reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie kochane
Dawno mnie tutaj nie było ale mój czas zajęła moja córeczka która urodziłam w grudniu 2021 r.
A mam pytanie po jakim czasie zacząć się starać o kolejne maleństwo dodam że mam jeszcze 3 mrozaczki
Ja pojawiłam się w klinice po roku od porodu. Wtedy też dostałam pierwszy raz okres. Aczkolwiek podobno nie jest potrzebny. Mi się wydaje jednak, że oznaczał on pewnien powrót do formy i oznakę gotowości organizmu.
Na moje pytanie lekarz prowadzący w bocianie, gdy kończyłam przygodę z kliniką, kiedy mogę wrócic, mówił, że nie szybciej niż rok właśnie. Mówi się, że poniekąd 2 lata przerwy powinny być między jednym a drugim porodem.
Ale powinnam dodać, że nie zabezpieczaliśmy się od jakichś... 7msc od porodu. Gotowa nie byłam, ale uznaliśmy, że gdyby ten cud się jednak zdarzył, to byłoby to tylko cudowne szczęście. Cudu brak 🙃

reklama
Dziewczyny , dzisiaj na świat przyszedł synek siostry brata , mojej szwagierki, Nikoś, tak jak chciałam zawiesić walkę na następny rok to mnie to tak mocno zmotywowało, że zabieramy naszą ostatnią śnieżynkę w styczniu, mąż się tak popłakał, że on też chce być tatusiem i ze teraz nam sie uda , że w następnym tygodniu dzwonimy do kliniki i przenosimy do Bociana i pojedziemy na transfer , mimo braku funduszy to jakoś to załatwimy, walczymy o nasze szczęście nie ma na co czekać! Buziaczki dla wszystkich i życzę Wam dużo dużo zdrówka! Dzisiaj piękny dzień ♡
Trzymam ogromne kciuki!

Hej dziewczyny, muszę się poradzić, w styczniu bedziemy podchodzic do invitro po raz pierwszy, powodem u nas jest nasienie, zaniżona ilość, był tez problem z ruchliwoscia ale chyba dzieki suplementem troche sie podniosly i sa juz w normie. Za to w ciągu 2 miesiecy morfo z 4% spadła aż na 0% 😔 czekam na telefon u lekarza. Czy macie moze juz jakieś doświadczenie z takim wynikiem ?
A czy partner nie był przypadkiem przeziębiony w trakcie badania? U nas tak było.

Wiesz co u mnie była taka akcja ze jajo płodowe było przy samym ujściu szyjki macicy … lekarka tłumaczyła mi ze nie było zbyt dużej ingerencji bo wszystko było tak jakby “na wylocie " a ona to tylko zgarnęła …

Tak czy siak zapisałam się do kliniki na drugą polowe lutego . Także jakby co to transfer nie wcześniej niż marzec 😉

Nie pozostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać ✊🏻

Koniecznie daj znać jak przyjedzie 🐒🐒
Hej, i jak tam sytuacja u Ciebie?
Ja dziś doczekałam się 🐒, więc... tyle wygrać ;-) Cykl nr 1 "po" rozpoczęty ;-)

reklama
U mnie progesteron 22.2 a beta ujemna :(
Przykro mi , podczytuje Was i bardzo trzymałam kciuki za Ciebie, wierz mi że w końcu się uda, masz 28 lat ? Jesteś młodziutka, nam został ostatni zarodek i jak się nie uda to ruszymy z stymulacja gdzieś w następnym roku, ale jakoś tak się boję kolejnej porażki, ściskam mocno i wierz mi że ten ból zaraz minie i będziesz walczyć dalej, każda z nas to przeżywała nie jesteś sama , buziaczkuję i przesyłam pozytywne fluidy ♡♡♡

Do góry