reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, które były na cyklu sztucznym. Mam do Was pytanie. Wczoraj na wizycie lekarz mówił, że po skończonym 6 tc mozemy schodzić z Estrofemu, od 01.01 co 3 dni mam zmniejszać dawkę o 1 tabletkę, aż zejdę do 0. Czy też tak szybko odstawiałyscie estrofem ?
Ja schodziłam z dawki od 10 tc.

reklama
dopiero odstawiałam po 10tyg. Tak zalecali w Holandii i tez nie odstawiłam z dnia na dzień tylko schodzilam powoli. W 12tyg już byłam bez estrofemu a progesteron miałam odstawić w 12tyg a odstawiłam chyba całkiem w 17tyg
To ja podobnie, z estrofemu od 10 do 12 tc, a z proga od 12 do 16 tc 🙃

Dziewczęta ja się tak wtrynię trochę ale …
Do tej pory brałam codziennie folian firmy naturell 400mg…

Zostały mi 2 tabletki pofrunelam do apteki i kupiłam folian tej samej marki tyle ze 800mg… czyli 2x tyle co do tej pory …
Pani aptekarka stwierdziła ze to bezpieczna dawka i napewno mi nie zaszkodzi ale sama nie wiem …

Nie za duzo tego kwasu foliowego ?
Można go przedawkować ?

Edit. Może macie jakiś sprawdzony kwas foliowy albo witaminy dla kobiet planujących ciąże ? Takie z potrzebnym składem bez zbędnych dodatków .
Naturell mi wszyscy polecali . I hematolog i bratowa . Polecam więc i ja ❤️

Dla mnie lutinus najlepszy, ma super bioprzyswajalnosc. Też mi się skończył i przez 3 dni zamiast niego bralam cyclogest, czyli dawka 4 większa, a prog mi nawet spadł. I taka ciekawostka. Ceny lutinusa w Wawie wahają się od 90 zl do 300 zł. Byłam w szoku. Także warto szukać aptek z dobrymi cenami...
No słyszałam od Was, że jest dobry, ale nadal mnie wkurza 🙃
U mnie w bocianie 140 zł.
Nie miałam żadnej recepty, dlatego musiałam tam. Na recepcji poprosiłam i dały bez problemu.

Dziewczyny, które były na cyklu sztucznym. Mam do Was pytanie. Wczoraj na wizycie lekarz mówił, że po skończonym 6 tc mozemy schodzić z Estrofemu, od 01.01 co 3 dni mam zmniejszać dawkę o 1 tabletkę, aż zejdę do 0. Czy też tak szybko odstawiałyscie estrofem ?
Ja średnio pamiętam,.ale zdecydowanie później schodziłam z niego. Ale co lekarz i klinika to inne zalecenia. Z estrofemu bym się tak nie bała, jak z proga.

reklama
No słyszałam od Was, że jest dobry, ale nadal mnie wkurza 🙃
U mnie w bocianie 140 zł.
Nie miałam żadnej recepty, dlatego musiałam tam. Na recepcji poprosiłam i dały bez problemu.
A miałaś do czynienia z luteiną lub utrogestanem? To dopiero jest dramatyczne ;) Fajnie się aplikuję cyclogest, ale nie jestem pewna co do jego wchłanialności.

Do góry