reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej hej dziewczyny, melduje że zaczynam drugą stymulację, trochę miałam zawirowań z cyklem, ale już jest ok ;-) Dzisiaj byłam na USG i w jednym jajniku mam 11 pęcherzyków a w drugim 16, zobaczymy ile uda się utrzymać i jaki będzie efekt końcowy.

Ostatnia edycja:
reklama
Druga sprawa, mi lekarz mówił że nacinanie stosuje się jak sa 3dniowe zarodki, bo 5dniowe blastocysty są na tyle rozwinięte że nie potrzeba (?). Nie wiem na ile to nie jest podyktowane doświadczeniem embriologow. A Twój lekarz poleca AZ przy blastkach? Mialas może nacinanie? Dzięki podzielenie się Twoim doświadczeniem.
Ja na przykład miałam nacinany 5 dniowy

Hej hej dziewczyny, melduje że zaczynam drugą stymulację, trochę miałam zawirowań z cyklem, ale już jest ok ;-) Dzisiaj byłam na USG i w jednym jajniku mam 11 pęcherzyków a w drugim 16, zobaczymy ile uda się utrzymać i jaki będzie efekt końcowy.
Powodzenia! 😀

Dziewczyny ja po transferze blastki-pisklaka, bo wykluwająca się. Czasami nie ogarniam różnic w rozwoju na tym wczesnym etapie i co one oznaczają🤷‍♀️

Dziewczyny z pl, ile komórek miałyście zapładniane? Z racji mojej endometriozy lekarz wyraził zgodę na wiecej niz 6. Przy podpisaniu dokumentów mamy podac ile chcemy zapłodnić

Jasne - to apteka na Namysłowskiej w Warszawie. Przykładowo Lutinus kosztuje tam około 90 zł, na Wilanowie 280 zł, a w innym, mniejszym mieście 180 zł. Aż nie chciało mi się wierzyć. Farmaceuta powiedział mi, że właściciel tej apteki jest bardzo zaangażowany i na bieżąco szuka najtańszych hurtowni leków. Duże kolejki, ale warto. Z tego co wiem Menopur i gonal też tam dużo taniej (przynajmniej tak było w tamtym roku)
Bardzo Ci dziękuję Kochana. Ja nam zapisany menopur i bemfole..I jak patrze na ceny to słabo mi.

Dziewczyny z pl, ile komórek miałyście zapładniane? Z racji mojej endometriozy lekarz wyraził zgodę na wiecej niz 6. Przy podpisaniu dokumentów mamy podac ile chcemy zapłodnić
Ja dokładnie nie pamietam, ale Miałam pobrane kilkanaście, wszystkie dojrzałe były zapładniane musiałobyc to więcej niż 6, bo po stymulacji mieliśmy łącznie 7-8zarodkow

Mnie teraz wspomogły leki od immunologa , 4 poprzednie transfery beta nawet nie drgnęła.
Hej, czy mogę wiedzieć jakie leki pomogły? U mnie dwa transfery blastek z embryoglue, bez AZ I beta nic nie drgnęła:(. Tylko przy tym czwartym udanym transferze miałaś AZ? A embryoglue? Zawsze u Ciebie były 5dniowe zarodki? Zdrówka!

Dzięki:), a pierwszy udany miałaś na sztucznym?

Druga sprawa, mi lekarz mówił że nacinanie stosuje się jak sa 3dniowe zarodki, bo 5dniowe blastocysty są na tyle rozwinięte że nie potrzeba (?). Nie wiem na ile to nie jest podyktowane doświadczeniem embriologow. A Twój lekarz poleca AZ przy blastkach? Mialas może nacinanie? Dzięki podzielenie się Twoim doświadczeniem.
Obydwa transfery na sztucznym.
Nacina się rowniez 5 dniówek. Zwłaszcza po rozmrożeniu i takie, które nie zaczęły się wykluwac

reklama
Z racji endometriozy i słabego nasienia zaplodnilismy ok 15stu z czego zostały 2 blastocysty.

Do góry