reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A u mnie są dzisiaj targi medycyny niekonwencjonalnej, chyba pojadę bo jeszcze chwila i dostanę czegoś w domu. Więc narazie uciekam. Po południu znowu zajżę, a ty Missdior raportuj co u ciebie.... Całuski ((()))

Nimfuś
Pisalas ze czujesz sie tak jakbys miala zapalenie pecherza ja tak mialam po CLO w ogole to ciagle mnie tam swedzialo chodzilam co chwile do lekarza ze mam infekcje albo zapalenie pecherza bo tk sie czulam, badania na infekcje wyszly dobre, mocz zreszta tez i lekarz mi powiedzial ze tak reaguje na CLO wiec po pierwsze robily mi sie po nim torbiele, a po drugie mialam objawy jak bym miala infekcje wiec nie moglam go brac dalej od odstawienia wszystko wrocilo do normy zadnego swedzenia, pieczenia i torbieli wiec te objawy mozesz miec po tym CLO a luteina nie powinna opoznic @ przynajmniej w moim przypadku mi nie opozniala... trzymam kciukaski

missidior
lec na betke w pon bo jestem bardzo ciekawa i paluchy mnie bola od trzymania tych kciukaskow he he he bedzie wszystko dobrze pierwsze Ci sie przyjelo wiec drugie tez musi :))) trzymaj sie cieplutko

dziewczyny mam pytanie do was czy ktoras z Was robila moze badania genetyczne lub immunologiczne i kiedy jest do nich wskazania ???

badania genetyczne odradzam...... niewazne w ktorym dniu po punckji - wiecej minusow niz plusow
immunologia - gdy nie jest wyjasnione do konca dlaczego sie nie udaje albo gdy sa nawracajace poronienia lub ciaze biochemiczne

lolitka
a dlaczego odradzasz i dlczego wiecej minusow niz plusow???? pytam bo nie mam pojecia o tych badaniach a pruboje wszystkiego sie lapac mam cztery mrozaki i nie chce ich stracic... a te badania immunologiczne to jakie to badania ???? z gory dziekuje za odpowiedz :)))

jest cale mnostwo badana immunologicznych.... bo im wiele przewcial i innych killerow w organizmie byc moze... jak Cie interesuje jakies konkretne to daj znac

co do badan - jesli masz transfer 2 lub 3 dnia to tak naprawde genetyke mozna zbadac tylko po stronie matki. jesli masz blaste to moze zbadac z obu rodzicow ale badania maja ryzyko bledu (mozna zlego embriona zakwalifikowac jaki dobrego i go transferowac, a mozna dobrego zakwalifikowac jako zlego i sie wtedy niepotrzenie traci). jak nie ma pewnosci to dla mnie slabo
ponadto, badania uszkadzaja zarodek - w mniejszy czy wiekszy stopniu ale uszkadzaja. jak to szamatowicz mi powiedzial - interwencja jest interwencja i nigdy nie jest obojetna dla zarodka....
ponadto samo badania sa drogie i nikt nie jeste w stanie zdabac wszystkich genow wiec wybiera sie tylko te najpopularniejsze. no ale najpopularniejsze to znowu nie wszystkie i nie dosc ze kase tracisz to i tak nie masz zadnej pewnosci
ponadto, nawet jesli zarodek jest genetywnie zly to natura go sama wyeliminuje - bardzo maly odsetek bedzi sie rozwijal, na tyle maly zeby o tym nie myslec

szacuje sie ze oko 70% wszytkich zarodko ma wady genetyczne stad tez nie ma zbyt wysokiego procentu sukcesu ivf....w naturze nie wiesz ze byl genetywnie zly zarodek bo on obumrze naturalnie

Mi mi mnie się bóle na @ zaczęły 5 dni po odstawieniu CLO (12-13 dc) a takie jak z pęcherza dołączyły do tych na @ w trzecim dniu brania lutki (20 dc), więc to chyba nie to, ale dzięki.

A ja to dziś zabłysnęłam - te całe staranka to ze mnie jakąś przygłupią robią. Te targi na które pojechałam były miesiąc temu.... Ludzie na rozum mi padło!!!!

lolitka
jeszcze raz dziekuje, wsumie teraz doszlam ze nie ma sensu tych badan robic, jak by cos bylo nie tak to pewnie sam lekarz by mi o tych badaniach powiedzial. A tak naprawde to czym wiecej czytam o tym in vitro tym bardziej glupieje i nie wiem co mam juz robic zeby sie wkoncu udalo, teraz jestem za laparoskopia ale pierw chce wykorzystac te mije mrozaki tylko jak zbiore wiecej sil bo narazie to jestem padnieta...

reklama
LOLITKA nie wiem co powiedzieć, bardzo mi przykro. Tak bym chciała żeby to wszystko co przeżyłyśmy złego było tylko jakimś snem, a te dobre sprawdzały się (I SPRAWDZAJA SIĘ!!!). Jestem z Tobą.

Do góry