reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Po pół roku staran w wieku 32 rozpoczęliśmy diagnostykę. Ja mialam nieadekwatna rezerwę (ok. 1-1,3), narzeczony 0% prawidłowych plemnikow, od razu rozpoczęliśmy leczenie. Pierwszy transfer w wieku 33 lat, ciąża po 1,5 roku leczenia niepłodności. 5 transfer, 7 zarodek.

reklama
Dziewczyny w jakim wieku i po ilu latach starań rozpoczęliście procedurę invitro?
Po ok 1,5 roku starań zaczęliśmy procedurę in vitro ale już po roku starań wiedzieliśmy że raczej będziemy musieli iść na IVF. Jak zaczęliśmy pierwszą procedurę miałam 28 lat, jak się udało zajść w ciążę 30

Hej dziewczyny :) Jutro 7 dpt 5 dniowej blastocysty z zastosowaniem AH i Embroglue. Mogę jutro zrobić bete czy lepiej poczekać? Niby mam zrobić dopiero w czwartek i w piątek wizytę, ale robiła któraś z Was wcześniej i już coś wiadomo? Dziś zaczęły mnie jakoś pobolewać piersi, to czekanie jest strrrrrrraszne :o

Hej dziewczyny :) Jutro 7 dpt 5 dniowej blastocysty z zastosowaniem AH i Embroglue. Mogę jutro zrobić bete czy lepiej poczekać? Niby mam zrobić dopiero w czwartek i w piątek wizytę, ale robiła któraś z Was wcześniej i już coś wiadomo? Dziś zaczęły mnie jakoś pobolewać piersi, to czekanie jest strrrrrrraszne :o
Możesz robić :) ja się też bałam, ale mi w klinice położna po transferze powiedziała, żeby zrobić 7 dpt. Będzie już wiarygodna:) dla kliniki powtórzysz jeszcze :) kciuki :)

Rób spokojnie 🙂
Ja tez z tych niecierpliwych i zawsze robiłam bete juz 6 dpt 😁

Powodzenia, trzymam kciuki ❤️

Ja robilam 7 dpt i już ładna wyszła:) trzymam kciuki !

Ja robiłam 7dpt i wyszła 😀
Jak ma wyjść to wyjdzie, trzymam kciuki 🥰

Dziewczyny w jakim wieku i po ilu latach starań rozpoczęliście procedurę invitro?
Po roku staran wizyta w 1 klinice. 3 iui, pcos i inne ale nieplodnosc okreslona jako idiopatyczna. Wiek 31 l. na starcie. 5 lat badan, 4 procedury ivf, immunologia. Zero pozytywnych bet. Po 4 procedurze w 3 klinice (oczekiwanie na wynik pgs) ciaza naturalna w cyklu po punkcji. Zdrowa corka.

reklama
Moja historia jest taka:
2015 - początek starań, badania... okazało się, że mam PCOS, miałam wówczas 26 lat
2016 - pojawiliśmy się wspólnie u poleconej pani doktor w klinice leczenia niepłodności. Poglebiona diagnostyka. Pani Doktor skierowała mojego męża na badania za co sie wściekłam, bo byłam przekonana, że przyszłam już z określonym problemem - PCOS. Wystarczy postymulowac cykle i tyle. Jakie było moje zdziwienie jak sie okazało, że mamy poważny problem z czynnikiem męskim. Wowczas się dowiedzieliśmy, że in vitro to jedyna opcja. Daliśmy sobie rok na przemyślenia, konsultacje u innych lekarzy, którzy diagnozę potwierdzili... Próbowaliśmy wszystkiego, łącznie z bioenergoterapeuta, którego mój mąż nazywał szamanem. 😄
2017 - pierwsze ivf (takze czas staran to 2 lata), ciąża, przedwczesny porod zakończony niestety śmiercią Synka, miałam 28 lat 👼
2019 - ciąża zakończona szczęśliwie, Córcia przyszla na świat (4 transfer), gdy mialam 30 lat 👧🩷
2021 - puste jajo płodowe
2022 - ciąża, nasza rodzina wzbogaciła się o fantastycznego chlopca 👨‍👩‍👧‍👦, mój wiek 33 lata 🧒🩵

Z perspektywy czasu nie żałuję, że nie czekaliśmy dluzej. To już 8 lat jak staramy się o ciążę naturalnie...niestety bezskutecznie. Dzięki ivf w ciąży byłam 4 razy i mam 2 najwspanialszych dzieci, za którymi szaleje! 🩷🩵

A dwie dziewczynki jeszcze na zimowisku 🤭👧👧❄️❄️

Do góry