reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Część dziewczyny. Chciałam Wam zamrldowac, że zwolniłam brzuszek. Moja kruszynka przyszła na świat 27.12.2022 o 18:25 waży 1250 g mierzy 40cm. Leżymy w Warszawie na żelaznej w szpitalu SW. Zofi. Mała leży w inkubatorze dostała 8 punktów.. niby oddycha sama, ale maseczka jej pomoga. Urodziłam w 28+ 3. Nie wiem co mam jeszcze napisać. Ja czuję się dobrze. A was proszę o modlitwę i cieplo o nas myślcie. Musi by. Dobrze ❤️❤️
Zobacz załącznik 1479404Zobacz załącznik 1479405
Trzymajcie sie Dziewczyny <3

reklama
Ja byłam dzisiaj na podglądzie kropeczka. Mamy pęcherzyk żółtkowy i zarodek. Za dwa tygodnie (12.01) wizyta serduszkowa ♡. Dzisiaj 5 +4 tc. Trzymajcie kciuki :)
Mialam właśnie do Ciebie pisać! Ja mam podgląd w sobotę.
Myślałam, że wizyta Serduszkowa wcześniej, ale no cóż, trzeba uzbroić się w cierpliwość

Ja byłam dzisiaj na podglądzie kropeczka. Mamy pęcherzyk żółtkowy i zarodek. Za dwa tygodnie (12.01) wizyta serduszkowa ♡. Dzisiaj 5 +4 tc. Trzymajcie kciuki :)
Cudowne uczucie 😍😍 gratuluje ❤️

Ja dziś zorientowałam się że mam 6 dni do wizyty ( 6 dni do prenatalnych a tydzień do wizyty u lekarza prowadzącego ) i zaczynam świrować 🙈🤷‍♀️🤦‍♀️ boje się tak bardzo że coś będzie nie tak że to bajka 😔😔😢
Tak bardzo chciała bym zasnąć i obudzić się w dniu wizyty ... Niestety tak się nie da 😢😢
Eh...
Niby piersi bolą , niby biegam do WC często , niby mecze się ... Ale jednak się boje 😢😢😢
Czy kiedyś ten strach i ta niepewność minie ??? 😢😢😢

Ja dziś zorientowałam się że mam 6 dni do wizyty ( 6 dni do prenatalnych a tydzień do wizyty u lekarza prowadzącego ) i zaczynam świrować 🙈🤷‍♀️🤦‍♀️ boje się tak bardzo że coś będzie nie tak że to bajka 😔😔😢
Tak bardzo chciała bym zasnąć i obudzić się w dniu wizyty ... Niestety tak się nie da 😢😢
Eh...
Niby piersi bolą , niby biegam do WC często , niby mecze się ... Ale jednak się boje 😢😢😢
Po porodzie 😉 ale w tedy przyjdzie inny stres więc tak naprawdę to już nigdy nie minie 😆

Po porodzie 😉 ale w tedy przyjdzie inny stres więc tak naprawdę to już nigdy nie minie 😆
🙈🙈 nie pocieszasz 🤪🤣🤣🤣🤣🙈 OMG ....boje się że pójdę i usłyszę że.cos jest nie tak , że albo maluszekowi nie bije serduszko , że jest chory ... Nie wiem ... Tyle się ostatnio dzieje że po prostu zwariować można ... Niby ciągle sobie powtarzam że limit cierpien i niepowodzeń mam wykorzystany już na zawsze a jednak dalej jest strach ... Chciała bym przyspieszyć czas...

Eh...
Oj nie minie,na kilka dni po usg tylko a pozniej wraca.Ale ten strach to pikus w stosunku do tego jak juz upragniony dzidzius jest na swiecie.

Część dziewczyny. Chciałam Wam zamrldowac, że zwolniłam brzuszek. Moja kruszynka przyszła na świat 27.12.2022 o 18:25 waży 1250 g mierzy 40cm. Leżymy w Warszawie na żelaznej w szpitalu SW. Zofi. Mała leży w inkubatorze dostała 8 punktów.. niby oddycha sama, ale maseczka jej pomoga. Urodziłam w 28+ 3. Nie wiem co mam jeszcze napisać. Ja czuję się dobrze. A was proszę o modlitwę i cieplo o nas myślcie. Musi by. Dobrze ❤️❤️
Zobacz załącznik 1479404Zobacz załącznik 1479405
Kochana najważniejsze , że jesteście całe. I punktów w tej sytuacji to super, dobrze rokuje.
Jak maleńka ma na imię???
Dużo zdrówka dla was , przed wami trudna droga ale jesteście razem ❤❤❤❤❤.
Dawaj nam znać na bieżąco, będę trzymać kciuki!!!

Eh...
Dopiero trochę przejdzie jak zaczniesz regularnie czuć ruchy.
Ja sobie kupiłam detektor po pierwszym trymestrze , raz dziennie sprawdzalam i jakoś pomogło mi to dotrwać do kolejnej wizyty w spokoju.
Jak już są.ruchy to człowiek spokojniejszy . Także byle by do przodu i będzie lepiej!!

🙈🙈 nie pocieszasz 🤪🤣🤣🤣🤣🙈 OMG ....boje się że pójdę i usłyszę że.cos jest nie tak , że albo maluszekowi nie bije serduszko , że jest chory ... Nie wiem ... Tyle się ostatnio dzieje że po prostu zwariować można ... Niby ciągle sobie powtarzam że limit cierpien i niepowodzeń mam wykorzystany już na zawsze a jednak dalej jest strach ... Chciała bym przyspieszyć czas...
Wiem. Każda z nas miała ten sam stres, my po in vitro zupełnie inaczej przeżywamy czas ciąży 🫣 ale nie ma złotej rady, trzeba to po prostu przetrwać. Z czasem będzie lepiej i po połówkowych głowa trochę zluzuje.

reklama
Dopiero trochę przejdzie jak zaczniesz regularnie czuć ruchy.
Ja sobie kupiłam detektor po pierwszym trymestrze , raz dziennie sprawdzalam i jakoś pomogło mi to dotrwać do kolejnej wizyty w spokoju.
Jak już są.ruchy to człowiek spokojniejszy . Także byle by do przodu i będzie lepiej!!
Właśnie też się zastanawiałam nad detektorem ... Chciałam przed świętami ale się bałam że za wcześnie ... Teraz niby już 12+2 więc już bym mogła usłyszeć serduszko ... Ale z drugiej strony boje się jeszcze kupić ... Poczekam do środy ... Jeśli będzie wszystko dobrze to po prenatalnych od razu zamawiam ... Boże nie ma innej opcji przecież musi być dobrze ... Prawda ? 🙏🙏🙏

Do góry