3 okazały się zdrowe.
Miałam kriotransfer na cyklu sztucznym. Przerwa dwóch cykli miedzy punkcja i transferem.

Dziewczyny ja dziś zaczynam stymulacje Menopurem 225 i Bemfola 75.to są 2 kłucia.
Czy mozna to zrobić jeden obok drugiego czy lepiej jeden po jednej stronie brzucha, a drugi po drugiej?
Czy ktoś może pomóc?

Niestety nie zdążyłam do pielęgniarek z kliniki :(
Ja robiłam po przeciwnych stronach żeby troszke rozłożyć ból bo jeden z tych zastrzyków nie był przyjemny z tego co pamietam;) ale to nie na znaczenia, możesz po tej samej jak Ci nie przeszkadza

Ja robiłam po przeciwnych stronach żeby troszke rozłożyć ból bo jeden z tych zastrzyków nie był przyjemny z tego co pamietam;) ale to nie na znaczenia, możesz po tej samej jak Ci nie przeszkadza
Dziekuje. A menopur po rozpuszczeniem trzeba też w lodówce ?

Dziewczyny ja dziś zaczynam stymulacje Menopurem 225 i Bemfola 75.to są 2 kłucia.
Czy mozna to zrobić jeden obok drugiego czy lepiej jeden po jednej stronie brzucha, a drugi po drugiej?
Czy ktoś może pomóc?

Niestety nie zdążyłam do pielęgniarek z kliniki :(
Możesz po tej samej, ale nie za blisko, żeby się nie zmieszały - tak mi powiedziały położne w klinice

Dziewczyny, właśnie zrobiłam zastrzyki i na jutro braknie mi 150 j Menopuru, co teraz? Jutro niedziela więc nic nie załatwię. Stymulację mam zakończyc jutro menopur + rekovelle+orgalutran, później 2x ovitrelle. Co się stanie jak nie podam ten jednej dawki menopur?

Dziekuje. A menopur po rozpuszczeniem trzeba też w lodówce ?
Zaczęłam pisac coś ale sobie uświadomiłam ze miałam mensinorm nie menopur (mieszają mi się te dwie nazwy). Tu niestety nie wiem bo rozumiem ze masz roztwór na kilka podań?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, właśnie zrobiłam zastrzyki i na jutro braknie mi 150 j Menopuru, co teraz? Jutro niedziela więc nic nie załatwię. Stymulację mam zakończyc jutro menopur + rekovelle+orgalutran, później 2x ovitrelle. Co się stanie jak nie podam ten jednej dawki menopur?

reklama
No nie mam pojecia.W ulotce piszą aby kontaktować się z lekarzem :/
Może poszukaj jakiejś apteki ?

Do góry