reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dobry wieczór dziewczyny, dawno mnie u Was nie było...
Pisałam wam, że zaczynamy drugą stymulację... Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej 5 dzień stymulacji... Lekarz powiedział, że pęcherzyków jest sporo, ale jeszcze małe - zwiększył mi dawkę leku Mensinorm z 150 na 225. + Orgalutran.
Tak znów się boje, że komórki będą do doopy...

Miał mi przepisać na Menopur, ale dał Mensinorm stosowała któraś ? Wcześniej miałam Puregon.

Trzymam kciuki za stymulacje, transfery, pozytywne bety i wizyty serduszkowe !! I za wszystkie inne dziewczyny 🤗
Ja miałam mensinorm. Nawet został mi w lodówce ;) 12 komórek pobrano, 7 dojrzałych zapłodniło się 6 a dwie zostały do mrożenia. Ale ja mam endometrioze i moje komórki mogą być niekształtne według lekarza ;)

reklama
Dziewczyny 2 dni temu wróciłam do pracy… (po pustym jaju płodowym i łyzeczkowaniu ) dziś jedna ameba z pracy z tekstem do mnie ze słyszała ze byłam w ciąży i poroniłam… i oczywiście sprzedała swoje" dobre " rady o które nie prosiłam sugerując ze coś ze mną jest nie tak skoro pierwsza ciąża pozamaciczna (naturalna ). Druga (in vitro) zakończona porodem ale dzidziuś z bardzo ciężka wada serduszka a trzecia to puste jajo …
Padły teksty typu to nie jest normalne , co na to lekarze , to trzeba leczyć itd …

Mało tego to w ciągu tego miesiąca kiedy mnie nie było 2 dziewczyny poszły na l4 ciążowe …. Zaszły w zdrową ciąże ot tak od kopa…

Co ze mną jest nie tak ?
Rodzicom przyznaliśmy się ze byłam w ciąży tydzień temu … i od taty usłyszałam ze widocznie tak ma byc …

Najzwyczajniej chciałam sobie pojujdać bo dawno tego nie robiłam 😉
Kochana nie słuchaj tych bzdur , jesteś fantastyczna osoba która zasługuje na wszystko co najlepsze . Niestety czasem tak jest żeby w końcu być szczęśliwa trzeba przejść bardzo kręta i kamienista drogę . Jesteś cudowna kobieta , wspaniała mama dla aniołka Tymusia ❤️ i będziesz idealna mama dla dzieci ziemskich . A ludzie gadają to co im ślina na język przyniesie ... Bezmyślność ludzka nie zna granic 😔 Nie.licza się z naszymi uczuciami , nie liczą się z niczym ... Tylko chcą zaspokoić swoją ciekawość i nam dokopać 😔😔😔 ale pamiętaj że Karma wraca . Ja mocno wierzę że będziesz jeszcze szczęśliwa , że będziesz najcudowniejsza mama na świecie i twój największy aniołek będzie waszym aniołem stróżem. Będzie dbał i mamę i rodzeństwo❤️❤️❤️

Mocno przytulam ❤️❤️❤️😘😘😘😘

Loveee ❤️❤️❤️😘

Dobry wieczór dziewczyny, dawno mnie u Was nie było...
Pisałam wam, że zaczynamy drugą stymulację... Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej 5 dzień stymulacji... Lekarz powiedział, że pęcherzyków jest sporo, ale jeszcze małe - zwiększył mi dawkę leku Mensinorm z 150 na 225. + Orgalutran.
Tak znów się boje, że komórki będą do doopy...

Miał mi przepisać na Menopur, ale dał Mensinorm stosowała któraś ? Wcześniej miałam Puregon.

Trzymam kciuki za stymulacje, transfery, pozytywne bety i wizyty serduszkowe !! I za wszystkie inne dziewczyny 🤗
Ostatnio o Tobie myślałam, co z Twoją stymulacją :)
Tym razem będzie pięknie, trzymam mocno kciuki!

Dziewczyny 2 dni temu wróciłam do pracy… (po pustym jaju płodowym i łyzeczkowaniu ) dziś jedna ameba z pracy z tekstem do mnie ze słyszała ze byłam w ciąży i poroniłam… i oczywiście sprzedała swoje" dobre " rady o które nie prosiłam sugerując ze coś ze mną jest nie tak skoro pierwsza ciąża pozamaciczna (naturalna ). Druga (in vitro) zakończona porodem ale dzidziuś z bardzo ciężka wada serduszka a trzecia to puste jajo …
Padły teksty typu to nie jest normalne , co na to lekarze , to trzeba leczyć itd …

Mało tego to w ciągu tego miesiąca kiedy mnie nie było 2 dziewczyny poszły na l4 ciążowe …. Zaszły w zdrową ciąże ot tak od kopa…

Co ze mną jest nie tak ?
Rodzicom przyznaliśmy się ze byłam w ciąży tydzień temu … i od taty usłyszałam ze widocznie tak ma byc …

Najzwyczajniej chciałam sobie pojujdać bo dawno tego nie robiłam 😉
Szkoda ze nie przeszczepiaja mozgu bo by sie co poniektorym przydalo.Niestety tylko druga nieplodna zrozumie nieplodna.Trzymaj sie kochana😘

Hejka dziewczyny. Wczoraj dostaliśmy zielone światło od lekarza. Zaczynamy stymulacje. 30 listopada odstawilam tabletki anty które brałam przez 15 dni. Lekarz kazał przyjąć pierwszy zastrzyk w niedziele bez względu na to czy krwawienie się pojawi czy nie. Mialyscie może taka sytuacje? Transferu świeżego oczywiście nie będzie

reklama
Hejka dziewczyny. Wczoraj dostaliśmy zielone światło od lekarza. Zaczynamy stymulacje. 30 listopada odstawilam tabletki anty które brałam przez 15 dni. Lekarz kazał przyjąć pierwszy zastrzyk w niedziele bez względu na to czy krwawienie się pojawi czy nie. Mialyscie może taka sytuacje? Transferu świeżego oczywiście nie będzie
Ja tym razem szłam też długim protokołem, ale brałam całe opakowanie anty 21 tabl. i zastrzyk od 2 dc (więc musiała być miesiączka)

Do góry