reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej @Ruda08 ja mam jeszcze pytanie czy Ty przy tym krwiaku brałaś heparynę cały czas? Mi ta lekarka kazała odstawić na trzy dni. Krwawienie bardzo ustało, a ona nie bardzo zna moje wyniki. Immunolog mówił wyraźnie że mam brać bezwzględnie do dnia porodu bo mam jakąś tam krzepliwość. Teraz boję się nie wziąć. Chyba wezmę normalnie tą heparynę nie wiem co ma dać te dwa dni przerwy.
Tak jak @s.ols3404 napisała, jak masz problemy z krzepliwością absolutnie nie odstawiaj jeparyny, potencjalne krwawienie wynikające z rozrzedzenia krwi jest mniej zagrajace czy wręcz niezagrażające w przeciwieństwie do odstawienia, ryzyka skrzepu i poronienia.

reklama
Jak się czujesz?
Czuję się dobrze, krwawienie prawie zupełnie ustąpiło. Cały czas leżę. Mąż nawet odkrył że potrafi gotować 🤣 za to dom wygląda jak po bombie, bo syn wszystko poprzynosil do sypialni by się przy mnie bawić i co chwilę robi mi koncerty i występy 🤣 czekam na wizytę w środę zobaczymy co Radwan powie.

Czuję się dobrze, krwawienie prawie zupełnie ustąpiło. Cały czas leżę. Mąż nawet odkrył że potrafi gotować 🤣 za to dom wygląda jak po bombie, bo syn wszystko poprzynosil do sypialni by się przy mnie bawić i co chwilę robi mi koncerty i występy 🤣 czekam na wizytę w środę zobaczymy co Radwan powie.

Hej, na początku ciąży w 7 tygodniu również dostalam mocnego krwawienia. Okazało się że mam krwiaka. Kilka dni hospitalizacji i podawania leków i moglam wrocic do domu. Acard kazali odstawić. Heparyny nie mialam ale pytali w szpitalu czy biorę i mowili ze ani acardu ani heparyny nie mam brać, więc chyba co lekarz to opinia.. ale jeśli nie krwawisz to nic nie powinno się dziać. A jak duzy jest krwiak ? Odkleja jajo płodowe?

Hej, na początku ciąży w 7 tygodniu również dostalam mocnego krwawienia. Okazało się że mam krwiaka. Kilka dni hospitalizacji i podawania leków i moglam wrocic do domu. Acard kazali odstawić. Heparyny nie mialam ale pytali w szpitalu czy biorę i mowili ze ani acardu ani heparyny nie mam brać, więc chyba co lekarz to opinia.. ale jeśli nie krwawisz to nic nie powinno się dziać. A jak duzy jest krwiak ? Odkleja jajo płodowe?
Nie wiem jaki duży, ale lekarka mówiła że gigantyczny. Mówiła też że będę mocno krwawić a ja prawie w ogóle. Lekkie plamienie. Nie wiem czy to dobrze czy źle że to ustało. Zobaczymy w środę, ogólnie mówiła że ciąża mocno zagrożona i tylko leżeć mam. To leże. Z synem też miałam krwiaka dużego ale później w 8 tyg. Leżałam miesiąc w szpitalu i drugi w domu a on i tak się nie wchłonął. Widocznie mam tendencje do krwiaków i tyle. Jeszcze te zastrzyki Prolutex dostałam i kompletnie mi wychodzi ich dawanie. Po wyciągnięciu igły zawsze mi wyleci tej substancji z miejsca wkłucia.

Nie wiem jaki duży, ale lekarka mówiła że gigantyczny. Mówiła też że będę mocno krwawić a ja prawie w ogóle. Lekkie plamienie. Nie wiem czy to dobrze czy źle że to ustało. Zobaczymy w środę, ogólnie mówiła że ciąża mocno zagrożona i tylko leżeć mam. To leże. Z synem też miałam krwiaka dużego ale później w 8 tyg. Leżałam miesiąc w szpitalu i drugi w domu a on i tak się nie wchłonął. Widocznie mam tendencje do krwiaków i tyle. Jeszcze te zastrzyki Prolutex dostałam i kompletnie mi wychodzi ich dawanie. Po wyciągnięciu igły zawsze mi wyleci tej substancji z miejsca wkłucia.

Ja dostalam w szpitalu cyclamine na ograniczenie krwawienia i wtedy tylko plamiłam na brązowo. To znaczy, że krwiak się oczyszcza. Prolutex również sobie podawałam. 4x duphaston, 2x cyclogest i witamina C i magnez. Takie dostalam zalecenia. I pomogło :) na badaniach prenatalnych juz nie było krwiaka. Ale strachu było dużo.. trzymam kciuki żeby u Ciebie tez tak się skończyło..wiem jaki to stres.

Daj znać koniecznie. Trzymam kciuki, juz na pewno będzie wszystko dobrze.

reklama
Cześć dziewczyny, czy któraś miała zastrzyki z prolutex i występowały czerwone swędzące odczyny na skórze po skończonej serii?

Do góry