reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak pisałam wyżej. Ja miałam mocne bóle podbrzusza przy 1 transferze od samego początku. Na 3 dzień dostałam tak silnego, że aż sobie kucnęłam. Poszłam na drugi dzień sprawdzić progesteron i okazało się że mam jedynie 3,89. Pewnie przez to pojawił się tak mocny skórcz.

Teraz bez wahania skorzystam z nospa max 3×1, magnez 3×1 i przypilnuje progesteronu ;P

A kiedy planujesz betować?

Dopisze jeszcze, że wielokrotnie dziewczyny tu pisały, że każda jest inna. Każdy transfer może być odczuwany inaczej. Ale z tego co widzę najczęściej te transfery skreślane na starcie, z ostatnich zarodków lub z tych słabszych najczęściej się udają. Także głowa do góry nie szukaj objawów, wycisz się i czekaj do dnia bety lub wykonania testu ;)
To mnie nastraszyłaś z tym progesteronem.. planuje iść w piątek (4dpt) na betę i progesteron

To mnie nastraszyłaś z tym progesteronem.. planuje iść w piątek (4dpt) na betę i progesteron
Nie chciałam Cię naatraszyć. Napisałam jak wyglądało to u mnie. Ale to wcale nie znaczy, że i u Ciebie będzie tak wyglądało. Jestem na tym forum troszkę i naprawdę wiele czytałam. Jednym z bólami od początku transfer się udał a inna musiała pogodzić się z porażką. Dlatego trudno jest się porównywać.

Naprawdę forum i dziewczyny dużo mi pokazały. Po transferze możemy jedynie pilnować godzin przyjmowania leków, możemy kontorolawać progesteron oraz estradiol i czekać do przynajmniej 7dpt na betę ( i to w zależności jaki był podany zarodek). Jezeli jesteś wierzącą modlitwa też nie zaszkodzi. Głowa do góry i czekamy razem na wyniki ;*

Robisz trzecią weryfikację?
To była 3 weryfikacja, ale raczej jeszcze zrobię
6 dpt 26
9 dpt 58,61
11 dpt 110,50
Nie wiem czy wszystko ok, Niby przyrost jest, ale.. Bardziej sugeruje się tym że w poprzedniej ciąży miałam 6 dpt 33 9dpt 106 a 11 dpt ponad 300 a teraz te same dni i takie niskie wartości. Miałam teraz podawane dwa zarodki.

reklama
To była 3 weryfikacja, ale raczej jeszcze zrobię
6 dpt 26
9 dpt 58,61
11 dpt 110,50
Nie wiem czy wszystko ok, Niby przyrost jest, ale.. Bardziej sugeruje się tym że w poprzedniej ciąży miałam 6 dpt 33 9dpt 106 a 11 dpt ponad 300 a teraz te same dni i takie niskie wartości. Miałam teraz podawane dwa zarodki.
To może być tak jak pisałam, że jedno dzieciątko z Tobą zostało. Kiedy masz USG?

Do góry