reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja czekam na wizytę i się stresuję mega znowu 🤦 a dostałam relanium. Wzięłam też wczoraj już i chyba pomogło, albo jako placebo zadziałało 🤷 dzisiaj chyba średnio.
Najbardziej stresuję się reakcja szefowej na kolejne zwolnienie, jelsi doktorek mi da (chciałabym) bo miałam być na wychowawczym już... Także ona miała mieć już spokój finansowy ode mnie a o. W każdym razie rozumiem i poniekąd mi przykro z jej powodu, ale muszę myśleć o sobie. Ona mnie miała w dupie z szczególnie gdy zadzwoniłam, że mam krwotok w ciąży to śmiała mnie jeszcze opierdolić...
Jak ja bym chciała potrafić wszystko tak olewać, a nie rozkładać 💩 na atomy.

reklama
Dziękuję ❤️❤️❤️

Właśnie kupiłam detektor ,... Tzn mój mąż z pracy jakiś zamówił ... Jutro ma być ... A ja już się stresuje i ryczę jak głupia ... Że strachu ... Z niepewności ... Przez hormony 🙈🤦‍♀️ z jednej strony się cieszę że jutro usłyszę serduszko a z drugiej się boje ze jednak nie bo juz go nie ma ...😔😔😔 Niby lekarz mówił że wszystko jest dobrze , niby ciąża zgadza się co do dnia ... Ale strach i niepewność. Jest wielka 😔😔😔

Rozumiem to bo sama od pozytywnych testów i bety żyłam w strachu. Balam się że nie będzie pęcherzyka żółtkowego i zarodka. Ale trzeba wierzyć i cieszyć się ze wszystko jest dobrze :) tez na pewno zdecyduje się na detektor jak przyjdzie odpowiedni moment. Jeśli można się na troche uspokoić to czemu nie :) każdy inaczej reaguje. Jednak ja nie dziwię się ze zdecydowałaś się na zakup :)

Ja dobrze, nic mi nie dolega, od wczoraj delikatnie bolesne sutki. A Ty?
A no właśnie! Przypomnij jakie miałaś przyrosty bety, pamiętam, że kosmiczne. I co, jeden pęcherzyk? ":)

Ja dobrze się czuje tez :) jedynie bolesne mam piersi i to wszystko :) ani żadnego bólu brzucha, ani plamien na szczęście :)
Ja 7 dpt mialam 95.3 a 10 dpt juz 527 :) także przyrosty na 48h ponad 200% :)
Ale jest jedna kropeczka :)

A ja czekam na wizytę i się stresuję mega znowu 🤦 a dostałam relanium. Wzięłam też wczoraj już i chyba pomogło, albo jako placebo zadziałało 🤷 dzisiaj chyba średnio.
Najbardziej stresuję się reakcja szefowej na kolejne zwolnienie, jelsi doktorek mi da (chciałabym) bo miałam być na wychowawczym już... Także ona miała mieć już spokój finansowy ode mnie a o. W każdym razie rozumiem i poniekąd mi przykro z jej powodu, ale muszę myśleć o sobie. Ona mnie miała w dupie z szczególnie gdy zadzwoniłam, że mam krwotok w ciąży to śmiała mnie jeszcze opierdolić...
W ogóle nie myśl o tym. Korzystaj ze zwolnienia, jeżeli możesz i rób swoje :)

Rozumiem to bo sama od pozytywnych testów i bety żyłam w strachu. Balam się że nie będzie pęcherzyka żółtkowego i zarodka. Ale trzeba wierzyć i cieszyć się ze wszystko jest dobrze :) tez na pewno zdecyduje się na detektor jak przyjdzie odpowiedni moment. Jeśli można się na troche uspokoić to czemu nie :) każdy inaczej reaguje. Jednak ja nie dziwię się ze zdecydowałaś się na zakup :)
Ja przed ciążą byłam pewna, że kupię 🙃 później mi się odmieniło.

Ja dopiero zrozumiałam, że dobrze zrobiłam idąc na zwolnienie (dostałam całkowity zakaz pracy) jak pojawiły się plamienia. Wcześniej to tak jak Ty wszystko przeżywałam, że zostawiam szefowa, jak ona sobie teraz poradzi.
Nasze i naszych maleństw zdrowie jest najważniejsze. Nie przejmuj się, bo nikt później się toba przejmować nie będzie…

Kochana najważniejsze , że jesteście całe. I punktów w tej sytuacji to super, dobrze rokuje.
Jak maleńka ma na imię???
Dużo zdrówka dla was , przed wami trudna droga ale jesteście razem ❤❤❤❤❤.
Dawaj nam znać na bieżąco, będę trzymać kciuki!!!
Mała Patrycja 😀dziś idę na pierwsze kangutowanie😀

Właśnie też się zastanawiałam nad detektorem ... Chciałam przed świętami ale się bałam że za wcześnie ... Teraz niby już 12+2 więc już bym mogła usłyszeć serduszko ... Ale z drugiej strony boje się jeszcze kupić ... Poczekam do środy ... Jeśli będzie wszystko dobrze to po prenatalnych od razu zamawiam ... Boże nie ma innej opcji przecież musi być dobrze ... Prawda ? 🙏🙏🙏
Ja miałam detektor od 10tc i już znajdowałam serduszko bez problemu- ja z tych, ze mnie to tez uspokajało 🙂 jak któraś ma panikować, ze nie znalazła to lepiej nie kupować. I wartościami się nie sugeruj- to amatorskie sprzęty wiec nie patrz czy ci pokaże 170 czy 150 czy 200 bo one mogą mieć spory margines błędu. Ważne jak znajdziesz serduszko i je usłyszysz, mnie to dawało wiele wzruszeń w ciąży ☺️

reklama
Do góry