reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, które były na cyklu sztucznym. Mam do Was pytanie. Wczoraj na wizycie lekarz mówił, że po skończonym 6 tc mozemy schodzić z Estrofemu, od 01.01 co 3 dni mam zmniejszać dawkę o 1 tabletkę, aż zejdę do 0. Czy też tak szybko odstawiałyscie estrofem ?
Ja schodziłam z dawki od 10 tc.

reklama
dopiero odstawiałam po 10tyg. Tak zalecali w Holandii i tez nie odstawiłam z dnia na dzień tylko schodzilam powoli. W 12tyg już byłam bez estrofemu a progesteron miałam odstawić w 12tyg a odstawiłam chyba całkiem w 17tyg
To ja podobnie, z estrofemu od 10 do 12 tc, a z proga od 12 do 16 tc 🙃

Dziewczęta ja się tak wtrynię trochę ale …
Do tej pory brałam codziennie folian firmy naturell 400mg…

Zostały mi 2 tabletki pofrunelam do apteki i kupiłam folian tej samej marki tyle ze 800mg… czyli 2x tyle co do tej pory …
Pani aptekarka stwierdziła ze to bezpieczna dawka i napewno mi nie zaszkodzi ale sama nie wiem …

Nie za duzo tego kwasu foliowego ?
Można go przedawkować ?

Edit. Może macie jakiś sprawdzony kwas foliowy albo witaminy dla kobiet planujących ciąże ? Takie z potrzebnym składem bez zbędnych dodatków .
Naturell mi wszyscy polecali . I hematolog i bratowa . Polecam więc i ja ❤️

Dla mnie lutinus najlepszy, ma super bioprzyswajalnosc. Też mi się skończył i przez 3 dni zamiast niego bralam cyclogest, czyli dawka 4 większa, a prog mi nawet spadł. I taka ciekawostka. Ceny lutinusa w Wawie wahają się od 90 zl do 300 zł. Byłam w szoku. Także warto szukać aptek z dobrymi cenami...
No słyszałam od Was, że jest dobry, ale nadal mnie wkurza 🙃
U mnie w bocianie 140 zł.
Nie miałam żadnej recepty, dlatego musiałam tam. Na recepcji poprosiłam i dały bez problemu.

Dziewczyny, które były na cyklu sztucznym. Mam do Was pytanie. Wczoraj na wizycie lekarz mówił, że po skończonym 6 tc mozemy schodzić z Estrofemu, od 01.01 co 3 dni mam zmniejszać dawkę o 1 tabletkę, aż zejdę do 0. Czy też tak szybko odstawiałyscie estrofem ?
Ja średnio pamiętam,.ale zdecydowanie później schodziłam z niego. Ale co lekarz i klinika to inne zalecenia. Z estrofemu bym się tak nie bała, jak z proga.

reklama
No słyszałam od Was, że jest dobry, ale nadal mnie wkurza 🙃
U mnie w bocianie 140 zł.
Nie miałam żadnej recepty, dlatego musiałam tam. Na recepcji poprosiłam i dały bez problemu.
A miałaś do czynienia z luteiną lub utrogestanem? To dopiero jest dramatyczne ;) Fajnie się aplikuję cyclogest, ale nie jestem pewna co do jego wchłanialności.

Do góry