reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny krew na betę oddałam. Przynajmniej się nie stresuje. W 7 dpt beta była: 1.4, to dziś będzie 0.
O 12.00 mam ostatnia konsultacje i będę musiała podpytać.
Może Wy coś podpowiecie.

Ten transfer miał być robiony na cyklu naturalnym,ale poniewaz wyjeżdżałam na 10 dni zrobiliśmy sztuczny.

Ostatnia betke wolałabym na naturalnym. Czy transfer można robić od razu w następnym cyklu czy lepiej zrobić sobie przerwę do tych wszystkich hormonów?

Jeśli można od razu w następnym to kiedy umawiać się na wizytę? Już teraz czy dopiero po @ ?

I jakie suplementy przyjmować żeby pomóc maleństwu w implantacji?

Dziękuję.
Hej, mam pytanie czy korzystałaś orzy transferze z embryoglue? Ja miałam dwa nieudane z embryoglue na sztucznym cyklu. Też chciałabym na naturalnym następny raz. Co Twoj lekarz na transfer na naturalnym? Moj uważa że nie ma różnicy a trudniej zaplanować na naturalnym. Jakie jest Twoje zdanie?
Pozdrawiam

reklama
A podeślesz mi również proszę?
Jasne - to apteka na Namysłowskiej w Warszawie. Przykładowo Lutinus kosztuje tam około 90 zł, na Wilanowie 280 zł, a w innym, mniejszym mieście 180 zł. Aż nie chciało mi się wierzyć. Farmaceuta powiedział mi, że właściciel tej apteki jest bardzo zaangażowany i na bieżąco szuka najtańszych hurtowni leków. Duże kolejki, ale warto. Z tego co wiem Menopur i gonal też tam dużo taniej (przynajmniej tak było w tamtym roku)

w sumie jak już pisze to ja opisze co u mnie . Wczoraj w 7dpt blastki , zrobiłam test i wyszło 44,63 🤭 . Nie muszę pisać , ze bałam się cieszyć ? W sumie boje się cały czas ... jutro robię druga . A dziś mam takie bóle brzucha , tak
Mnie ciągnie od południa ... a jeszcze dziś pomagałam w pracy w przenoszeniu dość ciężkich zasłon ... i po fakcie się zaczęłam nakręcać , ze nie powinnam . Dodatkowo meczy mnie jakis kaszel .... No nic, nie mam już na to wpływu.
Hej, gratulacje:)) czym byłaś stymulowana? I miałaś kriotransfer? Mogę wiedzieć na jakim cyklu sztucznym czy naturalnym? Pozdrawiam i dużo radości życzę!

Hej, mam pytanie czy korzystałaś orzy transferze z embryoglue? Ja miałam dwa nieudane z embryoglue na sztucznym cyklu. Też chciałabym na naturalnym następny raz. Co Twoj lekarz na transfer na naturalnym? Moj uważa że nie ma różnicy a trudniej zaplanować na naturalnym. Jakie jest Twoje zdanie?
Pozdrawiam
Nie nie brałam embryoglue , a i teraz ani do poprzedniego udanego transferu. Czytałam że on niewiele daje. Lepiej naciac otoczkę.
Podobno naturalny czy sztuczny to nie ma znaczenia , tylko przed transferem trzeba częściej do kliniki jeździć.

Nie nie brałam embryoglue , a i teraz ani do poprzedniego udanego transferu. Czytałam że on niewiele daje. Lepiej naciac otoczkę.
Podobno naturalny czy sztuczny to nie ma znaczenia , tylko przed transferem trzeba częściej do kliniki jeździć.
Druga sprawa, mi lekarz mówił że nacinanie stosuje się jak sa 3dniowe zarodki, bo 5dniowe blastocysty są na tyle rozwinięte że nie potrzeba (?). Nie wiem na ile to nie jest podyktowane doświadczeniem embriologow. A Twój lekarz poleca AZ przy blastkach? Mialas może nacinanie? Dzięki podzielenie się Twoim doświadczeniem.

Cześć dziewczyny. Ja już po dzisiejszej kontroli, wszystko ok z wynikami i punkcja we wtorek :) estradiol mam dzisiaj 885 w 9dc i 8 dniu stymulacji, jest ok? Pamiętacie jak go u Was wyglądało?

Cześć dziewczyny. Ja już po dzisiejszej kontroli, wszystko ok z wynikami i punkcja we wtorek :) estradiol mam dzisiaj 885 w 9dc i 8 dniu stymulacji, jest ok? Pamiętacie jak go u Was wyglądało?
Ja miałam wizytę we wtorek 23go maja, wyznaczył mi punkcję na sobotę 27go i miałam estradiol 2600, moj lekarz w ogóle tego nie skomentowal, a ja nie pytałam, czy to ok czy nie. Ale jak Twój lekarz mówi ze jest ok to na pewno jest dobrze.

Ja miałam wizytę we wtorek 23go maja, wyznaczył mi punkcję na sobotę 27go i miałam estradiol 2600, moj lekarz w ogóle tego nie skomentowal, a ja nie pytałam, czy to ok czy nie. Ale jak Twój lekarz mówi ze jest ok to na pewno jest dobrze.
Moje AMH że stycznia to 1,36 więc się nie nastawiam na ogromną liczbę pęcherzyków. Ale na USG widać, że coś rośnie i mam nadzieję, że do punkcji będzie sobie rosło :)

reklama
Do góry